Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020

Νέες δομές για στήριξη 2.000 συνεταιρισμών

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

Με 19.466.000 ευρώ το υπουργείο Εργασίας επιδιώκει να δημιουργήσει δομές στήριξης, λειτουργίας και ανάπτυξης κοινωνικών επιχειρήσεων σε τοπικό επίπεδο. Απώτερος σκοπός, από τις 2.000 κοινωνικές επιχειρήσεις που μπορεί να δημιουργηθούν είναι να υπάρχουν έως 12.000 εργαζόμενοι που θα είναι ωφελούμενοι. Η σχετική δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε το υπουργείο Εργασίας προς όλους τους ενδιαφερόμενους αφορά τη δημιουργία αναπτυξιακών συμπράξεων και φέρει τον τίτλο «Λειτουργία περιφερειακών μηχανισμών υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚοινΣΕπ) και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της κοινωνικής οικονομίας». Μέσω των αναπτυξιακών συμπράξεων το υπουργείο Εργασίας θεωρεί ότι θα διαχυθεί η ιδέα της κοινωνικής οικονομίας και θα εδραιωθεί μέσω μόνιμων δικτύων συνεργασίας και τοπικών συμφωνιών.

Η σχετική πρόσκληση θα παραμείνει ενεργή έως την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014, προκειμένου να υποβληθούν οι προτάσεις από τα υποψήφια σχήματα αναπτυξιακών συμπράξεων.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν μηχανισμοί υποστήριξης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Οι περιφερειακοί μηχανισμοί θα δημιουργηθούν από τοπικούς και περιφερειακούς παράγοντες και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών οι οποίοι θα συνενώσουν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν δράσεις ανάπτυξης της κοινωνικής οικονομίας. Σκοπός είναι η παροχή υπηρεσιών μιας στάσης (one stop shop) για τους κοινωνικούς επιχειρηματίες και τις κοινωνικές επιχειρήσεις και η λειτουργία κόμβου πληροφόρησης για την κοινωνική οικονομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Επίσης θα παρέχονται υπηρεσίες όπως:

-Πληροφόρηση, κινητοποίηση, υποστήριξη, για τη δημιουργία και ανάπτυξη τοπικών κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, επιμόρφωση των μελών των ΚοινΣEπ.
-Υπηρεσίες θερμοκοιτίδας που θα προσφέρουν κοινή επιχειρηματική έδρα ή/και συμβουλευτική στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, κοινή διοικητική και λογιστική υποστήριξη, εξειδικευμένες υπηρεσίες επιχειρηματικής συμβουλευτικής ή μέρος αυτών κ.λπ.
-Υποστήριξη νέων κοινωνικών επιχειρηματιών αναφορικά με τη συμμετοχή τους σε προγράμματα τύπου ERASMUS νέων κοινωνικών επιχειρηματιών.
-Οργάνωση και λειτουργία fora διαλόγου και τοπικών συμφώνων (pacts).
-Δικτύωση των ΚοινΣEπ σε τοπικό επίπεδο.
-Οργάνωση διακρατικής συνεργασίας.

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας θα οργανώσει κεντρικές εκδηλώσεις ενημέρωσης και δημοσιότητας της εν λόγω πρόσκλησης οι οποίες θα ανακοινωθούν άμεσα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημόσιο: Απώλειες έως 1.803€ στα αναδρομικά συνταξιούχων

Εξαιτίας της γνωμοδότησης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τα ποσά θα αφορούν τη μία και όχι και τις δύο περικοπές συντάξεων του 2012 Άλλη μία δυσάρεστη έκπληξη...

Νέα δεξαμενόπλοια για την Aegean Shipping

Η Aegean Shipping με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι στις 30 Σεπτεμβρίου υπέγραψε συμφωνία μέσω ψηφιακής τελετής με την COSCO Heavy Industry (Yangzhou) Co. Ltd. για...

Λαμπροί εορτασμοί για το έτος «Σαλαμίνα – Θερμοπύλες 2020»

Πέρασαν 2.500 χρόνια από τις δύο σημαντικές μάχες που διέσωσαν τον δυτικό πολιτισμό! Στην εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 2.500 ετών από τη Μάχη των...

Παράταση έως 31 Οκτωβρίου για το πρόγραμμα «Γέφυρα»

Μέσα σε 58 ημέρες υποβλήθηκαν 131.155 αιτήσεις, αν και το υπουργείο υπολόγιζε ότι θα ενταχθούν περίπου 300.000 δανειολήπτες «Κόκκινοι» αλλά και ενήμεροι δανειολήπτες που έχουν...

Καλαματιανοί αγωνίζονται για τον αρχαιολογικό θησαυρό που παραμένει παράνομα θαμμένος κάτω από την Υπαπαντή

Τον δικό τους αγώνα δίνουν από τον Αύγουστο οι κάτοικοι της Καλαμάτας ώστε ο αρχαίος πλούτος του τόπου τους, που βρίσκεται παράνομα «θαμμένος» κοντά στον Μητροπολιτικό Ναό...