Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Μηνιάτικο-σοκ σε εποχή φτώχειας στο «δεξί χέρι»

Κέρδισε μάλλον το λαχείο η σύμβουλος του πρωθυπουργού Κατερίνα Νοτοπούλου με συνολικές αποδοχές 2.560€

Με μισθό 1.960 ευρώ και επίδομα θέσης 600 ευρώ, η διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου θα αμείβεται μηνιαία με 2.560 ευρώ, ενώ προβλέπεται και αποζημίωση η οποία συνδέεται με την εργασία πέραν του ωραρίου. Οι μηνιαίες αποδοχές και οι υποχρεώσεις της 28χρονης διευθύντριας του νεοσύστατου πρωθυπουργικού γραφείου δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ, κάνοντας ιδιαίτερη αίσθηση, όπως και η πρόβλεψη για στελέχωση του γραφείου με μετακλητούς υπαλλήλους, πιστοποιώντας ότι πήγαν περίπατο οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης.

Τα εγκαίνια του νέου γραφείου έγιναν το περασμένο Σάββατο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και σύμφωνα με το ΦΕΚ η Κατερίνα Νοτοπούλου διορίζεται από 23/11/2016 στη θέση της «Προϊσταμένης στο Γραφείο Θεσσαλονίκης της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού» και θα αμείβεται με τις «κάθε είδους αποδοχές που αντιστοιχούν κάθε φορά στον 1ο βαθμό της κατηγορίας ειδικών θέσεων», δηλαδή 1.960 ευρώ, συν 600 ευρώ το επίδομα θέσης.

Σε αυτές προστίθενται οι αμοιβές για την πέραν του νομίμου ωραρίου εργασία και πιθανώς και «αποζημίωση η οποία συνδέεται με την άσκηση ιδιαίτερων ή σημαντικών καθηκόντων (job based remuneration)». Στην αρμοδιότητα του Γραφείου Θεσσαλονίκης «ανήκει η παρακολούθηση, η επεξεργασία και η υποβολή προτάσεων στον πρωθυπουργό για την ενίσχυση του κυβερνητικού έργου στη βόρεια Ελλάδα, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και τους τοπικούς φορείς».

Τέλος, αναφορικά με την εσωτερική διάρθρωση και τη σύνθεση του προσωπικού του Γραφείου Θεσσαλονίκης, καθορίζονται μία θέση προϊσταμένου, μία θέση ειδικού συμβούλου – συνεργάτη και δύο θέσεις μετακλητών υπαλλήλων, οι οποίοι κατατάσσονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Τρελά λεφτά για Γιούνκερ!

Ως γνωστόν, τα οικονομικά βάσανα των λαών, τους οποίους «διαχειρίζονται», δεν αγγίζουν τις Βρυξέλλες. Ετσι αυτές τις ημέρες ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έλαβε αύξηση (αναδρομικά από τον Ιούλιο) ύψους 10.362 ευρώ στον παχυλό μισθό του και χριστουγεννιάτικο μπόνους 5.181 ευρώ, στο πλαίσιο των γενικότερων μισθολογικών αυξήσεων της τάξης του 3,3% που πήραν για φέτος οι συνολικά 55.000 υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης!

Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα αυξήσει με αυτόν τον τρόπο τον βασικό μισθό του στα 324.377 ευρώ, ενώ λαμβάνει επίσης 48.657 ευρώ ως επίδομα στέγασης και 17.017 για λοιπά έξοδα. Συνολικά 390.051 ευρώ. Οταν βγει στη σύνταξη, μετά τα 65, θα παίρνει 69.336 ευρώ ετήσια σύνταξη, ενώ θα του δοθεί και ένα επίδομα «προσαρμογής» ύψους 416.284 ευρώ. Ενδιαφέρουσες ήταν οι εξηγήσεις που έδωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν. Η Κομισιόν δεν παίζει κανέναν ρόλο στις αυτόματες ετήσιες αναπροσαρμογές των μισθών, όπως είπε, για τους υπαλλήλους της Ε.Ε. Τις δικαιολόγησε δε εξηγώντας ότι προκύπτουν από έναν συνδυασμό του μέσου όρου των ετήσιων αυξήσεων των μισθών των Ευρωπαίων δημοσίων υπαλλήλων (που για φέτος ανήλθε στο 1,9%), λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον πληθωρισμό στο Βέλγιο και το Λουξεμβούργο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ