Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Ο Ευκλείδης στον δρόμο που χάραξε ο Γιάνης!

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κόπτεται για τη διαφάνεια, όμως τα κυβερνητικά στελέχη αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Αρχικά, ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αναρτούσε στη Δι@ύγεια αποφάσεις για τα ταξίδια του ίδιου και των συνεργατών του, δίχως να υπάρχει το κόστος, ενώ σειρά πλέον έχει πάρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πριν από λίγες ημέρες ανέβηκε στο διαδίκτυο απόφαση, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε «η εκ των υστέρων μετάβαση για υπηρεσιακούς λόγους στις Βρυξέλλες για το χρονικό διάστημα δύο ημερών, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών ταξιδίου, ήτοι από τις 07 έως τις 08 Ιουλίου 2015 του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και των κ.κ. Σπύρου Παπακωνσταντίνου και Ελένης Παπαδοπούλου, ιδιωτών, οι οποίοι συνόδευσαν τον υπουργό». Τι λείπει από την απόφαση; Τα χρήματα που δαπανήθηκαν. Αντιθέτως, το μόνο που αναφέρεται είναι ότι η μετάβαση έγινε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ενώ το κόστος των διανυκτερεύσεων καλύφθηκε από το Διπλωματικό Γραφείου του πρωθυπουργού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε έτερη απόφαση γίνεται σαφές πως οι δύο αλλοδαποί σύμβουλοι του Γ. Βαρουφάκη συνεργάστηκαν με τον Ε. Τσακαλώτο, καθώς έχει εγκριθεί σχετικό ταξίδι τους στις Βρυξέλλες την ίδια ημερομηνία με τον υπουργό Οικονομικών. Φυσικά, αποφεύγεται η δημοσιοποίηση του κόστους, χρήματα τα οποία -σημειωτέον- καλείται να πληρώσει ο Ελληνας φορολογούμενος. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «εγκρίθηκε η μετάβαση από το Λονδίνο στις Βρυξέλλες για χρονικό διάστημα τριών ημερών των κ.κ. Kim Briann και Kim Glen, με σκοπό τη συμμετοχή σε συναντήσεις αναφορικά με τα τρέχοντα οικονομικά θέματα».

Για τους ίδιους το ελληνικό κράτος φρόντισε να τους καλύψει την ημερήσια αποζημίωση τριών ημερών, το κόστος των δύο διανυκτερεύσεων και τα έξοδα των σιδηροδρομικών εισιτηρίων για τη διαδρομή Λονδίνο – Βρυξέλλες – Λονδίνο. Για το… μπουγιουρντί ούτε λόγος, καθώς, ως φαίνεται, παγιώνεται η τακτική Βαρουφάκη να κρατά στο σκοτάδι τους πολίτες όσον αφορά τα έξοδα της διαπραγμάτευσης, κάτι που ούτε οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν, τις οποίες έψεγαν για τις κοστοβόρες συναντήσεις με την τρόικα σε πόλεις του εξωτερικού και δη στο Παρίσι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ