Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Νέα επίσχεση εργασίας πάλι στον ΕΟΠΥΥ

Εβδομάδα κινητοποιήσεων από τους συμβεβλημένους γιατρούς! Ταλαιπωρία και έξοδα περιμένουν τους ασφαλισμένους

Νέος κύκλος ταλαιπωρίας για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αρχίζει από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 7 του μηνός, καθώς όσοι επισκεφθούν γιατρό συμβεβλημένο με το Ταμείο θα πρέπει να τον πληρώσουν από την τσέπη τους!

Σύμφωνα με απόφαση της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ), από την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας για πέντε ημέρες, καθώς ο οργανισμός «αδυνατεί ή δεν θέλει να καταλάβει ότι οι συμβεβλημένοι κλινικοί, κλινικοεργαστηριακοί και εργαστηριακοί γιατροί δεν μπορούμε πλέον να χρηματοδοτούμε την Πρωτοβάθμια Υγεία μένοντας απλήρωτοι επί σειρά ετών».

Αυτό αναφέρει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ σε ανακοίνωση της, ενώ, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Στις κρίσιμες ώρες που βιώνει η πατρίδα μας, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, με αίσθημα ευθύνης, εξυπηρετούμε τους πολίτες, απλήρωτοι για μήνες και χωρίς επαρκή διασφάλιση της νομιμότητας επί της παράτασης της σύμβασής μας, καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμη σχετικό ΦΕΚ, έχοντας χρηματοδοτήσει τα τελευταία χρόνια με πάνω από 1,5 δισ. ευρώ την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από την τσέπη μας».

Οι γιατροί ζητούν από τον ΕΟΠΥΥ να τακτοποιήσει τις οφειλές πρώην Ταμείων (ΟΠΑΔ, Οίκος Ναύτου, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΑ κ.λπ.) που εκκρεμούν από το 2010, το 2011 και το 2012. Οσον αφορά τις ιατρικές πράξεις και τις εργαστηριακές εξετάσεις, ο ΕΟΠΥΥ, όπως υποστηρίζει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, «προέβη σε παράνομη πράξη συμψηφισμού των ποσών που αφορούν το 10% των υποβληθέντων ποσών του 2012, του 2013 και του 2014, ώστε να αμφισβητήσει τα ποσά των rebate clawbacks του 2013 και του 2014, χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί η τελική εκκαθάριση βάσει του πορίσματος των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιριών».

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ