Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Μνημόνιο συνεργασίας ΕΔΑ ΘΕΣΣ και SNAM

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Μπακούρα Λεωνίδα και του κ. Andrea Stegher, Marketing Global Solutions Senior Vice President.

Η Snam και η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, μία από τις κυριότερες εταιρείες υποδομών δικτύου φυσικού αερίου στην Ελλάδα, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την ανάπτυξη συνεργασίας με στόχο τη στήριξη της διαχείρισης και της ανάπτυξης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου που βρίσκονται υπό τη διαχείριση της εταιρείας στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενόψει της επερχόμενης τελικής φάσης του ανοίγματος της αγοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Το Μνημόνιο είναι μέρος των δραστηριοτήτων που ξεκίνησε πρόσφατα η Snam με το τμήμα Global Solutions Business Unit, με στόχο την αξιοποίηση της εξειδίκευσης, των βασικών ικανοτήτων και της τεχνογνωσίας της ιταλικής εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο, χαρακτηριστικά τα οποία αναπτύχθηκαν χάρη στην 75 χρόνων εμπειρία της Snam σε ολόκληρη την αλυσίδα υποδομών αερίου στην Ιταλία και την Ευρώπη.

Η συνεργασία μεταξύ της Snam και της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στοχεύει, μεταξύ άλλων, στο να στηρίξει την ΕΔΑ ΘΕΣΣ στην ανάπτυξη και την εφαρμογή μεθοδολογιών και τεχνολογιών με μέγιστη αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο και τους ισχύοντες κανόνες.

Η Ελλάδα επέλεξε το διαχωρισμό των δραστηριοτήτων φυσικού αερίου στα τέλη του 2016, προβλέπει πλήρη επιλεξιμότητα πελατών από τον Ιανουάριο του 2018 και προωθεί την περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς αερίου, προκειμένου να καταστήσει δυνατή την πιο εκτεταμένη χρήση φυσικού αερίου σε όλη τη χώρα.

Η Snam λειτουργεί και αναπτύσσει το μεγαλύτερο και πλέον προσβάσιμο δίκτυο αγωγών στην Ευρώπη (το οποίο εκτείνεται για περισσότερα από 40.000χμ), τη μεγαλύτερη υποδομή αποθήκευσης στην Ευρώπη (χωρητικότητα 19 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων) και έναν από τους πρώτους σταθμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη. Οι επενδύσεις της Snam σε όλη την Ευρώπη έχουν ως στόχο να διευκολύνουν την ενοποίηση του δικτύου της Ευρωπαϊκής ενεργειακής ένωσης και να προωθήσουν το φυσικό αέριο ως βασικό πυλώνα ενός βιώσιμου μείγματος ενέργειας. Αξιοποιώντας την εξειδίκευση και τις βασικές της ικανότητες, η Εταιρεία πρόσφατα έθεσε σε λειτουργία την Snam Global Solutions, με σκοπό τις μελέτες, την παροχή συμβούλων και τη διάθεση δραστηριοτήτων διαχείρισης έργου στην αγορά.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ αποτελεί έναν από τους βασικούς συντελεστές στις υποδομές αερίου στην Ελλάδα, λειτουργεί από την 30η Δεκεμβρίου 2016 και είναι αποτέλεσμα της συγχώνευσης των δραστηριοτήτων στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία, οι οποίες ξεκίνησαν το 2000. Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ αποτελεί διαχειριστή αναφοράς για την ανάπτυξη υποδομών φυσικού αερίου στη χώρα και διαχειρίζεται ένα διαρκώς επεκτεινόμενο δίκτυο περίπου 2.000χλμ με περισσότερους από 300,000 συνδεδεμένους καταναλωτές. Οι μέτοχοι της ΕΔΑ ΘΕΣΣ είναι η ΔΕΠΑ (51%) και η Eni (49%).

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η αίτηση για τα κλεμμένα αναδρομικά στον ΕΦΚΑ

Πρέπει να την καταθέσουν όλοι οι συνταξιούχοι Η «δημοκρατία» δημοσιεύει για τους αναγνώστες της την αίτηση θεραπείας την οποία θα πρέπει να καταθέσουν εντός διμήνου...

Η μεγάλη ελληνική υποχώρηση από την εθνική (της) κυριαρχία!

Μητσοτάκης - Παναγιωτόπουλος (από το βήμα της Βουλής) απεμπόλησαν το αναφαίρετο δικαίωμα για επέκταση στα 12 μίλια Είναι πλέον γεγονός η μεγάλη υποχώρηση της Ελλάδας...

Αισιοδοξία για το εμβόλιο της ASTRAZENECA – Αποτελεσματικό σε όλες τις ηλικίες

Καλά νέα από την Οξφόρδη Αισιόδοξα νέα φτάνουν από τα εργαστήρια του πανεπιστημίου της Οξφόρδης αναφορικά με το πειραματικό εμβόλιο της AstraZeneca Plc, καθώς, όπως...

Συναγερμός! Ο Βουλευτής Σταύρος Κελέτσης βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο βουλευτής Εβρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Κελέτσης, αποτελώντας έτσι το δεύτερο κρούσμα εντός της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά τον...

Η ντροπή της Ελλάδας! Η Γιάννα προσκαλεσε τον Ερντογάν για το 1821

Επικίνδυνο πολιτικό παιχνίδι με τρικλοποδιά στο ΥΠΕΞ Έχουν περάσει μόλις λίγες ώρες που γράφτηκε -χωρίς διάψευση- η εξωφρενική πληροφορία και οι αρμόδιοι κάνουν ακόμα -κατά...