Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021

Νέο μαρτύριο (!) για τους ασφαλισμένους 7 ταμείων

Νέος κύκλος ταλαιπωρίας για εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους επτά ταμείων που από 1ης Σεπτεμβρίου θα πληρώνουν (πάλι) από την τσέπη τους τα φάρμακά τους. Τα ασφαλιστικά ταμεία κακοπληρωτές φαίνεται ότι έχουν κηρύξει στάση πληρωμών, αφού δεν έχουν εξοφλήσει εδώ και μήνες τους φαρμακοποιούς, στους οποίους χρωστούν περισσότερα από 80.000.000 ευρώ.

Ο εφιάλτης φαίνεται ότι επιστρέφει για τους ασφαλισμένους στη ΔΕΗ, στο ΤΣΜΕΔΕ (μηχανικοί – εργολήπτες δημόσιων έργων), στον ΟΤΕ, στο ΤΣΑΥ (υγειονομικοί), στο ταμείο των δικηγόρων Αθηνών, στο ΤΥΔΚΥ (Τομέας Υγείας Δημοτικών Κοινοτικών Υπάλληλων) και στον ΟΠΑΔ (δημόσιοι υπάλληλοι), καθώς οι φαρμακοποιοί δηλώνουν αποφασισμένοι να κόψουν την πίστωση στα παραπάνω ταμεία, αν δεν τους εξοφλήσουν το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών τους.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Μάρτιο οι επαγγελματίες του κλάδου, που είχαν βρεθεί ένα βήμα πριν από το λουκέτο, αναγκάστηκαν να δίνουν φάρμακα μόνο στους ασφαλισμένους που πλήρωναν τοις μετρητοίς.

Στη συνέχεια οι ασθενείς ή οι συνοδοί τους πηγαίναν στα ταμεία τους, περίμεναν για ώρες στις τεράστιες ουρές που είχαν δημιουργηθεί, για να καταθέσουν τις αποδείξεις προκειμένου να πάρουν τα χρήματά τους πίσω έπειτα από μήνες. Ολη αυτή την απάνθρωπη ταλαιπωρία την έζησαν επί τέσσερις εβδομάδες!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως το αντιμετώπισαν οι ασθενείς που υποφέρουν από βαριά νοσήματα, όπως καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας, μεσογειακή αναιμία. Αυτοί οι άνθρωποι, για να μη διακόψουν τη θεραπεία τους, αναγκάστηκαν να πληρώσουν τα πανάκριβα φάρμακά τους, που έφταναν έως και 3.000 ευρώ τον μήνα.

Τότε έπρεπε να περάσει ένας ολόκληρος μήνας μέχρι τα ταμεία να βρουν τα χρήματα των φαρμακοποιών και, όταν έληξε η απεργία, οι αρμόδιοι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης τόνιζαν ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί.

Ωστόσο σήμερα βρισκόμαστε πάλι στο ίδιο σημείο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής: «Μόνο για την περιοχή της Αττικής, η ΔΕΗ οφείλει στα φαρμακεία 4.390.413,05 ευρώ, το ΤΣΜΕΔΕ 6.400.458,26 ευρώ, ο ΟΤΕ 6.019.487,48 ευρώ, το ΤΣΑΥ 5.256.979,14 ευρώ, οι Δικηγόροι Αθηνών 1.812.281,53 ευρώ, το ΤΥΔΚΥ 3.382.755,10 ευρώ και ο ΟΠΑΔ 59.995.735,82 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ