Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Μερίδες πείνας (!) στη λέσχη του ΑΠΘ

Με καθυστέρηση και αφού αντιμετωπίστηκαν πολλά προβλήματα η Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ άνοιξε πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες της πύλες της. Η είδηση διαδόθηκε γρήγορα, αφού στη σχετική ανακοίνωση του πανεπιστημίου διατυμπανιζόταν ότι για πρώτη φορά φέτος θα παρέχεται πρωινό, για το μεσημεριανό γεύμα θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τρία διαφορετικά πιάτα και η λέσχη θα λειτουργεί τα βράδια του Σαββατοκύριακου.

Τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της λέσχης οι φοιτητές και οι φοιτήτριες σχημάτιζαν μεγάλες ουρές, θέλοντας να δοκιμάσουν τα νέα πιάτα. «Διαπιστώσαμε ότι οι μερίδες, αν και νόστιμες, ήταν μικρές, ενώ δεν ήταν εύκολο να πάρουμε δεύτερη μερίδα, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Θα προτιμούσαμε να υπάρχει μία μερίδα καλή σε ποιότητα και σε ποσότητα» τονίζει στη «δημοκρατία» ο Κάρλος Φούτος, τριτοετής φοιτητής στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών.

Ο Αλκης Αλυσικιώτης κατάγεται από την Κύπρο. Επισημαίνει ότι κινδυνεύει να χάσει το δικαίωμα της δωρεάν σίτισης με τα κριτήρια που θέτει το πανεπιστήμιο για τη χορήγηση της κάρτας σίτισης. «Οσοι φοιτητές προερχόμαστε από την Κύπρο πρέπει να προσκομίσουμε βεβαίωση απορίας. Αυτό είναι κάτι παράλογο, καθώς δεν μας αντιμετωπίζουν όπως τους υπόλοιπους φοιτητές, οι οικογένειες των οποίων έχουν χαμηλά εισοδήματα» σημειώνει.

Ικανοποιημένος από τη λειτουργία της λέσχης εμφανίζεται ο πρωτοετής φοιτητής Πασχάλης Πασχαλίδης. «Τα γεύματα είναι νόστιμα και οι μερίδες νομίζω ικανοποιητικές. Βέβαια δεν μπορώ να κάνω σύγκριση με τη λειτουργία της λέσχης τα προηγούμενα χρόνια,» τονίζει χαρακτηριστικά. «Κάποιες ημέρες, που υπάρχουν γεύματα με βάση το κρέας, σχηματίζονται ουρές. Οταν έχει όσπρια, όπως την Τετάρτη, οι φοιτητές δεν έρχονται να φάνε» λέει η πρωτοετής φοιτήτρια Ειρήνη Σαμαρά.

Στην είσοδο της λέσχης, φοιτητές-μέλη της Συνέλευσης για το Κόστος της Φοίτησης συζητούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Ζητάμε να μπορούν να σιτίζονται δωρεάν όλοι οι φοιτητές, αλλά και οι άποροι» σημειώνουν και τονίζουν ότι αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της λέσχης, καθώς φοβούνται ότι στο τέλος οι φοιτητές θα χρειάζεται να πληρώνουν για να σιτίζονται.

Από την πλευρά του το ΑΠΘ επισημαίνει ότι, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, καταβάλλει προσπάθεια ώστε να σιτίζονται σωστά όσο τον δυνατόν περισσότεροι φοιτητές.

Θάνος Χερχελετζής

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ