Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

«Ναι» στη διαδημοτική εθελοντική κινητικότητα

Να προχωρήσει άμεσα η εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα συμφωνήθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με το προεδρείο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).


Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Μιχελάκης, δόθηκαν στην ΚΕΔΕ 6+1 σημεία που αποτελούν βάση συζήτησης. «Σε πρώτη φάση η ΚΕΔΕ αντιμετωπίζει το κείμενο αυτό θετικά. Εχουμε ζητήσει τις παρατηρήσεις της ΚΕΔΕ και πιστεύω ότι μέχρι αύριο θα τις έχουμε, έτσι ώστε να μπορέσουμε την ερχόμενη εβδομάδα να κλείσουμε αυτό το σοβαρό θέμα» ανέφερε ο υπουργός.

Ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα της «χαοτικής» κατάστασης που επικρατεί στο ζήτημα των μετατάξεων στους δήμους και ότι θα προσφέρονται καλύτερες υπηρεσίες στον δημότη, μέσα από τον εξορθολογισμό των υπηρεσιών των δήμων.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι αναμένονται συγκεκριμένες παρατηρήσεις και ότι ευελπιστεί ότι η διαδικασία θα μπορέσει να ξεκινήσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η διαδικασία θα έχει και έναν πιλοτικό χαρακτήρα: «Προσβλέπουμε ότι στο μέλλον όλες οι μετακινήσεις προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα γίνονται με αυτή τη λογική: θα υπάρχει δηλαδή ένα “πάντρεμα” προσφοράς και ζήτησης με βάση τις κενές θέσεις, αλλά και το πλεονάζον προσωπικό».

Σύμφωνα με τον υπουργό, με αυτόν τον τρόπο θα λάβει τέλος ένα σύστημα μετατάξεων και αποσπάσεων, το οποίο τελικά καταλήγει να είναι ένα σύστημα προσωπικών διευθετήσεων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης δήλωσε ότι στη συνάντηση συμφωνήθηκε να προχωρήσει άμεσα η πρόταση για τη διαδημοτική εθελοντική κινητικότητα, που ήταν ένα πάγιο αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο θα τελειώσουμε μία για πάντα αυτές τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, που ένας υπάλληλος από έναν δήμο για να πάει στον άλλον ήθελε 14 μήνες» τόνισε.

Κατά τον κ. Ασκούνη, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες τις οποίες η ΚΕΔΕ θα επεξεργαστεί και, «αν είναι δυνατόν και αύριο (σ.σ.: σήμερα)», θα δοθούν οι σχετικές παρατηρήσεις στα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα από αυτήν τη διαδικασία να επιλύσουμε προβλήματα στους δήμους που έχουν πλεονάζον προσωπικό σε σχέση με τους δήμους που έχουν μεγάλη έλλειψη προσωπικού, δεδομένου ότι μέχρι το 2016 απαγορεύονται οι προσλήψεις» κατέληξε ο κ. Ασκούνης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ