Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Ο «γκαουλάιτερ» herr Ράιχενμπαχ «επιθεώρησε» άλλα τρία υπουργεία!

Επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό του τοποτηρητή που του έχει δοθεί, ο Χορστ Ράιχενμπαχ συνέχισε και χθες τις επισκέψεις του στα κομβικά υπουργεία της νέας κυβέρνησης.

Σειρά είχαν τα υπουργεία Εργασίας, Περιβάλλοντος και Δικαιοσύνης, τα οποία επισκέφθηκε ο ίδιος αυτοπροσώπως. Οι συνεργάτες του βέβαια δεν παρέλειψαν να διαβούν και το κατώφλι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε μια προσπάθεια να δείξουν ότι στις άμεσες προτεραιότητες της «Task Force» είναι και ο περιορισμός του δημόσιου τομέα.

Αναφορικά με την επίσκεψη Ράιχενμπαχ στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προτεραιότητες ήταν όλα τα θέματα που η κυβέρνηση Παπαδήμου είχε δρομολογήσει προς ιδιωτικοποίηση.

Ειδικότερα, ο κ. Ράιχενμπαχ συζήτησε με τον υπουργό ΠΕΚΑ Ευάγγελο Λιβιεράτο τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να συνδράμει σε ζητήματα που αφορούν την ενέργεια (ΔΕΗ, ανανεώσιμες πηγές, φωτοβολταϊκά), το Κτηματολόγιο, τη διαχείριση απορριμμάτων και το περιβάλλον. Από την πλευρά του ο κ. Λιβιεράτος, αφού υπογράμμισε ότι ο κ. Ράιχενμπαχ έχει προσκληθεί από την ελληνική κυβέρνηση, πρόσθεσε ότι υπήρξε διατύπωση προτάσεων από την πλευρά της «Task Force», που αφορούν ζητήματα ενέργειας και περιβάλλοντος.

Στο υπουργείο Εργασίας ο κ. Ράιχενμπαχ συναντήθηκε με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό Νίκο Νικολόπουλο. Βασικό αντικείμενο της συνάντησης, που κράτησε σχεδόν δύο ώρες, ήταν η συνδρομή που μπορεί να παράσχει η «Ομάδα Κρούσης» στην ολοκλήρωση της διαδικασίας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Η ελληνική πλευρά οριοθέτησε τα τέσσερα σημεία όπου χρειάζεται πιο ουσιαστική παρέμβαση από την πλευρά Ράιχενμπαχ. Αυτά αφορούν την υλοποίηση του Εθνικού Μητρώου Ασφάλισης, Σύνταξης και Παρακολούθησης Πληρωμών Συντάξεων, την ανάπτυξη του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, την ομογενοποίηση οικονομικών και λογιστικών συστημάτων των Ταμείων και την αναμόρφωση του συστήματος πιστοποίησης και είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο νέος υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης ζήτησε τη συνδρομή του κ. Ράιχενμπαχ για το σύστημα e-justice, για τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τον τομέα της Δικαιοσύνης και για καλύτερη συνεργασία με το Συμβούλιο Επικρατείας της Γαλλίας.

Βασίλης Αγγελόπουλος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ