Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Νέες προσλήψεις γιατρών με το μυαλό στις εκλογές!

Την ώρα που δεκάδες κλινικές στα ελληνικά νοσοκομεία βάζουν λουκέτο, χειρουργεία αναβάλλονται λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και μένουν στον δρόμο δεκάδες ψυχικά πάσχοντες εξαιτίας των δομών της ψυχικής υγείας που καταρρέουν, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε χθες προσλήψεις στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), προφανώς έχοντας στο μυαλό του τις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα λοιπόν με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμο Βουδούρη, για την ενίσχυση του νέου ασφαλιστικού φορέα έχουν ήδη προσληφθεί 5.000 γιατροί ενώ τον ερχόμενο μήνα αναμένεται να γίνει η πρόσληψη άλλων 5.000 γιατρών με σύμβαση δύο ετών.

Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μελετά το ενδεχόμενο να ανανεώσει τις 12μηνες συμβάσεις 1.500 γιατρών του ΙΚΑ, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους 6.000 γιατρούς του ΙΚΑ που ενσωματώθηκαν στον ΕΟΠΥΥ να δέχονται το απόγευμα στα ιατρεία τους 150 επισκέψεις τον μήνα αντί 10 ευρώ την επίσκεψη, τα οποία θα πληρώνει ο νέος ασφαλιστικός φορέας.

Αυτό σημαίνει, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, ότι οι 9.500.000 ασφαλισμένοι μπορούν να απευθυνόταν και στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΙΚΑ δωρεάν.

«Σήμερα ο ΕΟΠΥΥ διαθέτει περίπου 17.000 γιατρούς, που εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους» τόνισε ο κ. Βουδούρης: «Εχουμε 6.000 γιατρούς στις στεγασμένες δομές του ΙΚΑ και 5.000 γιατρους που έχουν ήδη προσληφθεί και υπηρετούν στα ιατρεία τους. Επιπλέον είναι άλλοι 6.000 του ΙΚΑ που θα πάρουν τις 150 επισκέψεις στα ιατρεία τους, δηλαδή περίπου 17.000 γιατροί, συν τους 5.000 που θα προσλάβουμε τον ερχόμενο μήνα».

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε επίσης και σε 11 γιατρούς διάφορων ειδικοτήτων από πολλές περιοχές της Ελλάδας, που εντοπίστηκαν να «γράφουν» έως και 500 συνταγές τον μήνα.

Για να γίνονται αποτελεσματικότεροι οι έλεγχοι, δημιουργείται ειδική ομάδα στον ΕΟΠΥΥ, όπου οι ασφαλισμένοι θα απευθύνονται για να κάνουν επώνυμη καταγγελία για γιατρούς που υπερσυνταγογραφούν. Η ειδική ομάδα θα καλεί μέσα σε πέντε μέρες τους γιατρούς να δώσουν εξηγήσεις και, αν αυτοί δεν δώσουν πειστικές απαντήσεις, τότε θα τους αφαιρείται για δύο χρόνια το συνταγολόγιο.

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ