Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Ο Φλαμπουράρης, οι επενδύσεις και η αποχή από τα ΜΜΕ

Το δύσκολο στοίχημα του υπουργού Επικρατείας και τα projects που κατάφερε να ολοκληρώσει με μεθοδικές κινήσεις και ουσιαστικές παρεμβάσεις

Τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας τόσο στα κομματικά όργανα που συγκλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες όσο και στο υπουργικό συμβούλιο. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι πλέον δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και ζήτησε από τους υπουργούς να «τρέξουν» τα θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών. Επίσης έδωσε μεγάλη έμφαση στο κομμάτι των επενδύσεων, επισημαίνοντας ότι αποτελεί ένα στοίχημα για την κυβέρνηση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι το «ξεπάγωμα» projects που λιμνάζουν εδώ και χρόνια και η υλοποίηση νέων επενδύσεων θα βελτιώσουν περαιτέρω τις οικονομικές προοπτικές, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών στη χώρα μας.

Ενα από τα κορυφαία στελέχη που ασχολείται με τις επενδύσεις είναι ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Και μπορεί ο υπουργός Επικρατείας να έχει επιλέξει να κρατά χαμηλούς τόνους το τελευταίο διάστημα σχετικά με το έργο που συντελείται στο υπουργείο του, ωστόσο στην αγορά αυτό που λέγεται είναι πως είναι αποτελεσματικός και ότι έχει καταφέρει με μεθοδικές κινήσεις και ουσιαστικές παρεμβάσεις αφενός να ολοκληρωθούν projects και αφετέρου να ξεκολλήσουν φάκελοι με επενδύσεις που ήταν στα συρτάρια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ηταν εκείνος που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να έχει αίσιο τέλος η συμφωνία Μαρινόπουλου – Σκλαβενίτη και να διασφαλιστούν σε μεγάλο βαθμό οι θέσεις εργασίας και οι απαιτήσεις των προμηθευτών. Επίσης με δικές του ενέργειες ολοκληρώθηκε η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport. Και φυσικά με τη δική του παρέμβαση και συμβολή παρακάμφθηκαν εμπόδια και γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε να ξεμπλοκάρει η επένδυση στο Ελληνικό.

Ατζέντα

Ο υπουργός έχει στην ατζέντα του και αρκετά ακόμα μικρά ή μεγαλύτερα projects που έχει αναλάβει. Στην τρέχουσα συγκυρία συντονίζει τις ενέργειες για την ανάπλαση τόσο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας όσο και των Προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας.
Υπό την εποπτεία του υπουργού Επικρατείας βρίσκεται η δομή της καθημερινότητας, η οποία στους πέντε μήνες λειτουργίας της έχει βρει λύση σε προβλήματα κοινωνικών ομάδων και μεμονωμένων πολιτών.

Ασφαλώς η συγκεκριμένη υπηρεσία χρειάζεται βελτιώσεις στον τρόπο λειτουργίας της και καλύτερο συντονισμό για να προχωρούν πιο γρήγορα οι διαδικασίες επίλυσης διάφορων ζητημάτων. Ωστόσο δεν μπορεί να υποβαθμίζεται το έργο της, καθώς έως τώρα αθόρυβα και με μεγάλη προσπάθεια έχει καταφέρει να βρει λύσεις σε προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες.

Αυτό που συζητείται έντονα στους δημοσιογραφικούς κύκλους είναι οι πολύ προσεκτικές και επιλεκτικές παρεμβάσεις του Αλέκου Φλαμπουράρη το τελευταίο διάστημα στα media. Εχει επιλέξει να μην εμφανίζεται στην τηλεόραση, ενώ περιορισμένες είναι οι συνεντεύξεις του στις εφημερίδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, πιστεύει ότι μεγαλύτερη αξία έχουν οι πράξεις και όχι τα λόγια. Εχοντας επιφορτιστεί με βαρύ έργο, ρίχνει όλο το βάρος του εκεί. Θέλει να κάνει δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης μόνο όταν έχει κάτι σημαντικό να πει. Μένει να αποδειχτεί εάν ο υπουργός Επικρατείας καταφέρει να βρει λύση στο δύσκολο «παζλ» των επενδύσεων και διατηρήσει το θετικό momentum που καταγράφηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους, οπότε οι επενδύσεις «έτρεξαν» με ρυθμό 12%. Αυτό αποτελεί στοίχημα τόσο για τον ίδιο τον Αλέκο Φλαμπουράρη όσο και για την κυβέρνηση συνολικά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ