Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Μήνυση για λόγους τιμής

Ενώ τα επεισόδια στο σίριαλ των υποψήφιων επενδυτών έχουν καθημερινή συνέχεια, χωρίς ωστόσο ακόμα να προχωρούν την ιστορία γρήγορα έως το τέλος, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης αποφάσισε να μην αφήσει την ιστορία του συλλόγου εκτεθειμένη και κατέθεσε μήνυση εναντίον του Ανδρέα Βγενόπουλου, για τη δήλωση που είχε κάνει ότι η Παιανία παραχωρήθηκε στην οικογένεια Βαρδινογιάννη από τη ΓΓΑ. Ο «καπετάνιος» ζητάει με τη μήνυση το ποσό των… 44 ευρώ, για να αποδείξει ότι η υπόθεση της Παιανίας είναι θέμα λόγου τιμής για την οικογένειά του.

«Αναγκάστηκα να έρθω στην Εισαγγελία να καταθέσω μήνυση, διότι η λασπολογία έχει και τα όριά της. Δεν μπορεί κάποιος που γνωρίζει τα γεγονότα να κάθεται να λασπολογεί και να λέει ότι την Παιανία την έκανα με χορηγία της Γενικής Γραμματείας. Απεναντίας μόνο προσκόμματα είχα από την Πολιτεία για την Παιανία.

Αυτό το οποίο συστηματικά γίνεται τα τελευταία χρόνια, να δηλητηριάζονται οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, για μένα είναι απαράδεκτο. Δεν έχω μιλήσει έως τώρα, το θέμα έχει πάει στη Δικαιοσύνη, γιατί κάποτε πρέπει να υπάρξει ένας φραγμός σε αυτή τη μορφή της λασπολογίας προκειμένου να αποκτήσει κάποιος αναγνωρισιμότητα» δήλωσε αποχωρώντας από την Εισαγγελία.

Στο κείμενο της μήνυσης του Γιώργου Βαρδινογιάννη αναφέρεται: «Οι εκτάσεις του Δήμου Παιανίας, στις οποίες αναφέρεται ο μηνυόμενος, αποκτήθηκαν από τους Θόδωρο, Βαρδή και Γεώργιο Βαρδινογιάννη στις 31-10-1980 και 30-1-1980, αφενός μεν αιτία πωλήσεως και όχι λόγω δωρεάς, όπως μετά ταύτα ψευδώς ισχυρίζεται ο μηνυόμενος, αφετέρου δε από τους Νικόλαο Θεοδωράκη και Κωνσταντίνο Ευστρατιάδη, ιδιώτες, και όχι από τη ΓΓΑ».

Ο κ. Βγενόπουλος, στον οποίον ασκήθηκε ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμηση, κατηγόρησε για ψευδή καταμήνυση τον Γιώργο Βαρδινογιάννη αναφέροντας τα εξής: «Ποιος να φανταζόταν ότι το έργο αγάπης των δημιουργών του προς τον Παναθηναϊκό θα κατέληγε σε συμφωνητικό υπεκμίσθωσης».

Οσον αφορά λοιπόν το μίσθιο το οποίο πρέπει να πληρώνει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε εταιρία συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, η πλευρά του μεγαλομετόχου υποστήριζε ότι αυτό ήταν γνωστό από το διοικητικό συμβούλιο της 7ης Ιουλίου 2011. Το μίσθιο έγινε για πρώτη χρονιά φέτος, κάτι που αποδεικνύεται μάλιστα και από το έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Βγενόπουλος, επειδή η οικογένεια Βαρδινογιάννη, από τη στιγμή που πλέον δεν είχε τον έλεγχο της ΠΑΕ και κατείχε μόλις το 54,7%, δεν ήθελε να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να χάσει την Παιανία.

Οσον αφορά το ενοίκιο, όπως έλεγαν από την πλευρά Βαρδινογιάννη, αυτό ορίστηκε με βάση όσα είχε πει στους «πρασίνους» ο Γιάννης Ρεβύθης, πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αττικής, και αφορούσε το ελάχιστο ποσόν. Επιπλέον τόνιζαν ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης σε οποιαδήποτε συνέντευξη έχει δώσει έχει υπογραμμίσει ότι η Παιανία δεν σχετιζόταν με την «πράσινη» ΠΑΕ αλλά θα έβρισκε λύση με τον νέο επενδυτή.

Την ερχόμενη εβδομάδα η άφιξη

Τα έγγραφα της πρότασης του Σαουδάραβα δεν έφτασαν μαζί με τον φερόμενο ως εκπρόσωπό του στην Αθήνα! «Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Το έγγραφο που αποδεικνύει το γνήσιο της υπογραφής του πρίγκιπα βρίσκεται στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας. Η άφιξη του πρίγκιπα στην Ελλάδα αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα. Υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά δεν μπορώ να σας την αποκαλύψω. Επαναλαμβάνω ότι όνειρο του πρίγκιπα είναι να κάνει τον Παναθηναϊκό μεγάλο. Σας είχα πει ότι ο Παναθηναϊκός θα γίνει η Πόρτο της Ανατολικής Μεσογείου» είπε.

Αντώνης Κατσαρός

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ