Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Μενεμένη: για την πώληση στρατοπέδων!

Στα… όπλα βρίσκεται ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, αναφορικά με την πιθανή πώληση των στρατοπέδων «Μεγάλου Αλεξάνδρου» και «Παπακυριαζή» από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ζήτημα για το οποίο έλαβε θέση και ο δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Κυρίζογλου αναφέρει ότι «καμία διαδικασία πώλησης των στρατοπέδων “Μεγάλου Αλεξάνδρου” και “Παπακυριαζή” δεν ξεκίνησε από το ΤΑΙΠΕΔ. Ο δήμος παρακολουθεί το ζήτημα και βρίσκεται σε ετοιμότητα για προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της πρώτης πράξης που θα γίνει», λέγοντας στη «δημοκρατία» ότι αν το ΤΑΙΠΕΔ προχωρήσει σε πώληση κάποιου από τα δύο στρατόπεδα, η τοπική κοινωνία θα ξεσηκωθεί.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά το στρατόπεδο «Μεγάλου Αλεξάνδρου», έχει μείνει ενεργό ένα πολύ μικρό κομμάτι του, ενώ υπάρχουν ήδη καθορισμένες χρήσεις γης και μάλιστα το μεγαλύτερο τμήμα του είναι ήδη δομημένο με σχολεία, ανοιχτά και κλειστά γήπεδα, γυμναστήρια, έναν ιερό ναό, ενώ σε μεγάλο μέρος εκτείνονται δασικές εκτάσεις.

Μάλιστα, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Αμπελοκήπων ήδη έχει εφαρμοστεί κατά το ένα μέρος, ενώ το υπόλοιπο βρίσκεται σε εξέλιξη. «Αλήθεια τι θα πωληθεί; Μήπως τα γήπεδα, το προπονητήριο στίβου, τα σχολεία, ο ιερός ναός, η λεωφόρος Δενδροποτάμου; Και ποιος θα τ’ αγοράσει; Μωραίνει ο Κύριος…» σημειώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Μάλιστα, ο κ. Κυρίζογλου στις 16 Μαΐου του 2013 είχε στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να μην παραχωρηθούν τα δύο στρατόπεδα στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά για εκμετάλλευση στην τοπική κοινωνία, προκειμένου να κατασκευαστούν υποδομές και χώροι πρασίνου. «Οποιοσδήποτε προσπαθήσει να πωλήσει τα στρατόπεδα θα βρει μπροστά του την οργή και τις αντιδράσεις σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας» προειδοποιεί ο κ. Κυρίζογλου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ