Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Μέτρα-ανάσα για σίτιση και εστία!

Στο πλευρό των φοιτητών αλλά και των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τάσσεται εμπράκτως, σ’ αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, υπουργός Παιδείας. Με απόφαση που έλαβε, κατόπιν και της «σαφούς πολιτικής κατεύθυνσης που του έδωσε ο πρωθυπουργός», ανακοίνωσε τρία μέτρα για τη στήριξη των φοιτητών, καθώς και των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους και τα οποία θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή από την τρέχουσα κιόλας χρονιά.

Οσον αφορά στη φοιτητική μέριμνα, ο κ. Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε αύξηση του αριθμού των δικαιούχων φοιτητών και σπουδαστών για δωρεάν σίτιση, από 57.000 σε 70.000. Παράλληλα, αυξάνονται κατά 700 και οι κλίνες για τη δωρεάν στέγαση περισσότερων φοιτητών και σπουδαστών, προσπάθεια που θα υλοποιηθεί με την αξιοποίηση ακόμα και ξενοδοχείων που έχουν κλείσει. Επιπλέον, ειδική φροντίδα λαμβάνει ο υπουργός Παιδείας για τους αναπληρωτές δάσκαλους και καθηγητές οι οποίοι υπηρετούν μακριά από τα σπίτια τους, προσφέροντάς τους μια σημαντική οικονομική ανάσα με δωρεάν σίτιση. Ο σχεδιασμός είναι τα πλήρη γεύματα να παρέχονται καθημερινά είτε σε φοιτητικές είτε ακόμα και σε στρατιωτικές λέσχες.

Οπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας εξοικονομήθηκαν οι απαραίτητοι πόροι από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών προκειμένου να στηριχθούν οι νέοι άνθρωποι, οι εκπαιδευτικοί και η ελληνική οικογένεια που σηκώνει το βάρος των σπουδών των παιδιών της. Με τις πιστώσεις αυτές, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανιτόπουλος, θα υπάρξει μέριμνα γι’ αυτές τις κατηγορίες πολιτών οι οποίες έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και πρόσθεσε ότι «ξέρω ότι αυτά δεν είναι αρκετά αλλά μέσα στο πλαίσιο της βαθιάς αυτής κρίσης είναι αυτό που η Πολιτεία μπορεί να κάνει».

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ