Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021

«Να βλέπουμε την Ευρώπη ως σύμμαχο»

Υπάρχουν ορατά σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας υποστήριξε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια ομιλίας σε συνέδριο του υπουργείου Ανάπτυξης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο. Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η κυβέρνηση θα γίνουν πιο εμφανή από το τρίτο τρίμηνο και θα καταγραφούν στην αγορά έως το τέλος του 2013. Σημαντικό σημάδι ανάκαμψης αποτελεί, κατά τον πρωθυπουργό, και το γεγονός ότι έπειτα από πολλά χρόνια, τον Φεβρουάριο, υπήρξε θετικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και απολύσεων. Λίγο αργότερα το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο οι προσλήψεις ήταν περισσότερες από τις απολύσεις.

«Πρέπει να βλέπουμε την Ευρώπη ως σύμμαχο και όχι ως τιμωρό και η βοήθεια που μας παρέχεται από τον επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χάαν μέσω των κονδυλίων συνολικού ύψους 36 δισ. ευρώ που θα εισρεύσουν στη χώρα μέχρι το 2020 αποτελούν την απάντηση στις αντιευρωπαϊκές φωνές εντός της χώρας, ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας» είπε ο κ. Σαμαράς. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι απαιτείται κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού προκειμένου να μη χαθούν τα σημαντικά κοινοτικά κονδύλια.

Ο κ. Χάαν, ο οποίος μίλησε επίσης στο συνέδριο και συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, δήλωσε ότι έως τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί το πλαίσιο διαχείρισης των κονδυλίων του επόμενου ΕΣΠΑ, ενώ έως το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί και η κατανομή των κοινοτικών πόρων μεταξύ των προγραμμάτων. Ο ίδιος τόνισε ότι πρέπει τα κονδύλια να φτάσουν στην πραγματική οικονομία και να συμβάλουν στην αλλαγή της χώρας. Ο κοινοτικός επίτροπος υποστήριξε μετά τη συνάντηση με τον κ. Χατζηδάκη ότι για τους οδικούς άξονες προβλέπει λύση «ώστε να αρχίσουν οι κατασκευές εντός του μήνα». Η έγκριση της Κομισιόν είναι απαραίτητη προκειμένου να «ζωντανέψουν» τα εργοτάξια στους τέσσερις βαλτωμένους οδικούς άξονες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ