Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Μηνύσεις από την ΟΝΝΕΔ για τα επεισόδια στις φοιτητικές εκλογές

Σε καταγγελίες ότι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Χημείο της Αθήνας και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αριστεριστές εισέβαλαν και τραυμάτισαν σοβαρά φοιτητές που συμμετείχαν στις φοιτητικές εκλογές, προχώρησε η ΟΝΝΕΔ. Όπως είπε ο πρόεδρός της Σάκης Ιωαννίδης, “ως νεολαία είχαμε ήδη από τη Δευτέρα 11.05.2015 ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των χιλιάδων φοιτητών, που θα συμμετείχαν στην κορυφαία πολιτική έκφραση της φοιτητικής κοινότητας. Δυστυχώς ουδείς έλαβε τα απαραίτητα μέτρα με αποτέλεσμα σήμερα να διαπραχθούν κακουργήματα εναντίον της ζωής νέων ανθρώπων.

Κάνουμε σαφές”, συνέχισε ο κ. Ιωαννίδης, “πως θα προχωρήσουμε άμεσα στην υποβολή μηνύσεων εναντίον όσων φέρουν την ευθύνη για αυτά τα περιστατικά και ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να εφαρμόσει το νόμο και να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών. Δεν υπάρχει κανένα άσυλο που να περιορίζει το ρόλο της Αστυνομίας να προστατέψει την ανθρώπινη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα όσων συμμετέχουν στις διαδικασίες. Η ανοχή σ’ αυτά τα φαινόμενα συνιστά πλέον συνενοχή και θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την αναζήτηση όσων είχαν την ευθύνη για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας φοιτητών. Καλούμε την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να ανταποκριθεί στην αποστολή της και να προστατέψει όλους εκείνους που θέλουν σε μια εποχή που η Παιδεία πλήττεται από κάθε πλευρά να εκφράσουν τη γνώμη τους.
 
Ο φασισμός των μειοψηφιών και η ανοχή στη βία”, καταλήγει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, “πρέπει να τελειώσει. Η συμμετοχή στις «φοιτητικές εκλογές – δημοψήφισμα για τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα» φαίνεται πως ενοχλεί. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους πριν είναι πολύ αργά”.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ