Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

ΝΔ: Το βαλς τον Μάρτιο θα είναι ροκ!

Το… βαλς τελείωσε και αρχίζει πάλι το σκληρό ροκ. Αυτή είναι η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία των αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα δύο «όχι», σε λίστα και σε παράταση του βίου της ζωής της κυβέρνησης Παπαδήμου, παραμένουν ισχυρά και αδιαπραγμάτευτα για τη Συγγρού. Και αν το πρώτο δεν δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση, το δεύτερο θα σημάνει την αρχή του τέλους της. Αν ο κ. Παπανδρέου ονειρεύεται ότι θα κυβερνά διά… χειρός Λουκά Παπαδήμου, τότε «θα του κοπεί το μακρύ χέρι» ξεκαθαρίζουν στη Νέα Δημοκρατία.

Δεν σκοπεύουμε να πάμε σε εκλογές με την πλάτη στον τοίχο, τονίζουν προς όλες τις κατευθύνσεις οι επιτελείς του κ. Σαμαρά, δίνοντας το σήμα για ανάκτηση της ψυχολογίας και του όποιου εδάφους έχει χαθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Για το θέμα της λίστας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι αμετακίνητος. Οπως τονίζει σε στενούς του συνεργάτες, ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρόκειται να βάλει πλάτη στον Γιώργο Παπανδρέου, που για δικούς του λόγους θέλει να έχει εκείνος και το μαχαίρι και το πεπόνι όχι μόνο στην επιλογή αλλά και στην εκλογή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. «Το πρόβλημα είναι αποκλειστικά δικό του και αφορά τα εσωκομματικά τους. Εμείς θέλουμε υποψηφίους που να τρέξουν, να οργώσουν την Ελλάδα, ώστε να σχηματίσουμε μια ισχυρή κυβέρνηση με ανθρώπους που θα έχουν επιλεγεί από τις τοπικές κοινωνίες. Δεν σκοπεύουμε να αλλοιώσουμε τη βούληση του λαού» τονίζουν στη Νέα Δημοκρατία, βάζοντας τέλος στα σχέδια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Για το ζήτημα της ημερομηνίας των εκλογών, στη Συγγρού γνωρίζουν καλά ότι είναι το τελευταίο μεγάλο ανάχωμα και, αν ανοίξουν ρωγμές σε αυτό, όπως επιθυμούν κάποιοι μέσα από τη Ν.Δ.,τότε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι πολλά και πιθανόν μη αναστρέψιμα.

Αυτός είναι και ο λόγος που κορυφαία στελέχη κοντά στον κ. Σαμαρά φρόντισαν να στείλουν το μήνυμα, εντός και εκτός κόμματος, ότι η στήριξη στην κυβέρνηση ειδικού σκοπού έχει ημερομηνία λήξης το αργότερο τα μέσα Μαρτίου. Οπως έλεγαν χαρακτηριστικά, «ακόμη και επί κυβερνήσεως εθνικής ενότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, παρόλο που τα προβλήματα ήταν πολλά και μεγάλα και κυρίως εθνικά, οι εκλογές έγιναν κανονικά. Αρα δεν μπορούμε να χρησιμοποιείται ο ζήτημα του PSI ως πρόσχημα μετακίνησης της ημερομηνίας των εκλογών».

Παράλληλα, στη Συγγρού εκτιμούν ότι απώτερος στόχος του τέως πρωθυπουργού είναι μέσω της παράτασης του βίου της μεταβατικής κυβέρνησης να μπορέσει να βγει ο ίδιος από το «κάδρο» των ευθυνών του και να βάλει και τους άλλους μέσα σε αυτό. Με αυτό το τερτίπι και με αριστερόστροφη φρασεολογία θα μπορέσει να κάνει το comeback που ονειρεύεται. Με βάση αυτό φέρονται αποφασισμένοι να μην αφήσουν το όνειρο του κ. Παπανδρέου να πάρει σάρκα και οστά.

Νίκος Ελευθερόγλου


Τα δύο χρόνια που ανέτρεψαν τα δεδομένα!

Δύο χρόνια στο τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας κλείνει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς. Σε non paper που εκδόθηκε από τη Συγγρού ως σημεία- σταθμοί της πορείας αυτής αναφέρονται μεταξύ άλλων:

-Για πρώτη φορά στη σύγχρονη μεταπολιτευτική ιστορία κόμμα που είχε χάσει τις εκλογές με 10,5 μονάδες διαφορά κατάφερε σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών να αντιστρέψει το εκλογικό κλίμα και να προηγείται στις δημοσκοπήσεις με διαφορά μεγαλύτερη των 10 μονάδων.

-Σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών η Νέα Δημοκρατία αναγκάζει τον πρωθυπουργό σε παραίτηση και εξασφαλίζει ρητή συμφωνία για εκλογές σε σύντομο και συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

-Η παράταξη, έπειτα από 35 χρόνια, αλλάζει γραφεία και αποκτά σύγχρονη και λειτουργική έδρα συγκεντρώνοντας όλες τις υπηρεσίες της σε ένα κτίριο και εξοικονομώντας, παράλληλα, 40% από το έως τότε λειτουργικό της κόστος.

-Καθιερώνεται η εκλογή των προέδρων και των μελών των Νομαρχιακών και Τοπικών Επιτροπών από τη βάση του κόμματος, μέσω καθολικής ψηφοφορίας.

-Η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ εκλέγεται πλέον από τη βάση της νεολαίας, μέσω καθολικής ψηφοφορίας.

-Παρουσιάζεται για πρώτη φορά από κόμμα της αντιπολίτευσης πλήρης οικονομική πρόταση με βασικό στόχο την ταχεία έξοδο από την κρίση. Με το «ΖΑΠΠΕΙΟ I» και το «ΖΑΠΠΕΙΟ II» ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύουν ότι το Μνημόνιο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ δεν είναι μονόδρομος.

-Με την επιστολή του προς τους επικεφαλής του ΔΝΤ, του Eurogroup, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Αντώνης Σαμαράς συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η τυχοδιωκτική εξαγγελία δημοψηφίσματος, θεμελιώνει τη δυνατότητα αλλαγών στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική και διασώζει την αξιοπρέπεια της χώρας.


Καμπανάκι Μιχελάκη για προκηρύξεις διαγωνισμών με μεγάλα πακέτα κρατικής διαφήμισης

Τέλος στο πάρτι που έχει στήσει η κυβέρνηση, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, με κονδύλια προβολής και διαφήμισης φέρεται αποφασισμένη να βάλει η Νέα Δημοκρατία. Η αποκάλυψη του χορού εκατομμυρίων αναδεικνύει από τη μια την αδυναμία ελέγχου από τον μεταβατικό πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο των τεκταινόντων στα υπουργεία όπου προΐσταται και από την άλλη ισχυροποιεί την απόφαση της Ν.Δ., όπως λένε κορυφαία στελέχη της, να μη μοιράζει συγχωροχάρτια.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης υπουργεία και οργανισμοί που ελέγχονται από το κράτος προχωρούν σε προκηρύξεις διαγωνισμών υψηλών budget, με στόχο να δεσμεύσουν με τις αποφάσεις τους την επόμενη κυβέρνηση. Σε δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης τονίζει ότι «η σπουδή ορισμένων να κλείσουν άρον άρον με διαγωνισμούς φτιαγμένους στο γόνατο τα διαφημιστικά budget των επόμενων ετών και να δεσμεύσουν με τις αποφάσεις τους την επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές δεν είναι ούτε κατανοητή και βέβαια ούτε αποδεκτή.

Η Ν.Δ. δεν θα επιτρέψει τέτοιες διαδικασίες. Γι’ αυτό και ζητά άμεσα τη διακοπή των διαγωνισμών και τη συγκρότηση διακομματικών επιτροπών, με τη συμμετοχή δικαστικών για την προκήρυξη, αξιολόγηση και ανάθεση οποιουδήποτε κρατικού διαφημιστικού κονδυλίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ν.Δ.:

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δίνει 1.100.000 ευρώ για διαφημιστικό διαγωνισμό, με αντικείμενο «τη διατήρηση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της γεωργίας, της δασοκομίας και του αγροδιατροφικού τομέα», «την ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας», «την ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές μέσω της προσέγγισης Leader». Το εντυπωσιακό είναι ότι στον διαγωνισμό μετέχει μόνο μία εταιρία, στην οποία κατευθύνεται ο διαγωνισμός.

Σε μια εποχή που οι διαφημιστικές εταιρίες παλεύουν για την επιβίωσή τους, μία και μόνο εταιρία συμμετέχει στον διαγωνισμό για την «ψηφιακή σύγκλιση» προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ.

Ο μονοπωλιακός ΟΠΑΠ με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου αποφασίζει -σε αυτή τη συγκυρία- τη διενέργεια διαφημιστικού διαγωνισμού ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και η ΔΕΗ αποφασίζει τη διανομή διαφημιστικού κονδυλίου 12.000.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ