Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

ΝΔ: Οι λίστες με όλα τα ονόματα για τη μεγάλη μάχη της 6ης Μαϊου

Τα ψηφοδέλτια της νίκης, όπως τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., που θα είναι υποψήφιος, εκτός από τη Μεσσηνία, και στη Μαγνησία (θεωρήθηκε νομός που απεικονίζει όλα τα δεινά της ύφεσης), επισήμανε ότι οι λίστες με τους 412 υποψηφίους σε 56 εκλογικές περιφέρειες έχουν κύριο χαρακτηριστικό την ανανέωση, που αγγίζει το 50%. Παράλληλα, αναφερόμενος στον ευχάριστο «πονοκέφαλο» των πολλών υποψηφιοτήτων, είπε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν πολλά άξια στελέχη, τα οποία δεν έχουν συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια. Ξέρω ότι ήθελαν να βρεθούν στην πρώτη γραμμή. Να ξέρουν ότι εγώ τους μετράω στην πρώτη γραμμή και σε αυτήν θα βρεθούν και μετά τις εκλογές».

Τα ψηφοδέλτια, που δόθηκαν με καθυστέρηση περίπου τεσσάρων ωρών, μια και έπρεπε να γίνουν «ζυμώσεις» με όσους κόπηκαν, είχαν εκπλήξεις, ενώ υπήρχαν περιοχές όπου υπήρξε ένταση. Στην Κεφαλλονιά ήρθαν τα πάνω κάτω, καθώς οι τρεις «σίγουροι» (Αλιβιζάτος, Κουρής και Λουκέρη) βρέθηκαν εκτός, εξαιτίας του βέτο που φέρεται να έβαλαν στην υποψηφιότητα του Π. Παπαδάτου. Στην Καρδίτσα, ο ξάδελφος του Δ. Σιούφα, Παύλος, φέρεται να ζήτησε να μην είναι στο ψηφοδέλτιο πρόσωπα που έχουν εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη. Στην Εύβοια, αν και ανακοινώθηκε αρχικά η Σταματία Στεφανάτου, τελικά μπήκε ο Ιωάννης Παπαγρηγορίου. Από το ψηφοδέλτιο της Α’ Αθηνών «κόπηκε» η Ελίζα Βόζεμπεργκ, που είχε αρκεστεί σε μια δήλωση στήριξης της Ν.Δ., ενώ δεν συμπεριελήφθη στα Ιωάννινα ο δημοσιογράφος και στενός συνεργάτης του κ. Αβραμόπουλου Στέλιος Λεύκοβιτς.

Νέα πρόσωπα είναι μεταξύ άλλων οι Φαήλος Κρανιδιώτης (Β’ Πειραιά), Κώστας Παπαθανασίου (Φωκίδα) Νίκος Κωστόπουλος (Β’ Αθηνών), Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, Νότης Μηταράκης και Ανδρέας Ψυχάρης (Α’ Αθηνών), ο υιός του Σταύρου Δήμα, Χρήστος (Κορινθία), οι Ελένη Βλάσση (Λασίθι), Γεωργία Μαρτίνου (Αττικής), Διαμαντής Βαχτσιαβάνος (Κοζάνης), Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (Α’ Πειραιά) κ.ά.

Ο Κώστας Καραμανλής θα είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσασαλονίκης, ενώ στα ψηφοδέλτια επέστρεψαν οι Σάββας Τσιτουρίδης, Γιώργος Συμπιλίδης (Κιλκίς), Αρια Αγάτσα (μέχρι πρότινος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ), Βαγγέλης Μπασιάκος (Βοιωτία), Τάσος Λιάσκος (Εύβοια), Απόστολος Ανδρεουλάκος (Β’ Αθηνών), Σοφία Βούλτεψη (Β’ Αθηνών), Πέτρος Δούκας (Αττική). Επίσης οι Ολγα Κεφαλογιάννη (Α’ Αθηνών), Κυριάκος Μητσοτάκης (Β’ Αθηνών), Φεβρωνία Πατριανάκου (Λακωνία), Κώστας Καραγκούνης (Αιτωλοακαρνανία), Μάκης Βορίδης (Αττικής), Μανώλης Μαυρομάτης (Α’ Αθηνών), Γιώργος Καλατζής (Καβάλα), Βασίλης Κοντοζαμάνης (Αρκαδία).

«Η Ελλάδα θα τα καταφέρει με ισχυρή εντολή και κυβερνητική σταθερότητα»

«Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή εντολή και κυβερνητική σταθερότητα. Η Ελλάδα συκοφαντήθηκε το τελευταίο διάστημα, δώστε μας τη δύναμη να αλλάξουμε την Ελλάδα μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Το μπορούμε. Η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα «πάτησε το κουμπί» για την έναρξη της μητέρας των μαχών. Οπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., «η μεγάλη μάχη τώρα αρχίζει και πρέπει να έχουμε τα χέρια μας λυμένα. Οχι να διαπραγματευόμαστε κάθε στιγμή, σε κάθε βήμα, εκείνους που μας έβαλαν στην κρίση. Ζητάμε καθαρή εντολή για να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμά μας. Για να μη βρισκόμαστε συνεχώς κάτω από εκβιασμούς των άλλων. Καθαρή εντολή από τον λαό. Λυμένα χέρια για να είμαστε μια υπεύθυνη κυβέρνηση».

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε επίσης την Εκτελεστική Εκλογική Επιτροπή, στην οποία πρόεδρος θα είναι ο τέως γραμματέας του κόμματος και νυν πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Στην επιτροπή θα μετέχουν επίσης οι Μενέλαος Δασκαλάκης, Λευτέρης Ζαγορίτης, Κώστας Ζωντανός, Δημήτρης Καραγκούνης, Λεωνίδας Κουρής, Αρης Ματιάτο, Ανδρέας Παπαμιμίκος (πρόεδρος ΟΝΝΕΔ), Δημήτρης Πτωχός και Φίλιππος Ταυρής.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. στην παρέμβασή του παρουσίασε τους πέντε βασικούς στόχους στην πορεία για τις εκλογές, αναφέροντας τα εξής:

– Πρώτος στόχος είναι η αναστροφή του κλίματος απελπισίας και μιζέριας στην ελληνική κοινωνία.

– Δεύτερος στόχος είναι να δείξουμε ότι θα τα καταφέρουμε με το σχέδιό μας, που δίνει βάρος στην ανάκαμψη με κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη με διαρθρωτικές αλλαγές.

– Τρίτος στόχος είναι να αναδειχθεί η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ και από τα άλλα κόμματα, τόσο της Αριστεράς όσο και από αυτά που προέρχονται από τη Δεξιά. «Εμείς δεν λέμε ότι λεφτά υπάρχουν. Διαφέρουμε και από τα άλλα μικρότερα κόμματα που παίζουν με την απελπισία του κόσμου και λειτουργούν σαν σωσίβια του ΠΑΣΟΚ» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και πρόσθεσε: «Ζητάμε να γίνουν τροποποιήσεις στο Μνημόνιο για να μπορέσει η χώρα να πιάσει τους στόχους της».

– Τέταρτος στόχος είναι να πείσει για την ανάγκη αυτοδυναμίας.

– Πέμπτος στόχος είναι να μιλήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια στους πολίτες.

Νίκος Ελευθερόγλου


Ζάππειο ΙΙΙ: Με τρίπτυχο ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια

Step by step (βήμα προς βήμα) το σχέδιό του για την ανάκαμψη θα παρουσιάσει αύριο Πέμπτη το μεσημέρι στο Ζάππειο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. πρόκειται να αναλύσει την πολιτική των ισοδύναμων μέτρων, που είναι η δική του απάντηση στην κρίση και στόχο έχει σε έναν χρόνο από την ημέρα που το κόμμα του θα γίνει κυβέρνηση η χώρα να έχει πετύχει τη μεγάλη ανατροπή.

Η βαρύτητα που δίνει ο κ. Σαμαράς στο οικονομικό πρόγραμμα είναι καθοριστική, μια και το θεωρεί μοχλό όλων των πολιτικών που προγραμματίζει η ΝΔ. Γι’ αυτό και δεν αποτελεί τυχαία επιλογή ότι την Πέμπτη παρουσιάζεται ξεχωριστά το οικονομικό πρόγραμμα και την άλλη Πέμπτη, στο Ζάππειο πάλι, θα δοθεί στη δημοσιότητα το υπόλοιπο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Οπως επισήμανε και χθες ο κ. Σαμαράς, κεντρική επιλογή αποτελεί να ανατραπεί το κλίμα της απελπισίας και της μιζέριας. Μιλώντας στα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα τόνισε χαρακτηριστικά: «Σύνθημά μας είναι: “Η Ελλάδα θα τα καταφέρει”. Την ανάκαμψη πρέπει να τη διασφαλίσουμε πάση θυσία· την κοινωνική συνοχή, που όχι μόνο πρέπει να τη διασφαλίσουμε, αλλά πρέπει να την παρακολουθούμε ως κόρη οφθαλμού· και τις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να έρθουν το ταχύτερο και πρέπει να τις τολμήσουμε».

Ανάπτυξη – ανταγωνιστικότητα – εξωστρέφεια θα είναι το τρίπτυχο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η Νέα Δημοκρατία με στόχο να πετύχει την έξοδο της χώρας από την κρίση.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ