Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Μητσοτάκης: Δεν συνδέονται αξιολόγηση και κινητικότητα

«Η αξιολόγηση των υπαλλήλων είναι απολύτως αποσυνδεμένη από το πρόγραμμα της κινητικότητας – διαθεσιμότητας, τις απολύσεις και, φυσικά, τη μείωση του μισθού. Οσοι έρχονται και λένε ότι ψάχνουμε για περαιτέρω δεξαμενές για απολύσεις και διαθεσιμότητες λένε ψέματα». Αυτό τόνισε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στους κόλπους των δημοσίων υπαλλήλων για τη «συγκριτική αξιολόγηση», στην οποία υποχρεωτικά ένα 15% θα βαθμολογηθεί κάτω από τη βάση.

Κατά τον κ. Μητσοτάκη (Real Fm) «σκοπός της ρύθμισης αυτής είναι να αποδοθεί η βαρύνουσα σημασία που θα πρέπει να έχει κάθε σύστημα αξιολόγησης και να αρθούν οι στρεβλώσεις και η απαξίωση του παρόντος συστήματος αξιολόγησης». Επανέλαβε δε ότι «μέχρι σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων βαθμολογείτο με 9 και 10, κάτι που αναιρούσε τη σημασία και τη λογική της αξιολόγησης και την καθιστούσε ανούσια», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν άλλοι ποσοτικοί στόχοι από το 2015 και μετά».

Ανέφερε δε ότι «για πρώτη φορά υπήρξε μία ουσιαστική επιτάχυνση στην απονομή της πειθαρχικής Δικαιοσύνης, κάτι που αναγνωρίζει και η ΑΔΕΔΥ, για πρώτη φορά ελέγχθηκαν πλαστότητες τίτλων, μετατροπές συμβάσεων».

Την ίδια στιγμή, πάντως, η συγκριτική αξιολόγηση συνεχίζει να αντιμετωπίζεται αρνητικά από την ΑΔΕΥ και την ΠΟΕ – ΟΤΑ, οι οποίες αντιδρούν. Μάλιστα η ΑΔΕΔΥ έχει ζητήσει από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρώσει τη διαδικασία της αξιολόγησης ως «αναξιοκρατική». Η ΚΕΔΕ από την πλευρά της έχει εκφράσει την αντίθεσή της σε μια τέτοιου τύπου αξιολόγηση και έχει ήδη ζητήσει νέα παράταση και τριμερή διαβούλευση μεταξύ κυβέρνησης – δημάρχων – δημοτικών υπαλλήλων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ