Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Ο Λοβέρδος ασχολείται με το… ΕΣΥ

Η παρέμβαση του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου για τη δίωξη των δύο επιθεωρητών που είχαν διερευνήσει σκάνδαλα στα νοσοκομεία Εδεσσας, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και Πανεπιστημιακό Λάρισας προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του προέδρου της ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρη Βαρνάβα, ο οποίος τον καλεί «να αφήσει ήσυχο το ΕΣΥ».

Ειδικότερα, οι δύο «Ράμπο» του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) είχαν ασχοληθεί με τις υποθέσεις κατάχρησης προμήθειας ιατρικών υλικών και με βάση το πόρισμά τους, οι εμπλεκόμενοι είχαν επιστρέψει στα νοσοκομεία τα χρήματα που είχαν εισπράξει κατά παράβαση των συμβάσεων. Ωστόσο, επειδή καθυστέρησαν να παραδώσουν τα πορίσματά τους, οι επιθεωρητές παραπέμπονται για παράβαση καθήκοντος.

Με αφορμή αυτήν την εξέλιξη ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καλεί τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο να αποκαταστήσει «τα ικανότατα αυτά στελέχη», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

«Το ΣΕΥΥΠ που παρέλαβα αδυνατούσε να παρέμβει ουσιαστικά σε μεγάλες υποθέσεις, όπως, π.χ., η ελληνική πτυχή της υπόθεσης DEPYU και η υπόθεση SMITH & NEPHEW. Με εντολή μου, ανέλαβαν οι εμπειρότεροι επιθεωρητές Βλάχος Αθανάσιος και Τανίδης Νικόλαος, διενεργώντας σοβαρούς ελέγχους σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας και για πρώτη φορά επιστράφηκε στο Ελληνικό Δημόσιο το σύνολο της οικονομικής ζημίας».

Η ανακοίνωση του κ. Λοβέρδου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρη Βαρνάβα, ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Οι εν λόγω επιθεωρητές, αντί να κινηθούν με σοβαρότητα και αμεροληψία, ενήργησαν με φοβερή προχειρότητα. Τελικά με την παρέμβασή του ο κ. Λοβέρδος προσφέρει τις χειρότερες υπηρεσίες στην πάταξη της διαφθοράς στο ΕΣΥ. Ας αφήσει λοιπόν ήσυχο το ΕΣΥ ο κ. Λοβέρδος. Αρκετά το ταλάνισε».

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ