Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Νάρκη Σόρος στα Βαλκάνια

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Τον καταγγέλλουν τωρα οι πρώην συνεταίροι του
Με βρόμικο χρήμα ο διαχρονικός κερδοσκόπος ποντάρει στο χάος

Με «δούρειο ίππο» τις ΜΚΟ που έχει «κατασκευάσει» (και στην Ελλάδα) ξεσηκώνει πολίτες για να ανατρέψει κυβερνήσεις και να επιβάλει «αχυρανθρώπους» στην περιοχή

Η Θέση μας: Δεν θέλουν τους μουσουλμάνους

Διαβάστε online την «δημοκρατία» ,εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης:

►ΕΤΣΙ ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΨΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!

►Βόμβα από Μέρκελ στα θεμέλια της ευρωζώνης

►Μήνυμα του αρχηγού ΓΕΣ στην Τουρκία: «Ισχυρός ο Στρατός μας»

►«Μπλόκο» σε 3.000 συντάξεις λόγω… χαρτιού στον ΟΑΕΕ!

►Σάββας Καλεντερίδης: Ψυχρολουσία για την Αγκυρα από τις αμερικανικές αποφάσεις για τη Συρία

►Ετοιμοι για ανεξαρτησία οι Κούρδοι

►Κόκκινο στα συστημικά μέσα «άναψε» ο Ντόναλντ Τραμπ!

►Πουλάει τρέλα τώρα ο Σόιμπλε: «Ποτέ δεν απείλησα με έξοδο από το ευρώ»!

►Πρόταση του Γκέιτς για φορολόγηση στα… ρομπότ

►Μανώλης Κοττάκης: ΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΙΝΗ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ… ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ

►Μίλησε η ψυχή του Δικέφαλου

«Μπουρλότο» στα Βαλκάνια από τον Σόρος

Ρεπορτάζ
Νικος Σταυρουλάκης

Μ πουρλότο στα Βαλκάνια επιχειρεί να βάλει εκ νέου ο καιροσκόπος μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, μέσω του δικτύου των δεκάδων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που έχει στήσει στις ευρωπαϊκές χώρες.
Τα επικίνδυνα παιχνίδια του Σόρος αποκαλύπτει άρθρο-ανάλυση της Deutsche Welle, όπου αναφέρεται ότι τώρα τον καταγγέλλουν ακόμα και πρώην συνεργάτες του, πολιτικά πρόσωπα τα οποία ο ίδιος «εξέθρεψε», επιμορφώνοντάς τα με υποτροφίες του περίφημου ιδρύματος Οpen Society Foundation και με σπουδές στο Central European University, το οποίο ίδρυσε ο ίδιος στη Βουδαπέστη!

Τέτοια υποτροφία είχε λάβει για να σπουδάσει στην Οξφόρδη το 1989 και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν, που σήμερα είναι λάβρος κατά του γεννηθέντος στη Βουδαπέστη Αμερικανού κερδοσκόπου. «Σήμερα πολλοί εξ αυτών έχουν καταλάβει υψηλόβαθμες θέσεις σε βαλκανικές κυβερνήσεις και θεσμούς της δημόσιας διοίκησης» αναφέρει η DW και παραθέτει παραδείγματα τέτοιων προσώπων, με πιο τρανταχτό παράδειγμα τον Ορμπαν.

«Στην Ουγγαρία εδώ και ένα χρόνο μαίνεται ένας μιντιακός πόλεμος στα κανάλια που στηρίζουν τον Ορμπαν κατά του Σόρος και των οργανώσεών του, με τον Ορμπαν να έχει ανακηρύξει το 2017 “έτος απομάκρυνσης του Σόρος”» γράφει η DW. Το Central European University του Τζ. Σόρος, που ιδρύθηκε το 1991 στη Βουδαπέστη, έχει προσφέρει εκατοντάδες υποτροφίες σε φοιτητές από την ανατολική και τη νότια Ευρώπη, σε μία στοχευμένη και συστηματική προσπάθεια εκμαυλισμού συνειδήσεων υπέρ των «οικουμενικών-αριστερών» απόψεων του τυχοδιώκτη δισεκατομμυριούχου.

Με δούρειο ίππο τις συγκεκριμένες ΜΚΟ και πρόσχημα ένα υποκριτικό ενδιαφέρον του για τη δημοκρατία και τους πολίτες, ο Τζ. Σόρος μέσω των δικτύων του, που χρηματοδοτεί με «βρόμικο χρήμα», επιχειρεί να ανατρέψει τις κυβερνήσεις οι οποίες δεν κάνουν πλέον τη δουλειά του και να επιβάλει νέους αχυρανθρώπους, που θα παίξουν «το παιχνίδι του» τη δεδομένη στιγμή που θα το έχει ανάγκη.
Αλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα που αναφέρει το δημοσίευμα της DW είναι η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι στην ΠΓΔΜ, η οποία επιδίδεται επίσης σε μια αντίστοιχη «καμπάνια» κατά του Σόρος.

«Οι οργανώσεις που στηρίζονται από τον Αμερικανό μεγιστάνα έχουν στοχοποιηθεί για πρόκληση “βανδαλισμών και αναρχίας” στις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών. Οι οπαδοί του Γκρούεφσκι έχουν αρχίσει μια μεγάλη εκστρατεία, γνωστή με το όνομα SOS – Stop Operation Soros». Τονίζεται, ειδικότερα, ότι «η εκστρατεία αυτή στήθηκε με ρωσικό πρότυπο, σύμφωνα με την περίφημη εκστρατεία “αποσοροποίησης” του ρωσικού δημόσιου βίου με πρωτοβουλία του Βλ. Πούτιν».

Ανάλογο κλίμα κατά του Σόρος επικρατεί στη Βουλγαρία και στη Σερβία, όπου «ακόμη και τα πιο σοβαρά εγχώρια ΜΜΕ έχουν κατά καιρούς δημοσιεύσει “λίστες” με οργανώσεις οι οποίες έχουν λάβει χρηματοδότηση από τον Σόρος ήδη από τη δεκαετία του ’80».

Η DW αναφέρει ότι ακόμη και (ανυποψίαστοι) ιδιώτες βρέθηκαν σε αυτές τις λίστες, με φωτογραφίες τους και διευθύνσεις κατοικίας, καθώς σε όλη τη διάρκεια της δράσης τους οι ΜΚΟ του Σόρος συγκεντρώνουν στοιχεία πολιτών καταχωρίζοντάς τα σε βάσεις δεδομένων για δική τους χρήση.

Οι αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για τον σκοτεινό ρόλο του κερδοσκόπου

Με σειρά δημοσιευμάτων η «δημοκρατία» έχει επισημάνει τον ρόλο του Τζορτζ Σόρος στα Βαλκάνια και ειδικότερα στη χώρα μας, μέσω του ιδρύματός του αλλά και των think tanks που ελέγχει. Εχει επίσης καταγγείλει τον σκοτεινό ρόλο του καιροσκόπου μεγαλοεπενδυτή μας και τις συμπράξεις του με «ακολούθους» της πολιτικής του, όπως οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Μπουτάρης και Αθηνών Καμίνης.

Οπως έχει επισημάνει η «δημοκρατία» τον Οκτώβριο του 2012, ο Γεώργιος Παπανδρέου σε φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο επιβράβευε την απόφαση του Τζορτζ Σόρος να στηρίξει την αθρόα είσοδο των παράνομων μεταναστών στη χώρα μας. Τρία χρόνια αργότερα ο Καμίνης δεχόταν «σφυροκόπημα» από την αντιπολίτευση στον Δήμο Αθηναίων, που τον κατηγορούσε ότι διέλυε τις πρωτοποριακές κοινωνικές δομές του δήμου προκειμένου να στήσει ένα καλά οργανωμένο δίκτυο ΜΚΟ, μέσω του οποίου θα ωφελούνταν ο Τζορτζ Σόρος.

Το Φρουραρχείο

Ο δήμαρχος της Αθήνας είχε μάλιστα παραχωρήσει το παλαιό Φρουραρχείο για να το μετατρέψει ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος σε «στρατηγείο» και να αναπτύξει ένα δίκτυο ΜΚΟ, η δράση των οποίων χαρακτηρίζεται περίεργη και ύποπτη. Την ίδια στιγμή ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανακοίνωνε συνεργασία του δήμου με το ίδρυμα Solidarity Now, το οποίο ιδρύθηκε το 2013 από το φιλανθρωπικό ίδρυμα-ομπρέλα του Τζορτζ Σόρος Open Society Foundation – Ιδρυμα για την Ανοιχτή Κοινωνία, που αφορούσε τη στήριξη των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης λόγω Μεταναστευτικού.

Ηδη από την εποχή της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου ο Τζ. Σόρος επιχειρούσε «εισοδισμό» στα ελληνικά πολιτικά πράγματα. Το 2013 έστειλε «εκλεκτούς», που συναντήθηκαν με τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο και τον Α. Τσίπρα. «Η αντιπροσωπία του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ (δεξαμενή σκέψης, της οποίας μέλος είναι ο Τζ. Σόρος) ήρθε στην Αθήνα θέλοντας προφανώς να “βολιδοσκοπήσει” τον πολιτικό κόσμο της χώρας…» ανέφερε το σχετικό δημοσίευμα.

Το ενδιαφέρον του Σόρος για την Ελλάδα αναδείχθηκε και από τα WikiLeaks. Με βάση τις διαρροές της ιστοσελίδας, το Open Society Initiative for Europe του Σόρος είχε αποφασίσει την ανάθεση του έργου με τίτλο «Χαρτογραφώντας τον ουκρανικό διάλογο στην Ελλάδα» σε κάποιον ιδιώτη, ονόματι «Iannis Carras» (Γιάννης Καρράς).

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ληστεία με τα αναδρομικά στις συντάξεις!

Αντί ο ΕΦΚΑ να πιστώσει στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ακριβή ποσά, κατέβαλε έως και 75% λιγότερα Το επιτελικό κράτος των κυρίων Μητσοτάκη και Βρούτση...

Ο Γιώργος Κύρτσος αποθεώνει τον… εαυτό του σε ένα Ρεσιτάλ αμετροέπειας

Η δημόσια αυτοϊκανοποίηση του Κύρτσου! Ρεσιτάλ αυτοαποθέωσης έδωσε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος, προκαλώντας -δικαίως- ποικίλα ειρωνικά σχόλια. Ο «γαλάζιος» ευρωβουλευτής και πρώην...

Νέος Πτωχευτικός: Χαριστική βολή για τους μικρομεσαίους!

Έρευνα: Οι «γκρίζες ζώνες» του νέου νόμου. Θα επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα στις ευάλωτες οικογένειες, αλλά και στις επιχειρήσεις, εκτιμούν παράγοντες της αγοράς Από τις...

OPAP ARENA από ψηλά-Αποκλειστικά πλάνα από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Ο υπεύθυνος του έργου Πάνος Παναγιωτίδης αποκαλύπτει στον ΟΠΑΠ πότε θα είναι έτοιμο και εξηγεί γιατί θα αποτελεί «καυτή» έδρα Το όνειρο των φίλων της...

Αντιπολίτευση: Τα αποτελέσματα του νομοσχεδίου είναι δολοφονικά

Διμέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η ελάσσονα αντιπολίτευση, η οποία ναι μεν υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας κατά του Χρήστου Σταϊκούρα...