Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Μεταπτυχιακό για νέες τεχνικές εξωσωματικής

ΑΠΘ: Πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης για τις ανάγκες της καρδιοχειρουργικής

Οι τεχνικές εξωσωματικής κυκλοφορίας και η τεχνολογία συσκευών καρδιοχειρουργικής αποτελούν το αντικείμενο μεταπτυχιακού προγράμματος που θα λειτουργήσει το τρέχον ακαδημαϊκό έτος για πρώτη φορά στο ΑΠΘ.
Το πρόγραμμα είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα αλλά και στις όμορες χώρες και αναμένεται να καλύψει το κενό που προέκυψε από την ανάγκη για εκπαίδευση των νέων τεχνικών εξωσωματικής κυκλοφορίας, που θα κληθούν να στελεχώσουν και να καλύψουν τις ανάγκες των καρδιοχειρουργικών κέντρων της χώρας.

«Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή υψηλού επιστημονικού επιπέδου θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων στον τομέα των τεχνικών εξωσωματικής κυκλοφορίας και της τεχνολογίας συσκευών καρδιοχειρουργικής, που θα καταστήσουν τους αποφοίτους ικανούς να καλύπτουν ως επιστήμονες τεχνικοί εξωσωματικής κυκλοφορίας τις αντίστοιχες ανάγκες στα καρδιοχειρουργικά κέντρα της χώρας αλλά και του εξωτερικού» αναφέρει ο διευθυντής της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, αναπληρωτής καθηγητής Κυριάκος Αναστασιάδης.

«Η ανάγκη αυτή καθίσταται ιδιαίτερα επιτακτική, αν αναλογιστεί κανείς το καθεστώς αδιαβάθμητης εκπαίδευσης που ισχύει σήμερα στον κλάδο, αφού το σημαντικό λειτούργημα του τεχνικού εξωσωματικής κυκλοφορίας καλούνται να ασκήσουν απόφοιτοι τόσο δευτεροβάθμιας όσο και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που δεν ακολουθούν συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών και δεν λαμβάνουν μέρος σε εξετάσεις» προσθέτει.

Στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι τμημάτων της Σχολής Επιστημών Υγείας, τμημάτων Φυσικών – Βιολογικών Επιστημών και συναφών του Πολυτεχνείου, καθώς και Νοσηλευτικής ή Ιατρικών Εργαστηρίων.
Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου, στις 11.00, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

Θάνος Χερχελετζής

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ