Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Μένος Παπαϊωάννου για Δικαιοσύνη και media

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Λογικές Ευάγγελου Βενιζέλου υιοθέτησε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο οποίος χθες από τη Βουλή, σε μια έξαρση ακατάσχετης φλυαρίας, τα έβαλε με όλους και με όλα, διαπιστώνοντας ότι φταίνε όλοι -ΜΜΕ, Δικαιοσύνη, καθηγητές πανεπιστημίων-, εκτός από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την εκδίκαση πράξεων διαφθοράς από αξιωματούχους, το οποίο υπερψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία, ο κ. Παπαϊωάννου εξαπέλυσε μύδρους κατά πάντων, προφανώς για να μετακυλίσει εκεί τις ευθύνες της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Εδειξε μάλιστα ως αποκλειστικά υπεύθυνους για το κουκούλωμα σκανδάλων πολιτικών τους ίδιους τους δικαστές, λέγοντας ότι «δεν ξεπέρασαν τις ποικίλες αγκυλώσεις και τις υπόγειες δεσμεύσεις τους, ενώ αδράνησαν κάτω από τον σφιχτό εναγκαλισμό των πλοκαμιών της πολιτικής εξουσίας».

Για τα ΜΜΕ είπε ότι σκανδαλολογούν και δημιουργούν ενόχους, προτρέποντας τους πολίτες σε πράξεις ανομίας, ενώ δεν του ξέφυγαν και οι πανεπιστημιακοί: Δεν υπερασπίζεσαι τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, δάσκαλε, καταλαμβάνοντας τις αίθουσες και τα εργαστήρια.

Οπως ήταν φυσικό, η τοποθέτηση Παπαϊωάννου προκάλεσε κύκλο αντιδράσεων της αντιπολίτευσης, με τον Νίκο Δένδια της Ν.Δ. να θέτει θέμα απονομιμοποίησης της κυβέρνησης και να ζητεί εκλογές. «Η χώρα διοικείται από μια κυβέρνηση της οποίας η εντολή που πήρε από τον ελληνικό λαό εδράζεται στη φράση “λεφτά υπάρχουν”. Αν δεν ζητήσετε νέα εντολή επί τη βάσει της νέας κατάστασης και πείτε ξανά “mea culpa”, η συνεννόηση με την κοινωνία είναι απολύτως ελλιπής» είπε.

Ο Μ. Βορίδης, τέλος, εκτίμησε τη συλλογική απόρριψη του πολιτικού συστήματος από τον λαό ως απόρροια των ευθυνών του ιδίου και των επιλογών του, και ζήτησε να μην επιχειρείται μετάβαση στους θεσμούς, αλλά να γίνεται κριτική στο τι αποφασίζει το Κοινοβούλιο.

Γιώργος Λυκουρέντζος


Μετά την αφωνία και νέο σόου με κορώνες από τους «αντάρτες»

Ολοι έπασχαν από… αφωνία προχθές και ψήφισαν στα βουβά τα νέα χαράτσια σε βάρος των Ελλήνων. Από χθες όμως υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρήκαν αιφνιδίως τη φωνή τους και άρχισαν τις γνωστές και γραφικές πάλι διαφωνίες τους. Ούτε τώρα έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι πολίτες τούς έχουν γυρίσει την πλάτη και δεν ενδιαφέρονται για τα επικοινωνιακά τερτίπια επιβίωσής τους.

Φαίνεται, επίσης, ότι δεν πήραν καν το μήνυμα που τους έστειλε η Ανγκελα Μέρκελ, που ταπείνωνε τον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντάς του ότι «θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες της κυβέρνησής του» και του ξεκαθάριζε ότι οι εσωτερικές διαφωνίες και η αναποφασιστικότητα ορισμένων υπουργών ήταν αυτές που έχουν φέρει την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού .

Στις συνομιλίες που είχε η Γερμανίδα καγκελάριος με τον «Τζόρτζο» -όπως τον αποκάλεσε- Παπανδρέου φέρεται να του… τράβηξε το αυτί για το θέμα των ταξί, που η απελευθέρωση είναι ακόμη στα χαρτιά, και προσέθεσε ότι ο ανασχηματισμός που έκανε το μόνο αποτέλεσμα που είχε ήταν και επισήμως να μη γίνεται τίποτε από όσα η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει.

Ούτε αυτά, βέβαια, έκαναν τα αυτιά των υπουργών και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να ιδρώσουν και έτσι άρχισαν από χθες το νέο σόου διαφωνιών, μέχρι τουλάχιστον την επόμενη ψηφοφορία.

Χθες, στο κύριο πρόγραμμα του κυβερνητικού θιάσου ανέβηκε το θέμα των αποδείξεων και της προχειρότητας που ανακοινώθηκε το μέτρο. Κατά τα άλλα, είχαμε τη συνήθη κόντρα των κ. Δημήτρη Ρέππα και Γιάννη Ραγκούση, και φυσικά την επανάληψη δηλώσεων περί «τελευταίας ευκαιρίας» που έδωσαν διάφοροι στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

Χθες ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης, βρήκε την ευκαιρία, μιλώντας σε συνέδριο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, με θέμα «Απελευθέρωση των Μεταφορών – Ενας χρόνος μετά», να ρίξει τα καρφιά του πάλι στον προκάτοχό του, μιλώντας για «απελευθέρωση πλήρη, συνολική και απόλυτη», αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή δεν επετεύχθη πέρυσι επί υπουργίας Ρέππα στα φορτηγά και, βεβαίως, δεν θα επιτυγχανόταν φέτος στα ταξί αν ίσχυε το Π.Δ. του προκατόχου του.

Οι γνωστοί πρωταγωνιστές ενός κακόγουστου θεάτρου που παίζεται τον τελευταίο καιρό παρήλασαν ως συνήθως με δηλώσεις του τύπου «η εφεδρεία θα αφορά ένα ποσοστό 3%, δεν μπορεί να είναι το 100% σε ανασφάλεια και αβεβαιότητα» (Χρ. Πρωτόπαπας), ενώ διόλου «σοφή» χαρακτήρισε την πολιτική των μέτρων που προκαλούν σύγχυση και αιφνιδιασμό η Λούκα Κατσέλη.


ΔΗΛΩΣΗ

(Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης μισού εκατομμυρίου θεατών του video του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου That’s Greece)

Ανεχτήκαμε διάφορους κατ’ επάγγελμα πολιτικούς να συκοφαντούν την Ελλάδα Urbi et Orbi.

Τόσο εγώ όσο και οι άνθρωποι της δημιουργίας με τους οποίους μιλώ είμαστε εξοργισμένοι με την εθνικά εγκληματική προσπάθεια πανικόβλητων απολογητών ενός αποτυχημένου συστήματος διακυβέρνησης να αποσιωπήσουν την έλλειψη εμπιστοσύνης -ένθεν κακείθεν- στη δική τους περιορισμένη ικανότητα και τις δυνατότητες.

Καλλιεργώντας εθνικές ενοχές και προβάλλοντας, δήθεν, αμφιβολίες για το κατά πόσο η Ελλάδα και οι Ελληνες, ως έθνος και ως κοινωνία, «μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Αυτούς δεν εμπιστευόμαστε, αυτούς γνωρίζουν οι συνομιλητές τους.

Μόνο εμπόδιο ανάμεσα στην Ελλάδα και τη ραγδαία ανάπτυξη του αστείρευτου υλικού και ηθικού πλούτου της είναι το τριαντάχρονο αναποτελεσματικό σύστημα διακυβέρνησης και οι συνένοχοι απολογητές του. Εάν ήξεραν Ιστορία, θα γνώριζαν ότι η Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ Τιτανικός αλλά, πάντοτε, Αδριάς.

Οσοι θέλουμε να εξακολουθούμε να ζούμε και να δουλεύουμε στην Ελλάδα πρέπει τώρα να συνεννοηθούμε για να αποκαταστήσουμε άμεσα ένα αποτελεσματικό σύστημα διακυβέρνησης που θα κάνει τους κόπους όλων να πιάνουν τόπο.

Είναι καιρός οι πολίτες να γίνουμε για λίγο πολιτικοί και οι πολιτικοί να γυρίσουν στα σπίτια τους ως πολίτες.

Οι θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη είναι η εμπιστοσύνη, η δικαιοσύνη και οι ελπίδες.

Χάρης Οικονομόπουλος

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Τρίζουν τα κόκαλα του Σταύρου Νιάρχου!

Αυτό και αν είναι κατάντια! Τα πάλαι ποτέ κραταιά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. - ΕΝΑΕ), που είχε αποκτήσει και αναπτύξει ο Σταύρος Νιάρχος...

Δυσεπίλυτος γρίφος το δώρο Χριστουγέννων

Μειωμένα έσοδα για 1.500.000 εργαζομένους που μπήκαν σε αναστολή ή εντάχθηκαν στο «Συν-Εργασία»Αδιευκρίνιστες παραμένουν πολλές πτυχές σχετικά με την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων για...

Οι Τούρκοι απειλούν με νηοψίες των πλοίων μας

Μέγα θράσος την ώρα που το «Oruc Reis» έφτασε μόλις 8,5 μίλια μακριά από το ΚαστελόριζοΣαφώς και δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «άδειασε» τον Γεωργιάδη και κάλυψε τον Γεραπετρίτη

Τι είπε στη Βουλή ο Μητσοτάκης με αφορμή τις θλιβερές δηλώσεις των δύο υπουργών για τους αριθμούς των νεκρών του κορονοϊούΠλήρη κάλυψη στον Γιώργο...

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύουν το ΕΣΥ! Το ΓΕΕΘΑ μαζί με το ΥΠΕΘΑ δίνουν μάχη στον πόλεμο με τον κορονοϊό

Άνοιξε (αθόρυβα) τις ΜΕΘ των στρατιωτικών νοσοκομείων στους ασθενείς με Covid-19Συνεχίζεται η σιωπηρή προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προκειμένου αυτό να...