Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Νοσοκομείο Διδυμοτείχου σε κατάσταση απελπισίας!

Απλήρωτες οι εφημερίες των γιατρών στο θεραπευτήριο που εξυπηρετεί τουλάχιστον 80.000 μόνιμους κατοίκους

Με «λουκέτο» απειλείται το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, στον Εβρο, καθώς αδυνατεί να εφημερεύει τις μισές ημέρες του μήνα λόγω υποχρηματοδότησης. Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου, που καλύπτει υγειονομικά 80.000 μόνιμους κατοίκους, το κονδύλι για τις εφημερίες του 2015 «κουρεύτηκε» κατά 45%. Συγκεκριμένα, από περίπου 900.000 ευρώ που ήταν το 2014, φέτος είναι μόνο 500.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι οι γιατροί του νοσοκομείου δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες τους από τον περασμένο Νοέμβριο και κάνουν λόγο για σαφή προσπάθεια κατάργησης της δευτεροβάθμιας περίθαλψης στην ευαίσθητη περιοχή του Εβρου.

Οι μετανάστες

Το συγκεκριμένο θεραπευτήριο του ΕΣΥ, που συνορεύει με την Τουρκία, επιβαρύνεται με την ιατρική περίθαλψη εκατοντάδων μεταναστών από το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Φυλάκιο». «Εμείς περιθάλπουμε όλους τους μετανάστες που χρειάζονται νοσηλεία αλλά και προληπτικές εξετάσεις, όπως το πακέτο των κλινικών εξετάσεων που περιλαμβάνει τη φυματοαντίδραση mantoux, ακτινογραφία θώρακος, εξετάσεις για ηπατίτιδα B, C και AIDS, αξίας 35 ευρώ, τα οποία καλύπτονται από τον περιορισμένο προϋπολογισμό του νοσοκομείου μας» είπε στη «δημοκρατία» ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Κωνσταντίνος Βαφειάδης.

Και συνέχισε: «Πολλές φορές, δίνουμε και υγειονομικό υλικό, όπως γάντια στους συνοριοφύλακες που συλλαμβάνουν τους μετανάστες, γιατί δεν έχουν». Επιπλέον, το εν λόγω θεραπευτήριο καλύπτει υγειονομικά τη 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού, την 50ή Ταξιαρχία Πεζικού και τους φοιτητές από τα ΤΕΙ Νοσηλευτικής. Το θεραπευτήριο του Διδυμοτείχου απέχει 80 χιλιόμετρα από το τελωνείο του Ορμενίου, το βορειότερο άκρο της χώρας, και 100 χιλιόμετρα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Αυτό σημαίνει ότι, αν δεν εφημερεύει όλες τις ημέρες του μήνα, οι κάτοικοι θα αναγκάζονται να ταξιδέψουν 100 χιλιόμετρα προκειμένου να πάνε στο δευτεροβάθμιο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης!

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ