Χαμήλωσε τον πήχη των προσδοκιών για “συμφωνία της τελευταίας στιγμής” η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, καθώς φέρεται να δήλωσε ότι “δεν θα υπάρξει νέα εξέλιξη για την Ελλάδα σήμερα”, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.
Παράλληλα, τόνισε μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός της ότι η Γερμανία δεν μπορεί να συζητήσει επί μιας νέας πρότασης για συμφωνία πριν το ελληνικό δημοψήφισμα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η καγκελάριος δήλωσε ότι πλέον μπορούν να περιοριστούν οι συνθήκες της ελληνικής κρίσης. Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε τις επιπτώσεις για την ευρωζώνη, συμπλήρωσε.
Είναι σημαντικοί οι συμβιβασμοί μεταξύ των εταίρων αλλά δεν θέλουμε τον συμβιβασμό μόνο και μόνο για τον συμβιβασμό, φέρεται να δήλωσε.