Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Μπόνους στο Δημόσιο από το 2015, αλλά και «ψαλίδι» στους ανώτατους μισθούς!

Μισθολόγιο με βάση την απόδοση των δημόσιων λειτουργών προωθεί η κυβέρνηση. Αυτό προέκυψε από πρόσφατο έγγραφο του τέως, πλέον, υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, στο οποίο σημειώνει ότι εφόσον εφαρμοστεί προσεκτικά και σχεδιασμένα ένα τέτοιο σύστημα, θα μπορέσει να συμβάλει σημαντικά στην αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα των δημόσιων υπηρεσιών και φορέων. Επιπλέον, και ο συναρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης κατ’ επανάληψη έχει επισημάνει την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου, πραγματικά ενιαίου μισθολογίου, όπου οι απολαβές κάθε υπαλλήλου θα πρέπει να είναι ανάλογες με τα προσόντα του, την απόδοσή του και τη θέση ευθύνης που έχει.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία», σε απόλυτη συνάρτηση θα βρεθούν από τους πρώτους μήνες του 2015 η εργασιακή απόδοση των δημοσίων υπαλλήλων με τις μισθολογικές απολαβές. Το νέο σύστημα της αξιολόγησης βάσει της ποσόστωσης θα αποτελέσει επί του πρακτέου τον «καμβά» για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου τον Ιανουάριο του 2015, όπως προβλέπεται από τη μνημονιακή σύμβαση. Ηδη οι σχετικές διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και μέσω εγγράφου του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

«Η εφαρμογή ενός προσεκτικά σχεδιασμένου, δυναμικού και ευέλικτου, προσαρμοσμένου στην ελληνική δημοσιονομική πραγματικότητα αλλά και βασισμένου στα βέλτιστα παραδείγματα που τηρούνται στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα διεθνώς, συστήματος αμοιβών βάσει απόδοσης των δημόσιων λειτουργών μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των δημόσιων υπηρεσιών και φορέων» επισήμαινε στο έγγραφο ο κ. Στουρνάρας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθησή του ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα όσον αφορά την παραγωγικότητα των υπαλλήλων και συνεπώς τη λειτουργικότητα του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Κατά πληροφορίες, ήδη μελετάται το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα τεθεί υπόψη της τρόικας στην προσεχή επίσκεψή της, που -ως διαφαίνεται- θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο. Το όλο εγχείρημα θα πρέπει να νομοθετηθεί έως τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να ξεκινήσει η εφαρμογή του από τον Ιανουάριο του 2015.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο κείμενο της μνημονιακής σύμβασης, στόχοι της θεσμοθέτησης νέου μισθολογίου είναι η οικονομική βιωσιμότητα της κάλυψης των αναγκών μισθοδοσίας αλλά και η διασφάλιση της ποιότητας παροχής των υπηρεσιών. Στο κείμενο προβλέπεται «αποσυμπίεση διπλής κατεύθυνσης» στις αποδοχές, δηλαδή μείωση του ανώτατου και αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα γίνει με κριτήρια την ικανότητα, την απόδοση αλλά και την υπευθυνότητα  κάθε υπαλλήλου.

Παράλληλα, προβλέπεται οικονομική επιβράβευση για τους «άριστους», η οποία θα μεταφράζεται σε χρηματικό μπόνους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, λόγω των περιορισμένων οικονομικών της χώρας, πιθανότατα το μπόνους θα είναι συμβολικό. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Απριλίου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας την Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση τη διετία 2014-2016, είχε επισημάνει ότι: «Σχεδιάζουμε τον εξορθολογισμό του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων. Στόχος είναι η βέλτιστη και πιο ορθολογική αξιοποίηση -χωρίς μείωση- της συνολικής ετήσιας μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου, η οποία μεταξύ 2009 και 2013 έχει μειωθεί κατά 8,75 δισ. ευρώ (από 24,5 δισ. ευρώ το 2009 σε 15,75 δισ. ευρώ σήμερα). Οι απολαβές κάθε υπαλλήλου πρέπει να είναι ανάλογες με τα προσόντα του, την απόδοσή του και τη θέση ευθύνης που έχει».

Αξιολόγηση με ποσόστωση για να προκύψουν οι καλοί, οι κακοί και οι μέτριοι

Βασική προϋπόθεση αλλά και εργαλείο για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου είναι η αξιολόγηση των εργαζομένων στο Δημόσιο, η οποία από το 2015 θα γίνει βάσει ποσόστωσης. Βάσει των προβλεπομένων στο νέο σύστημα, με βαθμούς 9-10 θα αξιολογείται έως και το 25% των υπαλλήλων που, όπως όλα δείχνουν, θα μπορεί να… ελπίζει στο μπόνους. Με βαθμούς 7-8 θα αξιολογείται έως και το 60% των υπαλλήλων, ενώ με βαθμούς από 1 έως 6 θα αξιολογείται έως και το 15% των υπαλλήλων.

Ως προς τους υπαλλήλους που θα λάβουν κακή βαθμολογία, από την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν υπάρξει δημόσιες διαβεβαιώσεις ότι δεν κινδυνεύουν με απόλυση ή διαθεσιμότητα, ενώ είναι και νομοθετημένο στο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη συγκριτική αξιολόγηση. Επιπλέον, και να ήθελε κάποιος να τους απολύσει δεν θα μπορούσε να το κάνει, καθώς πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους. Αντίθετα, θα υπάρξει προσπάθεια βελτίωσης των επιδόσεών τους μέσω μεθόδων που θα προτείνει ο αξιολογητής. Αυτό που διαφαίνεται, ωστόσο, είναι ότι πιθανότατα οι μη αποδοτικοί υπάλληλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με περικοπές στους μισθούς τους.

«Θεσμοθετήσαμε τη συγκριτική αξιολόγηση στον προσδιορισμό των ανώτατων ποσοστών των δημοσίων υπαλλήλων ανά κλίμακα βαθμολογίας. Σκοπός της ρύθμισης αυτής είναι να αποδοθεί η βαρύνουσα σημασία που θα πρέπει να έχει κάθε σύστημα αξιολόγησης και να αρθούν οι στρεβλώσεις και η απαξίωση του παρόντος συστήματος αξιολόγησης. Η βαθμολόγηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπαλλήλων με βαθμούς 9 και 10, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, αναιρεί τη σημασία και τη λογική της αξιολόγησης και την καθιστά ανούσια, ενώ αντίθετα θα έπρεπε να αποτελεί εργαλείο παρακίνησης για τον αξιολογούμενο και μεγιστοποίησης της απόδοσης του φορέα» προσθέτουν στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

Οι κυοφορούμενες αλλαγές, πάντως, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα, ενώ, όσο πλησιάζει ο χρόνος της ανακοίνωσης του θεσμικού πλαισίου υπό το οποίο θα ισχύσει το νέο μισθολόγιο, έντονες είναι οι αντιδράσεις των συνδικαλιστικών ενώσεων που αποδίδουν «δολιότητα» στην εφαρμογή της ποσόστωσης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του εγγράφου του υπουργού Οικονομικών, η ΠΟΕ-ΟΤΑ υποστηρίζει ότι το 15% των υπαλλήλων που θα πρέπει υποχρεωτικώς να βαθμολογηθεί κάτω από τη βάση θα οδηγηθεί σε απόλυση και στην καλύτερη περίπτωση σε διαθεσιμότητα, κάτι που φυσικά δεν ισχύει.

«Είναι φανερό» λέει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, «ότι αυτή η αξιολόγηση είναι ένας προσχηματικός τρόπος για απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Απώτερος στόχος της τρόικας αλλά και της κυβέρνησης, κατά τις συνδικαλιστικές ενώσεις, είναι «να αμφισβητηθεί και να υπονομευθεί το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία που βρίσκεται υπό διωγμόν, η διάλυση των σχέσεων εργασίας και η ελαστικοποίησή τους».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ