Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020

Mousaka αλά ιταλικά

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Και η Ιταλία απέκτησε τον… Ελληνα «Master chef» της. Μπορεί στη χώρα των μακαρονάδων να ξέρουν από μαγειρική, αλλά κι εμείς, οι γείτονες, δεν πάμε πίσω! Απόδειξη; Ο πρώτος Ιταλός «Master chef» είναι γέννημα θρέμμα της Ελλάδας, λέγεται Σπύρος Θεοδωρίδης και αποτελεί τη ζωντανή διαφήμιση του… μουσακά! Ο παίκτης του ριάλιτι μαγειρικής ξεχώρισε, αν και χαμηλών τόνων και ντροπαλός, ανάμεσα στους 18 διαγωνιζομένους για τη φαντασία και τη δημιουργική του διάθεση. Κανείς, όμως, στην αρχή του παιχνιδιού, που έκανε πρεμιέρα στις 21 Σεπτεμβρίου από το κανάλι Celio TV, δεν πίστευε ότι θα ήταν εκείνος που θα διεκδικούσε σε ξένο έδαφος τον πολυπόθητο τίτλο. Την προηγούμενη Τετάρτη, οπότε και πραγματοποιήθηκαν οι δοκιμασίες του τελικού, βρέθηκε στη θέση του φιναλίστ, αντιμέτωπος με δύο ικανότατες αντιπάλους. Τελικά, υπερίσχυσε και στέφτηκε ο μεγάλος νικητής. Και φυσικά αυτές τις ημέρες στην Ιταλία είναι το πρόσωπο της εβδομάδας. Συνεντεύξεις, φωτογραφήσεις, μέχρι και σελίδα στο facebook δημιουργήθηκε για τους φίλους του. Και καλά όλα αυτά θα πείτε… αλλά τι κέρδισε; Τα δύο έπαθλα δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα, αφού και 100.000 ευρώ είναι πια δικά του -στην Ελλάδα δίνονται 50.000 ευρώ- και θα έχει την ευκαιρία να εκδώσει το πρώτο του βιβλίο με δικές του συνταγές.

Ο Σπύρος Θεοδωρίδης είναι 37 χρονών. Δεν γεννήθηκε στην Ιταλία, αλλά μετακόμισε εκεί πριν από 14 χρόνια και ζει μόνιμα στη Μοντένα, μια πόλη στα βόρεια, η οποία, εκτός από το περίφημο μπαλσάμικο, φημίζεται για τις… λιχουδιές της και την καλή της κουζίνα. Οταν ήταν μικρός, πήγαινε με τη μητέρα του συχνά στο θέατρο, καθώς εκείνη το λάτρευε. Την αγάπη της αυτή τη μετέδωσε και στον… πρώτο Ιταλό «Master chef», ο οποίος θέλησε να ανοίξει τους καλλιτεχνικούς του ορίζοντες. Τελείωσε τη δραματική σχολή, αλλά φαίνεται ότι η μοίρα τού επεφύλασσε άλλα σχέδια.

Το πάθος του για την κουζίνα ξεκίνησε για βιοποριστικούς λόγους. Καθώς η μητέρα του δεν μαγείρευε, πήρε εκείνος τον ρόλο του μάγειρα. Και απ’ ό,τι αναφέρει το βιογραφικό του, ήθελε πάντα να πειραματίζεται και να ανακαλύπτει νέες γευστικές εμπειρίες και υλικά. Μάλιστα, προκειμένου να ικανοποιήσει αυτή του την ανάγκη, ταξίδεψε σε όλη την Ιταλία αναζητώντας ιδιαίτερες γεύσεις. Και τώρα που έχει γίνει πια ένας πραγματικός σεφ, ποια είναι η μεγαλύτερή του επιθυμία; Να ανοίξει το δικό του εστιατόριο στην Υδρα.

Κωνσταντίνα Γαρνέλη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανεξέλεγκτη δράση τραμπούκων της Αριστεράς στα πανεπιστήμια

Αισχρή διαπόμπευση του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ από ομάδα κουκουλοφόρων που εισέβαλε ανενόχλητη στο γραφείο του και τα έκανε γυαλιά καρφιά Οι εικόνες του τρομοκρατημένου πρύτανη...

Νέο «μαύρο» ρεκόρ για τις ΜΕΘ με 140 διασωληνωμένους

1.678 τα νέα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο. «Βράζει» η Θεσσαλονίκη, σε συναγερμό η χώρα Στα ύψη παραμένει η έξαρση της πανδημίας στη χώρα, με...

Ασυνάρτητα και ελλιπή τα μέτρα κατά του κορονοϊού!

Κουβέντα για τη «σαρδελοποίηση» των πολιτών στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ξέφραγο αμπέλι οι πύλες εισόδου στη χώρα Με μέτρα ελλιπή και κακοσχεδιασμένα, τα οποία φανερώνουν...

Τρομολαγνεία Κυριάκου Μητσοτάκη με φόντο την πανδημία!

Με το διάγγελμά του προσπάθησε να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά τον κορονοϊό, απαξιώνοντας τους δύσπιστους πολίτες Μεγάλη απειλή, που πολιορκεί τη χώρα και τον πλανήτη, χαρακτήρισε (με...

Απτόητος ο δικτάτορας Ερντογάν! Εξέδωσε νέα Navtex

Παραλήρημα για τις στρατιωτικές επεμβάσεις και τις έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ μίλησε και για γεωτρύπανα Με νέες απειλές εναντίον των χωρών της περιοχής συνόδευσε...