Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Νικολούδης: Οταν είπα για τους «300» εννοούσα φακέλους και όχι βουλευτές

Με… ντρίμπλα που θα ζήλευαν και οι μεγαλύτεροι βιρτουόζοι της μπάλας προσπάθησε να κλείσει το θέμα με τον εκατομμυριούχο βουλευτή ο πρόεδρος της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος Π. Νικολούδης, ο οποίος επέστρεψε χθες στη Βουλή για να πει ότι, όταν μιλούσε για τριακόσιους, δεν εννοούσε βουλευτές, αλλά φακέλους!

«Το ένα ή μία στους τριακόσιους που είπα όχι μόνο δεν δείχνει Βουλή ούτε καθ’ υποφορά ούτε καθ’ υπόνοια, αλλά ακριβώς το αντίθετο κάνει. Εγώ μίλησα σαφώς για δείγμα ελέγχου 300 ατόμων. Ο έλεγχος που έχουμε κάνει σε πρόσωπα που ανήκουν στον πολιτικό κόσμο με την ευρύτερη έννοια του όρου είναι πράγματι 300 συν 10, που ήταν από καταγγελίες για το ξέπλυμα. Αρα το 300 είναι το δείγμα και αυτό δεν μπορεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο να συνδέεται με τη Βουλή, διότι δεν μπορεί να είναι δείγμα της Βουλής το 300» είπε ο κ. Νικολούδης, εξηγώντας λίγο αργότερα ότι ως πολιτικό κόσμο εννοεί από δημάρχους και αντιδημάρχους μέχρι και γενικούς γραμματείς υπουργείων.

Ο κ. Νικολούδης απέφυγε επιμόνως να απαντήσει αν με το ένα στα τριακόσια εννοούσε την υπόθεση του κ. Κούβελου ή άλλη περίπτωση. Κάνοντας ωστόσο αυτοκριτική, παραδέχτηκε ότι έπρεπε ο ίδιος να είχε ξεκαθαρίσει το θέμα από την πρώτη στιγμή και να πει ότι δεν εννοούσε βουλευτή, αλλά πολιτικό πρόσωπο με την ευρύτερη έννοια! Ο κ. Νικολούδης πάντως προκάλεσε αίσθηση λέγοντας ότι το πρόσωπο που έκανε τη γραπτή και επώνυμη καταγγελία για να ξεκινήσει η έρευνα που οδήγησε στο νόμιμο εκατομμύριο ήταν πρόσωπο γνωστό σε αυτόν.

Τα αίματα πάντως άναψαν όταν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη απάντησε ειρωνικά στον κ. Νικολούδη, λέγοντάς του ότι ενδεχομένως εννοούσε τους 300 του Λεωνίδα και ότι βάσει νομολογίας και μελετών μπορούσε να πει το όνομα. «Δεν ξέρω τι μελέτες έχετε κάνει, αλλά αυτά που λέτε δεν υπάρχουν πουθενά» απάντησε ο κ. Νικολούδης, με σαφή υπαινιγμό ότι η κυρία Τζάκρη δεν παίρνει και άριστα στα νομικά.

Γιώργος Λυκουρέντζος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ