Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Ο Ι. Καλογρίτσας ζήτησε παράταση 48 ωρών για την πρώτη δόση. Απορρίπτει η κυβέρνηση

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Προθεσμία 48 ωρών για την καταβολή της δόσης ζήτησε η “Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ”. Διαβάστε ποιους λόγους επικαλείται. Αρνητική απάντηση από τη ΓΓΕΕ.

Προθεσμία 48 ωρών ζήτησε η εταιρεία «Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ», προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης. Η εταιρεία επικαλείται λόγους που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές, υποστηρίζοντας ότι οι λόγοι αυτοί “εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτή εντός της ημέρας”.

Η σχετική επιστολή με το αίτημα, εστάλη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σήμερα το πρωί και εφόσον η προθεσμία για να καταβληθεί η πρώτη δόση έληγε στις 19:00 το απόγευμα, ο κ. Καλογρίτσας αποκλείεται από τη συνέχεια του διαγωνισμού. Ο κ. Καλογρίτσας θα έπρεπε να καταβάλει ως πρώτη δόση 17.533.333,34€.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη Γενική Γραμματεία δόθηκε η παρακάτω απάντηση:
«Σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί». Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Επομένως με το “όχι” της ΓΓΕΕ, στον κ. Καλογρίτσα, αυτομάτως παύει να είναι υπερθεματιστής και πλέον η σκυτάλη περνάει στον πρώτο επιλαχόντα Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είχε προσφέρει 61.500.000€.
Την πρώτη δόση κατέβαλαν ο όμιλος ΑΝΤ1 και οι Μαρινάκης και Αλαφούζος, οι οποίοι συνεχίζουν κανονικά στο διαγωνισμό, αναμένοντας και την απόφαση του ΣτΕ στις 30 Σεπτεμβρίου.
Συνολικά στα κρατικά ταμεία έχουν μπει μέχρι στιγμής 65.000 ευρώ.

Πηγή: news247

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ