Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

«Ναι» σε επενδύσεις από IBM, Nestle!

Την τακτική των τετ α τετ με υποψήφιους επενδυτές συνέχισε και χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στόχος του παραμένει, από τη μια, η προσέλκυση επενδύσεων και η δημιουργία θέσεων εργασίας και, από την άλλη, η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας, ώστε να λειτουργήσει υποβοθητικά στην επιχειρηματικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με διευθυντικά στελέχη της IBM και της Nestle Ελλάδας και, σύμφωνα με πληροφορίες, η μεν πρώτη αναμένεται να δημιουργήσει 120 νέες θέσεις εργασίας, ενώ η δεύτερη 600 μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Ο κ. Σαμαράς στη συνάντηση που είχε με τη Βιρτζίνια Ρομέτι, πρόεδρο και CEO της ΙΒΜ, και τον διευθύνοντα σύμβουλο της IBM Ελλάδας Σπύρο Πουλίδα συζήτησε το σχέδιο της κυβέρνησης να αναδείξει σταδιακά την Ελλάδα σε κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Η IBM, από τη μεριά της, εμφανίζεται έτοιμη για συνεργασία με ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρέχοντας εκπαίδευση και προγράμματα για την ενίσχυσή τους.

Ακόμη ένα πρότζεκτ της είναι η δημιουργία κέντρου business analytics για επενδύσεις στην Ευρώπη, που αναμένεται να δημιουργήσει περί τις 120 νέες θέσεις εργασίας εξειδικευμένου προσωπικού. Ο πρωθυπουργός πρότεινε το κέντρο να δημιουργηθεί στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΙΒΜ, θα παρέχει στα πανεπιστήμια πρόσβαση χωρίς χρέωση στα προϊόντα λογισμικού της για διδακτικούς και ερευνητικούς σκοπούς. Παράλληλα, θα διευκολύνει τη συνεργασία των ελληνικών πανεπιστημίων και ερευνητικών φορέων με τα ερευνητικά κέντρα της ΙΒΜ διεθνώς και θα συνεργαστεί με πανεπιστήμια που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν μεταπτυχιακά προγράμματα σε στρατηγικούς τομείς της πληροφορικής, όπως είναι ο τομέας των Big Data και Business Analytics.

Ακόμη θα υλοποιήσει προγράμματα απασχόλησης αποφοίτων για νέους πτυχιούχους επιστήμονες με υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις, στις επιχειρηματικές μονάδες της λογισμικού και υπηρεσιών, με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε στρατηγικούς τομείς ενδιαφέροντος της εταιρίας.

Στη συνάντηση που είχε, στη συνέχεια, ο Αντώνης Σαμαράς με τον γενικό διευθυντή της Nestle Λοράντ Φρις, συζητήθηκε το πρόγραμμα της εταιρίας για την επέκταση της επένδυσής της που αφορά τη συνεργασία με Ελληνες προμηθευτές για τα τέσσερα εργοστάσια που έχει στη χώρα μας. Η Nestle έχει επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη 10.000 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει κάνει η μητρική εταιρία στην Ελλάδα αντιστοιχούν από τις 10.000 θέσεις περίπου 600 θέσεις απασχόλησης και θα πρόκειται για προσωπικό, το οποίο θα εκπαιδεύει και θα απασχολεί για τουλάχιστον τρία χρόνια η εταιρία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ