Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

ΝΔ:Ηττήθηκαν οι επίμονοι «δελφίνοι»

Παράταση της θητείας Μεϊμαράκη. Την άνοιξη του 2016 και από τη βάση οι εκλογές για ανάδειξη νέου προέδρου στη Ν.Δ.

Στην εκλογή νέου προέδρου της Ν.Δ. έως την άνοιξη του 2016 -και σε κάθε περίπτωση έως τις 31 Μαρτίου-, έτσι ώστε να υπάρχει ικανός χρόνος στην ηγεσία που θα προκύψει για να ετοιμάσει το τακτικό συνέδριο του Ιουνίου, κατέληξαν ομόφωνα η Εκτελεστική Γραμματεία και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, που συνεδρίασαν χθες υπό την προεδρία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Επίσης, αποφασίστηκε να τηρηθεί η καταστατική διαδικασία που προβλέπει εκλογή από τη βάση, όπως είχε γίνει -για πρώτη φορά- και τον Νοέμβριο του 2009. Σύμφωνα με το καταστατικό, δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι εγγραφούν μέλη του κόμματος ακόμα και λίγο πριν από τη σχετική διαδικασία.
Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος για να επικυρώσει τη σχετική απόφαση, ενώ μία ώρα νωρίτερα θα συνεδριάσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) υπό την προεδρία του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Πηγές της Ν.Δ. επεσήμαιναν ότι «ιστορικά, η Ν.Δ. υπηρετεί με αφοσίωση το εθνικό συμφέρον. Αυτήν την ώρα, το βασικό είναι να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Πρόκειται για εθνικό στόχο, που διασφαλίζει η παράταξή μας για την πατρίδα και όλον τον ελληνικό λαό». Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι στο πλαίσιο αυτό, ομόφωνα, το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Γραμματεία εξέφρασαν την πλήρη εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του προέδρου της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη και αποφάσισαν να εισηγηθούν την πραγματοποίηση εκλογής νέου προέδρου της Ν.Δ. μέχρι την άνοιξη του 2016, σύμφωνα με το καταστατικό, συνεκτιμώντας την πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας. «Τέλος, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν οι υπόλοιπες προσυνεδριακές συνδιασκέψεις και η τελική εθνική συνδιάσκεψη στο προσεχές διάστημα» σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Στην περίπτωση που διεξαχθούν το φθινόπωρο εθνικές εκλογές, η Ν.Δ. θα πάει υπό τον κ. Μεϊμαράκη και προφανώς το αποτέλεσμα θα παίξει ρόλο στις νέες ισορροπίες. Σε κάθε περίπτωση, ο ακριβής χρόνος εκλογής του νέου προέδρου θα επανακαθοριστεί ανάλογα και με τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις.
Ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος από προχθές είχε αναλάβει συμβιβαστικό ρόλο, με στόχο να γεφυρωθούν οι διαφορές απόψεων και να βρεθεί μια μέση οδός. Στην πραγματικότητα, ο κ. Μεϊμαράκης «κέρδισε» τον χρόνο που επιθυμούσε, ενώ από την άλλη πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε, όπως επεσήμανε και σε σχετική δήλωσή του, την ομόφωνη απόφαση των δύο οργάνων -και σήμερα της Πολιτικής Επιτροπής- για την αυστηρή τήρηση του καταστατικού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ