Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Ο Φίλης εμπαίζει την Ιεραρχία!

Ο υπουργός Παιδείας τα «ξαναγυρίζει» για τα Θρησκευτικά, λέγοντας τώρα «ναι μεν διάλογος, αλλά όχι συναπόφαση»

Ο γνωστός Νίκος Φίλης ξαναχτύπησε, υπαναχωρώντας από τη θέση που διατύπωσε προ ημερών για τον διάλογο με την Εκκλησία για το μάθημα των Θρησκευτικών. Με συμπλεγματική εμμονή, ο υπουργός Παιδείας τα «ξαναγυρίζει», λέγοντας τώρα «ναι μεν διάλογος, αλλά όχι συναπόφαση»!

Παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή η Εκκλησία είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις της για την «αξιοπιστία» που μπορεί να έχει ένας διάλογος με τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, δεν αρνήθηκε να καταλήξει σε μια τέτοια συμφωνία με την κυβέρνηση μετά τη «συνάντηση κορυφής» στο Μαξίμου.

Μετά τις διαβεβαιώσεις προς την Εκκλησία από τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένο για καταλλαγή στο θέμα των Θρησκευτικών, φάνηκε και ο κ. Φίλης να αποδέχεται ότι η Εκκλησία πρέπει να έχει ρόλο στη διαμόρφωση των Θρησκευτικών. Χθες, όμως, σήκωσε νέα «παντιέρα», ισχυριζόμενος ουσιαστικά ότι «και αν ακόμα συζητήσουμε, στο τέλος θα γίνει αυτό που λέω εγώ», αποδεικνύοντας ότι έκανε πίσω για να ρίξει στάχτη στα μάτια.

«Την ευθύνη για το όποιο μάθημα την έχει το κράτος. Διάλογος ναι, αλλά όχι συναπόφαση. Την απόφαση για το οποιοδήποτε μάθημα την έχει το κράτος, το υπουργείο Παιδείας διά των αρμόδιων οργάνων του» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στην ΕΡΤ. Εδωσε, μάλιστα, και τη δική του εξήγηση για όσα συμβαίνουν γύρω από το μάθημα των Θρησκευτικών, υπονοώντας ότι η Εκκλησία μπορεί να «φωνάζει», αλλά στο τέλος υποχωρεί. «Τα ισχύοντα βιβλία Θρησκευτικών, τα οποία θα αλλάξουν του χρόνου, όταν εφαρμόστηκαν συνάντησαν την οργισμένη αντίδραση της Εκκλησίας. Τώρα η Εκκλησία λέει ότι πρέπει αυτά να μείνουν. Αυτό σημαίνει ότι, όταν γίνονται ώριμες αλλαγές, μπορεί να αντιδρά η Εκκλησία γιατί θέλει επισημαίνει τον δικό της ρόλο και τη δική της άποψη για τα πράγματα» πρόσθεσε ο Ν. Φίλης. Ολα αυτά δείχνουν ότι μάλλον αποδείχτηκε… ευκολόπιστη η Ιεραρχία!

 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ