Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Μεταφέρουν στα ίδια βυτία γάλα, λάδι και βιοκαύσιμα!

Γάλα, λάδι, χυμούς και… βιοντίζελ μεταφέρονται με τα ίδια βυτία παραδέχεται ο πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) Ιωάννης Μίχας, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες για βυτιοφόρα-βόμβες για τη δημόσια υγεία.

«Πράγματι, εταιρίες διακινούσαν βιοκαύσιμα και τρόφιμα με τα ίδια βυτία» παραδέχτηκε ο κ. Μίχας, διευκρινίζοντας ότι «τις επόμενες ημέρες ο ΕΦΕΤ θα ανακοινώσει τα ονόματα των εταιριών και το σύνολο των ευρημάτων». Οπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Σωματείου Μεταφορέων Υγρών Τροφίμων Μ. Κοντολέων, παρά το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία απαγορεύει ρητά αυτή την πρακτική, τρόφιμα και χημικά διακινούνται συχνά με τα ίδια βυτία σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ιταλία. «Επειτα από τόσες καταγγελίες, κανείς δεν μας έχει καλέσει από το υπουργείο για να μας ρωτήσει» σημειώνει ο κ. Κοντολέων, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το θέμα, και αναφέρει ότι βυτιοφόρα υγρών τροφίμων έχουν βρεθεί να φορτώνουν βιοκαύσιμα στα διυλιστήρια του Ασπροπύργου.

Οι μεταφορείς υγρών τροφίμων ζητούν από τον ΕΦΕΤ να μην ελέγχει μόνο τα έγγραφα κάθε βυτιοφόρου, καθώς αυτά μπορεί να πλαστογραφηθούν, αλλά και να προχωρεί σε δειγματοληψίες προκειμένου να τεκμηριώνεται επί τόπου η παρανομία. Τα «τοξικά» βυτία συνήθως έχουν άδεια για τη μεταφορά μόνο υγρών τροφίμων, όπως γάλα, χυμοί, λάδι ή ξίδι, αλλά η παράνομη μεταφορά χημικών διπλασιάζει το κέρδος τους, αφού δεν επιστρέφουν άδεια από τον προορισμό τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ