Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ RESORT!

Το κτίριο που στέγαζε πριν χρόνια το υπουργείο Παιδείας (και ανήκει στην Εκκλησία) γίνεται ξενοδοχείο

Υστερα από 10 άκαρπους (!) διαγωνισμούς περνά στα χέρια του «Elektra» 

Στα χέρια του Γεράσιμου Φωκά, πρώην προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου ξενοδοχείων Ηλέκτρα, πέρασε το κτίριο-φιλέτο επί της οδού Μητροπόλεως που ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος και στέγαζε πριν από χρόνια το υπουργείο Παιδείας. Υστερα από 10 άκαρπους διαγωνισμούς τα τελευταία οκτώ χρόνια βρέθηκε τελικά ο ανάδοχος, ο οποίος θα μεταμορφώσει το κτίριο σε ένα ξενοδοχείο πολυτελείας, στην καρδιά της Αθήνας.

Προσφορές

Το ενοίκιο που ορίστηκε για το κτίριο είναι 700.000 ευρώ ετησίως, ποσό ιδιαιτέρως χαμηλό αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2007 είχαν κριθεί… ασύμφορες προσφορές που ξεπερνούσαν τα 150.000 ευρώ μηνιαίως! Ωστόσο η οικονομική κρίση είχε αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πλέον προσφορές ανάλογες με το παρελθόν και να κατρακυλήσει η τιμή στα δεδομένα της μνημονιακής εποχής.

Ο Γεράσιμος Φωκάς είχε δείξει από την αρχή το ενδιαφέρον του. Οι κ. Φωκάς και Ρέτσος (ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων «Elektra Hotel Athens» στην Ερμού, «Elektra Palace Hotel Athens» στην οδό Νικοδήμου και «Elektra Palace Hotel» στη Θεσσαλονίκη) είχαν υποβάλει προσφορές στους δύο πρώτους διαγωνισμούς και έδιναν τότε για τη μίσθωση του κτιρίου 130.000 ευρώ τον μήνα. Ομως, το ποσό είχε κριθεί χαμηλό.

Οι εργασίες ανακατασκευής και διαμόρφωσης του ακινήτου σε μια υπερπολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα, έχουν ήδη ξεκινήσει. Το συνολικής έκτασης 14.000 τετραγωνικών κτίριο στο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας αποτέλεσε πραγματική επενδυτική ευκαιρία. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, στον τελευταίο όροφο του κτιρίου θα δημιουργηθεί εστιατόριο (για… απαιτητικούς ουρανίσκους) με εξαιρετική θέα στην Ακρόπολη!

Φυσικά, το εκκλησάκι ακριβώς μπροστά από το κτίριο, η Αγία Δύναμις των Αθηνών, που αποτελεί μετόχι της Μονής Πεντέλης, θα παραμείνει άθικτο από τους εκμισθωτές του κτιρίου. Εκεί το 1821 οι επαναστάτες είχαν φυλάξει λείψανα αγίων, ιερά σκεύη, άμφια και όλα τα νομικά έγγραφα της Μονής Πεντέλης σε μια ειδική κρύπτη. Ομως, οι άνδρες του Ομέρ Βρυώνη τα ανακάλυψαν και τα λεηλάτησαν.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Ο,τι δεν έκανε το ΤΑΙΠΕΔ

Η Εκκλησία της Ελλάδος έκανε αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει το ελληνότοκο κράτος με το ΤΑΙΠΕΔ επί μία μνημονιακή πενταετία!
Αξιοποίησε σε φυσιολογικούς για την εποχή χρόνους το κτίριο ιδιοκτησίας της (επί της οδού Μητροπόλεως, που στέγαζε κάποτε το υπουργείο Παιδείας) παραχωρώντας το για 25 χρονια σε ξενοδοχειακό όμιλο για τη δημιουργία νέας πολυτελούς μονάδας στο ιστορικό κέντρο! Ας παίρνει μαθήματα από τέτοιες ενέργειες η κυβέρνηση! Γρήγορα και σε λογική τιμή…

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ