Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Ο Κοκκίνης, που πήγαινε φρέσκα ψάρια στον Ανδρέα, και οι άλλοι κομματικοί διοικητές νοσοκομείων

Μπορεί το βαρύγδουπο σύνθημα του υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη να είναι αξιοκρατία παντού, εντούτοις όταν έρχεται η ώρα να το εφαρμόσει γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι οι πρόσφατες τοποθετήσεις των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων της χώρας, που επιβεβαίωσαν ότι στην Ελλάδα όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν.
Η μεγάλη πλειονότητα όσων επιλέχθηκαν να ασκήσουν διοίκηση, ως εκ θαύματος, είναι στελέχη των δύο κυβερνώντων κομμάτων και τα κομματικά «πιστοποιητικά» τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Και όσο κι αν Αδωνις Γεωργιάδης κάνει λόγο για «αξιοκρατία» στην επιλογή των προσώπων, τα ερωτήματα είναι πολλά και εύλογα. Δίχως πάντως να υποστηρίζει κανείς ότι όλοι οι επιλεγμένοι επικεφαλής των διοικήσεων είναι «κακοί» (ίσα ίσα υπάρχουν μερικά πολύ αξιόλογα στελέχη, με εξαιρετικά βιογραφικά), δεν είναι φυσιολογικό οι περισσότεροι να είναι οργανωμένα μέλη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, με τελική μάλιστα αναλογία περίπου 3 προς 1.Κατατέθηκαν πάνω από 1.500 αιτήσεις για 180 θέσεις διοικητών και υποδιοικητών, με τα «γαλάζια» και «πράσινα» παιδιά, συνδικαλιστές και αποτυχόντες βουλευτές, να κυριαρχούν συντριπτικά. Αρκετά είναι τα ενδιαφέροντα ονόματα που εντοπίζει κανείς μέσα στις σχετικές λίστες που δημοσιοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες, σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων. Οπως για παράδειγμα του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νικόλαου Κοκκίνη, γνωστού για τα «φρέσκα ψάρια» που πήγαινε στον Ανδρέα Παπανδρέου και τη Δήμητρα Λιάνη όταν έκαναν διακοπές στην Ελούντα, του «πράσινου» πρώην υπερνομάρχη Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης Παύλου Παπαδόπουλου και του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Ζήση Τζηκαλάγια.


 


 


1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής: Στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Αγιοι Ανάργυροι» τοποθετήθηκε διοικητής ο 40χρονος Ελευθέριος Μπουλιάς. Πρώην ΟΝΝΕΔίτης, διετέλεσε γ.γ. Νέας Γενιάς με εισήγηση του Αρη Σπηλιωτόπουλου, καθώς και μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ), ενώ παλαιότερα ήταν αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Σωτηρία.– Διοικητής στο Λαϊκό ορίστηκε ένα άλλο «γαλάζιο» στέλεχος μεγάλης ηλικίας, ο οδοντίατρος Ιωάννης Πατσόγιαννης, που έχει θητεύσει ως πρόεδρος στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, καθώς και στη διοίκηση του νοσοκομείου Μεταξά.– Περισσότερο γνωστή η Μαρία Καρρά έγινε ως διοικήτρια του Σωτηρία χάρη στην αποκάλυψη του σκανδάλου με τον συνδικαλιστή ο οποίος ζητούσε χρήματα για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Πλέον η πολιτευτής της Ν.Δ. στην Α’ Αθήνας μετακόμισε στο Ιπποκράτειο, ως διοικήτρια επίσης.– Από το ΠΑΣΟΚ προέρχονται ο Ευάγγελος Βουμβουλάκης, που παραμένει διοικητής στο ΚΑΤ, και ο Νικόλαος Φαλδάμης, διοικητής στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Αγιος Σάββας». Είναι οικονομολόγος και πρώην ανώτατο στέλεχος της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ενώ έχει διατελέσει επίσης διοικητής στα νοσοκομεία Ελενα και Αλεξάνδρα.– Στο ΚΑΤ νέος αναπληρωτής διοικητής τοποθετήθηκε ο Γεώργιος Παπαδημητρίου, συνεργάτης αρκετών στελεχών και υπουργών της Ν.Δ., όπως η Φάνη Πετραλιά και η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ τελευταία (δηλαδή την περίοδο που κρίνονταν οι υποψήφιοι διοικητές) λέγεται ότι ήταν εκτός από προσωπικός φίλος και συνεργάτης του νυν υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη. Ενδιάμεσα, το 2010, ο κ. Παπαδημητρίου, που οι άσπονδοι φίλοι του αποκαλούν «το παιδί με τη χωρίστρα», φέρεται ότι προσέφερε τις υπηρεσίες του στη σημερινή υφυπουργό Δημόσιας Διοίκησης Εύη Χριστοφιλοπούλου όταν ήταν υφυπουργός Παιδείας.– Αναπληρωτής διοικητής στον «Αγιο Σάββα» ορίστηκε ο ενδοκρινολόγος και διαβητολόγος Χαράλαμπος Κανδηλώρος, σύμβουλος του τ. υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου.– Τέως νομαρχιακή σύμβουλος Ανατολικής Αττικής και τ. διοικήτρια του μαιευτηρίου Ελενα, η εκ της Ν.Δ. ορμώμενη Μαρία Φουρναράκη αναλαμβάνει αναπληρώτρια διοικήτρια του ίδιου νοσοκομείου.– Επίσης «γαλάζιων» καταβολών και ο αναπληρωτής διοικητής του «Γ. Γεννηματάς» Στέργιος Λιόλιος, περιφερειάρχης της Γραμματείας Οργανωτικού της Ν.Δ.– Στο Ελπίς παρέμεινε διοικητής ο Θεόδωρος Γιάνναρος, που είχε τοποθετηθεί για πρώτη φορά το 2010 από τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και οι επικριτές του τον κατηγορούσαν έκτοτε ως «τηλεμαϊντανό».


 


 


2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου: Από το ΠΑΣΟΚ προέρχεται ο Αγγελος Λιόσης, διοικητής του Θριάσιου Νοσοκομείου στην Ελευσίνα, που κατά το παρελθόν διετέλεσε αντινομάρχης Υγείας.– Τη διοίκηση του νοσοκομείου Αττικόν αναλαμβάνει η οδοντίατρος Ευαγγελία Γιαννακάκου, υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στην Α’ Πειραιώς, με επιτυχημένη θητεία πάντως ως διοικήτρια του Τζανείου έως το 2009.– Αναπληρώτριά της είναι η Λαμπρινή Καρπούζου, καθηγήτρια – επιστημονική συνεργάτης του ΤΕΙ Αθήνας, η οποία επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ είχε οριστεί πρόεδρος του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΓΑΠΙΤ) και θεωρείται της επιρροής Χρυσοχοΐδη.– Από τη Ν.Δ. προέρχεται και ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Κωνσταντίνος Πεταλάς, ο οποίος ορίστηκε διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας «Ο Αγιος Παντελεήμων», έχοντας παλαιότερα διατελέσει στην ίδια θέση, καθώς και διοικητής στην «Αγία Βαρβάρα».– Αναπληρωτής διοικητής στο ίδιο νοσοκομείο παρέμεινε ο οικονομολόγος Παναγιώτης Δόκος, που έχει επιδείξει συνδικαλιστική δράση με το ΠΑΣΟΚ, ενώ διετέλεσε εκλεγμένο μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Α’ και Β’ Πειραιά.– Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Δαφνί ο νέος διοικητής Παύλος Θεοδωράκης θήτευσε στο υπουργείο Υγείας ως συνεργάτης του Νικήτα Κακλαμάνη και αργότερα της Φωτεινής Σκοπούλη, ενώ έχει υπηρετήσει και από τη θέση του διοικητή του Ψυχιατρείου Χανίων.– Ο Γεώργιος Επιτροπάκης, διοικητής του Νοσοκομείου Χίου, είναι πολιτευτής της Ν.Δ., ενώ κατά την περίοδο 2004-06 συμμετείχε στη διοίκηση του νοσοκομείου Ελπίς.


 


 


3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας: Ενα παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο Παύλος Παπαδόπουλος, τοποθετήθηκε διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς». Πλούσιο το βιογραφικό του, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις θέσεις του υπερνομάρχη Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης, αυτή του νομάρχη Ροδόπης και Ξάνθης, του περιφερειάρχη Ηπείρου και Βορείου Αιγαίου, καθώς και του διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.– Αναπληρωτής διοικητής στον «Αγιο Δημήτριο» στη συμπρωτεύουσα ανέλαβε ο Παντελεήμων Τσακίρης, πρώην ΟΝΝΕΔίτης και υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. το 2009 στη Β’ Θεσσαλονίκης.– Στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» διοικητής ορίστηκε ο «γαλάζιος» Αργύριος Γκαμπέσης, χημικός μηχανικός και δημοτικός σύμβουλος Βέροιας. Εχει να επιδείξει συνδικαλιστική δράση με τη ΔΑΚΕ, ενώ ήταν διοικητής στο Νοσοκομείο της Βέροιας.– «Γαλάζιας» προέλευσης και η αναπληρώτρια διοικήτρια του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Γιαννούτσου. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου, ενώ το 2009 ήταν πρώτη σε σταυρούς υποψήφια με τον ΛΑΟΣ στην Ημαθία. Στη συνέχεια επέστρεψε στη Ν.Δ., με το ψηφοδέλτιο της οποίας ήταν υποψήφια κατά τις περσινές εκλογές, δίχως να εκλεγεί.– Προερχόμενος από τη Ν.Δ. είναι και ο διοικητής του Νοσοκομείου Κοζάνης Μαμάτσειο Γεώργιος Παύλου, ο οποίος έχει σπουδάσει στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής και λογιστικά στην Κρήτη.– Πολιτευτής με τη Ν.Δ. το 1977 και το 2012 υπήρξε και ο διοικητής του Νοσοκομείου Γρεβενών Θεόδωρος Κουκάκης. Είναι εκτελωνιστής και έχει διατελέσει υποδιοικητής στο Μποδοσάκειο για δύο χρόνια.


 


 


4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης: Ο πρώην βουλευτής Καστοριάς της Ν.Δ. και γιατρός του ΙΚΑ Ζήσης Τζηκαλάγιας ανέλαβε διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Αγιος Παύλος». Ηταν από τους βουλευτές που το 2012 είχαν διαγραφεί από το κόμμα επειδή δεν είχα ψηφίσει το Μνημόνιο, ωστόσο αργότερα ψήφισε θετικά στους εφαρμοστικούς νόμους και επέστρεψε, χωρίς όμως να καταφέρει να επανεκλεγεί στις περσινές εκλογές.– Στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Θεαγένειο διοικήτρια ορίστηκε η Ευαγγελία (Λιάνα) Κουρτέλη-Ξουρή, οικονομολόγος – διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, προερχόμενη από τη Ν.Δ. και πρώην διοικήτρια του Νοσοκομείου Σερρών.– «Πράσινων» καταβολών ο 30χρονος διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς Θεμιστοκλής Ανθρακίδης, οικονομολόγος και συνεργάτης του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Φραγγίδη.– Ο Κωνσταντίνος Ναλμπάντης, διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής, ανήκει στη Ν.Δ., με θητεία ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης, ενώ ήταν και αντιδήμαρχος Κομοτηνής.– Στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου τοποθετήθηκε αναπληρώτρια διοικήτρια η Αθανασία Κακαλή, μαθηματικός, πρώην δήμαρχος Σουφλίου και τ. μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ν.Δ.


 


 


5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας: Στο Π.Γ. Νοσοκομείο Λάρισας ορίστηκε διοικητής ο πνευμονολόγος Αθανάσιος Μητσιός, που προέρχεται από τη Ν.Δ. και είναι δημοτικός σύμβουλος Λάρισας. Επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνων των γιατρών στο ΙΚΑ Λάρισας, καθώς και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων.– Η Βολιώτισσα Ευδοκία (Εύη) Τζαβέλλα-Αδαμάκη, αναπληρώτρια διοικήτρια στο ίδιο νοσοκομείο, είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Ηταν δεύτερη σε σταυρούς υποψήφια βουλευτής του κόμματος στον νομό Μαγνησίας πέρυσι, αλλά δεν εξελέγη. Εχει διατελέσει περιφερειακή σύμβουλος Μαγνησίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αντινομάρχης Μαγνησίας, πρώην μέλος Δ.Σ. του ΕΟΤ και πρώην μέλος Δ.Σ. της ΜΟΔ Α.Ε.– Ξάδελφος του συνονόματού του πρώην παντοδύναμου υπουργού της Ν.Δ., ο οικονομολόγος Γιώργος Σουφλιάς ανέλαβε τη διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων. Ηταν πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ επί κυβερνήσεως Καραμανλή.– «Γαλάζιας» προέλευσης και η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καρπενησίου Ελένη Τσεκούρα, πολιτική μηχανικός στο επάγγελμα. Παλαιότερα ήταν δημοτική σύμβουλος Λαμιέων και κατήλθε ως υποψήφια για την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας το 2010 με το ψηφοδέλτιο που στηρίχτηκε από τη Ν.Δ.-Στο Κουτλιμπάνειο νοσοκομείο της Λάρισας ο αναπληρωτής διοικητής Θεόδωρος Κουτσιανάς θεωρείται φίλα προσκείμενος στη Ν.Δ., ενώ έχει διατελέσει διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σοφάδων.


 


 


6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας: «Πράσινων» καταβολών είναι ο Φώτιος Βαββάς, νέος διοικητής του ΠΓΝ Ιωαννίνων, στο οποίο «μετακόμισε» από το κοντινό Νοσοκομείο Χατζηκώστα. Είναι τ. νομαρχιακός σύμβουλος Ν. Ιωαννίνων και τ. μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Δημοτικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ.– Από το ΠΑΣΟΚ προέρχεται και ο διοικητής του Γ.Ν. Πατρών Βασίλης Δημόπουλος, πρώην δημοτικός σύμβουλος και πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.– Διοικητής στο νοσοκομείο «Παναγία η Βοήθεια» της Πάτρας ορίστηκε ο Χαράλαμπος Μπονάνος, «γαλάζιος» συνδικαλιστής και γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας των γιατρών του ΙΚΑ.– Στο Γ.Ν. Καραμανδάνειο Κ.Υ. Πατρών ο διοικητής Νικόλαος Στακιάς προέρχεται από τη Ν.Δ., όπως και ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» Βασίλειος Καραμπελιάς.– Ο Αιγιώτης δικηγόρος Ιωάννης Μεντζελόπουλος, αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας, έχει θητεύσει ως πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Αιγίου της Ν.Δ., αντιπρόεδρος στο ΝΠΔΔ του Δήμου Αιγιαλείας, νομαρχιακός σύμβουλος και σύμβουλος του δημάρχου Αιγιαλείας.– Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα, ο διοικητής του νοσοκομείου στο νησί Κωνσταντίνος Γρηγορόπουλος έχει διατελέσει επί χρόνια μέλος της τριμελούς γραμματείας της Ν.Ε. του κινήματος στην Κέρκυρα και πρόεδρος της ΠΕΚΑΠ Ιονίων Νήσων. Αναδείχτηκε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης σε τρεις συνεχόμενες αναμετρήσεις με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας, ενώ για δύο θητείες ήταν πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κέρκυρας.– Ο Νικόλαος Κατσακιώρης, διοικητής στο Νοσοκομείο Αρτας, είναι πρώην πολιτευτής της Ν.Δ. (το 2009) και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας. Εχει διατελέσει ειδικός γραμματέας στο υπουργείο Εργασίας ως συνεργάτης του Παναγιώτη Αγγελόπουλου.– Η διοικήτρια του Γ.Ν. Λακωνίας Ευδοξία Παπαγεωργίου είναι πρώην ΟΝΝΕΔίτισσα, εκλεγμένο μέλος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, υπεύθυνη γυναικών ΝΟΔΕ Ν.Δ. (2010), ειδική σύμβουλος του δημάρχου Καλαμάτας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. (2010).– Στο Νοσοκομείο Κεφαλληνίας ο διοικητής Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος έχει διατελέσει γραμματέας της ΝΟΔΕ Αχαΐας.– Πρώην πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ είναι ο αναπληρωτής διοικητής του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας Γεώργιος Κυριακόπουλος.– Στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας «μετακόμισε» από το Νοσοκομείο Αγρινίου ο ψυχολόγος Λάμπρος Δημητρογιάννης. Εχει θητεύσει ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας.– Από το ΠΑΣΟΚ προέρχεται ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Βασίλειος Δημόπουλος. Ο Πατρινός οικονομολόγος προηγουμένως ήταν διοικητής στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ παλαιότερα είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Πάτρας επί δημαρχίας Καράβολα.– Στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας παρέμεινε διοικητής ο εκπαιδευτικός Γεώργιος Μπέζος. Από το 2000 έως το 2002 ήταν συνεργάτης του υφυπουργού Εργασίας και σημερινού διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, ενώ έχει να επιδείξει κομματική δραστηριότητα ως μέλος του Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης και Κινητοποιήσεων του ΠΑΣΟΚ.– Στο Νοσοκομείο της Κορίνθου ορίστηκε διοικητής ο Ιωάννης Αρχοντας, πρόταση του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος πριν ήταν διοικητής στο Νοσοκομείο του Αργους.


 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης: Δεσπόζει η παρουσία του Νικόλαου Κοκκίνη, που ανέλαβε υπερδιοικητής των Γ.Ν. Αγίου Νικολάου – Κ.Υ. Ιεράπετρας – Κ.Υ. Σητείας – Κ.Υ. Νεαπόλεως Διαλυνάκειο. Γνωστός για τα «φρέσκα ψάρια» που πήγαινε στον Ανδρέα Παπανδρέου και τη Δήμητρα Λιάνη, όταν έκαναν διακοπές στην Ελούντα, εξελέγη δύο φορές βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον νομό Λασιθίου. Τη δεύτερη από αυτές, μάλιστα, το 1996, αρχικά την έδρα είχε κερδίσει ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ωστόσο ο κ. Κοκκίνης την πήρε μετά την προσφυγή του στο Εκλογοδικείο. Εχει διατελέσει, επίσης, νομαρχιακός σύμβουλος, διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.– Ο καρδιολόγος Νικόλαος Χαριτάκης ορίστηκε διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Προέρχεται από τη Ν.Δ. και ήταν στέλεχος της τοπικής ΝΟΔΕ.– Ο Ηρακλειώτης Χαράλαμπος Δουλγεράκης παρέμεινε διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Αγιος Γεώργιος», «πράσινων» καταβολών, με τις «ευλογίες» και των τοπικών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ