Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Ο καρκίνος στο μικροσκόπιο της Φυσικής!

Στους νόμους της φυσικής στρέφονται επιστήμονες στις ΗΠΑ, αναζητώντας τη θεραπεία του καρκίνου. Επιστήμονες του Αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου κατά του Καρκίνου πιστεύουν ότι η βασική συμπεριφορά των καρκινικών κυττάρων καθορίζεται από αρχαία γονίδια, στα οποία κρύβεται η θεραπεία, την οποία μπορούν να βρουν με τη βοήθεια της Φυσικής.

Σύμφωνα με την δρα Ανα Μπάρκερ, αναπληρώτρια διευθύντρια του Ινστιτούτου, μπορεί οι φυσικοί να ασχολούνται με την κβαντική μηχανική, τις «μαύρες τρύπες», την κοσμολογία και όχι με τον καρκίνο, όμως ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν τον κόσμο και τα φυσικά φαινόμενα τους έχει βοηθήσει να αποκρυπτογραφήσουν τα μυστικά του ατόμου και να φτάσουν σε μακρινά σημεία του σύμπαντος. Παρομοίως, θα μπορούσαν να βρουν τον τρόπο να ελέγξουν τον μηχανισμό αρχαίων γονιδίων, από τα οποία πιστεύουν ότι καθορίζεται η συμπεριφορά των καρκινικών κυττάρων, ώστε να μειωθεί ο ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός τους ή τουλάχιστον να διατηρούνται οι όγκοι σε ελεγχόμενο επίπεδο.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορούν να σημειωθούν ουσιαστικές βελτιώσεις ακόμη και χωρίς να διαλευκάνουν πλήρως το μεγάλο μυστήριο που περιβάλλει τα καρκινικά κύτταρα, με τα εκατομμύρια γενετικών και χημικών οδών που διαθέτουν για την επιβίωσή τους. Ωστόσο, για εκείνους το φαινόμενο της μετάστασης εξακολουθεί να παραμένει μυστήριο, γι’ αυτό προσπαθούν να εντοπίσουν τι είναι αυτό που προκαλεί τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων και την εξάπλωσή τους σε άλλα όργανα.

Ωστόσο, πιστεύουν ότι οι συνέπειες του καρκίνου μπορούν να περιοριστούν. Για παράδειγμα, οι μεταστάσεις ευθύνονται για το 90% των θανάτων από καρκίνο, συνεπώς αν επιβραδυνθεί η ταχύτητά τους, το παραπάνω ποσοστό θα μειωθεί σημαντικά.

Σύμφωνα με την «Daily Telegraph», το βρετανικό ερευνητικό κέντρο για τον καρκίνο δίνει κάθε χρόνο 500.000.000 δολάρια για τις έρευνες κατά της νόσου, ενώ το Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο επενδύει 5 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που ξεπερνάει ακόμη και τις επενδύσεις της ΝΑSΑ.

Αλεξάνδρα Χυδηριώτη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ