Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Μοιράζει επιπλέον αμοιβές και ο (large) Χρυσοχοΐδης!

Μακριά από την κοινωνία εξακολουθεί να δείχνει ότι βρίσκεται ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος, την ώρα που η τρόικα πιέζει για νέες περικοπές στις συντάξεις και επιπλέον δυσβάσταχτους φόρους στα ελληνικά νοικοκυριά, συνεχίζει να μοιράζει υπερωρίες στους υπαλλήλους που στελεχώνουν το γραφείο του. Σύμφωνα με δύο αποφάσεις, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στη Δι@ύγεια με ημερομηνία 6 Δεκεμβρίου, συγκροτείται «συνεργείο για την υπερωριακή απασχόληση, νυχτερινών, Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών εργασίας του προσωπικού που υπηρετεί στο Γραφείο του υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη Μιχάλη για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών από 6/12/2013 μέχρι 31/12/2013».

Οι ώρες

Οι υπερωρίες αφορούν συνολικά 14 υπαλλήλους – συνεργάτες του υπουργού, καθένας από τους οποίους δικαιούται λαμβάνειν 40 ώρες (20 υπερωρίες, οχτώ νυχτερινά και 12 ώρες Κυριακών και εξαιρέσιμων). Παράλληλα, σε άλλους 9 συνεργάτες του υπουργού που υπηρετούν «με διάθεση – παράλληλα καθήκοντα» στο γραφείο του για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών προσφέρονται από 20 ώρες στον καθένα. Και ναι μεν τα ποσά που δίδονται δεν είναι πολύ μεγάλα, ωστόσο -όπως πάγια υποστηρίζει η «κυριακάτικη δημοκρατία»- αποτελούν τουλάχιστον πρόκληση στην τόσο δύσκολη συγκυρία που διανύουμε. Και το παράδειγμα στους πολίτες θα πρέπει να το δώσουν πρώτοι απ’ όλους οι υπουργοί, ακολουθώντας τις σχετικές εντολές του πρωθυπουργού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ