Τρίτη, 20 Απρ 2021

Νέα στροφή του υπουργού Υγείας προς τους 3.000 που δεν έκαναν αίτηση για να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ

Ανοιχτή πρόσκληση σε περίπου 3.000 γιατρούς που προ μηνών γύρισαν την πλάτη στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) και επέλεξαν να κρατήσουν τα ιδιωτικά ιατρεία τους απευθύνει τώρα ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να καλυφθούν τα δραματικά κενά στις περισσότερες ιατρικές ειδικότητες που καταγράφονται στο νέο σύστημα.
Συγκεκριμένα, από σήμερα έως και την Παρασκευή 23 Μαΐου καλούνται οι γιατροί να δηλώσουν ενδιαφέρον (μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης) για ένταξη στο δίκτυο των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ, με εξάμηνες συμβάσεις.
Αυτό ουσιαστικά φανερώνει τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τη μεγάλη αναστάτωση που έχει προκληθεί στους ασφαλισμένους, οι οποίοι ταλαιπωρούνται μέχρι να βρουν κάποιον συμβεβλημένο ιατρό.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, πριν από το λουκέτο στα πολυϊατρεία του πρώην ΙΚΑ, ο υπουργός Υγείας είχε θέσει στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ δίλημμα λέγοντας ότι πρέπει να επιλέξουν «ή πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στο ΠΕΔΥ ή στο ιδιωτικό ιατρείο». Οι 3.000 λειτουργοί του Ιπποκράτη, λοιπόν, κράτησαν τα ιατρεία τους, με αποτέλεσμα ο ΕΟΠΥΥ να… μείνει από βασικές ειδικότητες.

Συμβεβλημένοι

Οι ενδιαφερόμενοι γιατροί θα συμπληρώσουν τη «δήλωση ιατρού για την παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ», προκειμένου να συμβληθούν με τον οργανισμό για έξι μήνες, με δυνατότητα 200 επισκέψεων τον μήνα και αποζημίωση 10 ευρώ ανά επίσκεψη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΟΠΥΥ, σύντομα οι συμβεβλημένοι γιατροί θα είναι 7.500 και σε συνδυασμό με τους 5.000 συνάδελφους τους στο ΠΕΔΥ «δημιουργείται μια δεξαμενή 12.500 γιατρών για τους ασφαλισμένους».

Ριτα Μελά

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ