Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

ΝΔ: Πρώτα η έκτη δόση και μετά καθαρές λύσεις!

«Παραιτήσου τώρα από πρωθυπουργός». Αυτόν τον απαράβατο και αδιαπραγμάτευτο όρο έθεσε η Νέα Δημοκρατία προς τον Γιώργο Παπανδρέου για να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, με συγκεκριμένη αποστολή και κοντινό χρονικό ορίζοντα ζωής.

Χθες ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης σκιαγράφησε τα έξι συν ένα βήματα που πρέπει να γίνουν ώσπου να οδηγηθεί ο τόπος στις εκλογές.

Βήμα πρώτον: Παραίτηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Βήμα δεύτερον: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης.

Βήμα τρίτον: Ψήφος εμπιστοσύνης της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Βήμα τέταρτον: Ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης.

Βήμα πέμπτον: Ψήφιση Προϋπολογισμού.

Βήμα έκτον: Εκταμίευση της 6ης δόσης.

Βήμα έβδομον: Προκήρυξη εκλογών.

Ο κ. Μιχελάκης ξεκαθάρισε χθες ότι άλλο δανειακή σύμβαση και άλλο Μνημόνιο, για τις οικονομικές πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν. Η Ν.Δ. τονίζει ότι, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, η νέα δανειακή σύμβαση, το πλαίσιο της οποίας διαμορφώθηκε στη Σύνοδο της 26ης Οκτωβρίου, είναι αναπόφευκτη και είναι ανάγκη να ψηφιστεί. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τις όποιες οικονομικές πολιτικές θα εφαρμοστούν στο μέλλον. Και όταν έρθει το Μνημόνιο θα πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση.

Η Συγγρού επισημαίνει ότι η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνει από τον κ. Παπανδρέου ή μαζί με τον κ. Παπανδρέου και την κυβέρνησή του, μια και κανείς δεν τον πιστεύει και δεν τον εμπιστεύεται. Ο υπό προθεσμία πρωθυπουργός έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση και στην κοινωνία και στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα και είναι αφερέγγυος στους ξένους, μετά τους τυχοδιωκτικούς χειρισμούς του στο θέμα του δημοψηφίσματος.

Στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι πέτυχαν τους κεντρικούς πολιτικούς στόχους που είχε θέσει ο κ. Αντώνης Σαμαράς και ήταν οι εξής:

1. Να πάρει πίσω ο κ. Παπανδρέου το δημοψήφισμα, κάτι που θα έβαζε σε κίνδυνο τη θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

2. Να συνειδητοποιήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες ότι η Ν.Δ. είναι ο ρυθμιστής των εξελίξεων και ο πλέον αξιόπιστος συνομιλητής του.

3. Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για αλλαγή σελίδας στα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα ώστε να αποσοβηθεί μια ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη.

Η Ν.Δ. επαναφέροντας τα θέματα οικονομίας στην ατζέντα της επισήμανε ότι «η κατάρρευση των εσόδων συνεχίζεται, παρά την υλοποίηση και των νέων τελευταίων φοροεισπρακτικών μέτρων της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 4,4% το πρώτο δεκάμηνο του έτους. Μάλιστα τον Οκτώβριο τα έσοδα παρουσίασαν μείωση κατά 7% από τον περσινό αντίστοιχο μήνα. Είναι σαφές ότι απαιτείται αλλαγή πολιτικής και γι’ αυτό θα παλέψουμε».

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ