Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Ντροπή! Αύξηση 80% στις αμοιβές των golden boys που διαχειρίζονται το χρέος!

Με διάταξη σε νομοσχέδιο που πέρασε νύχτα θα παίρνουν 8.315 ευρώ τον μήνα (από 4.631 ευρώ) ο γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ και ο αναπληρωτής του

Προκλητική αύξηση των μηνιαίων αποδοχών του γενικού διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) και του αναπληρωτή γενικού διευθυντή κατά 3.684 ευρώ ή 79,55%, από τα 4.631 στα 8.315 ευρώ μεικτά, προβλέπει ρύθμιση-σοκ σε νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή χθες τη νύχτα!

Συγκεκριμένα, η διάταξη προβλέπει ότι ο γενικός διευθυντής και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ εξαιρούνται από το ανώτατο όριο των 4.631 ευρώ μηνιαίως, το οποίο ισχύει για τις πάσης φύσεως μηνιαίες αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα (οι αποδοχές γ.γ. υπουργείου ανέρχονται σε 4.631 ευρώ μηνιαίως). Για τα εν λόγω στελέχη θα εφαρμόζεται εφεξής το ανώτερο όριο που ισχύει για τους δικαστικούς λειτουργούς και το κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το οποίο ανέρχεται σε 8.315 ευρώ τον μήνα (αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές του προέδρου του Αρείου Πάγου).

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η αύξηση των μηνιαίων αποδοχών των δύο διευθυντικών στελεχών του ΟΔΔΗΧ θα δημιουργήσει ετήσια δαπάνη ύψους 88.400 ευρώ.
Με άλλη διάταξη του ίδιου νομοσχεδίου προβλέπονται αυξήσεις μηνιαίων μισθών και για τους δημοσίους υπαλλήλους που υπάγονται στους τεχνικούς κλάδους της κατηγορίας ΔΕ Τεχνικών/Εργοδηγών χωρίς πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ