Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Ο Μιχ. Σάλλας παίρνει την Παγκρήτια

Δεσμεύτηκε για συμμετοχή με 15% στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κρητικής τράπεζας

Για τη συμμετοχή του στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεσμεύτηκε ο πρώην ισχυρός άνδρας της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας.

Οπως ανακοίνωσε σχετικά η τράπεζα, υπεγράφη Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης και Εμπιστευτικότητας με τον Μιχάλη Σάλλα, στο οποίο ρητά εκφράζεται η επιθυμία της συμμετοχής του στο συνεταιριστικό κεφάλαιο ως στρατηγικός επενδυτής, με ποσοστό τουλάχιστον 15%, αποκτώντας παράλληλα και λόγο στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας. Στόχος και των δύο πλευρών είναι το σύνολο της διαδικασίας να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2017. Συνολικά η τράπεζα φιλοδοξεί να υλοποιήσει πρόσθετη κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 35.000.000 ευρώ.

Στο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους τα μετά φόρους κέρδη ανήλθαν σε 7.600.000 ευρώ, σημαντικά αυξημένα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, ενώ μειώθηκε το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά περίπου 20.000.000 ευρώ σε σχέση με τις 31/12/2015, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και το ερχόμενο διάστημα.

Το συνολικό δανειακό χαρτοφυλάκιο της Παγκρήτιας Τράπεζας ανέρχεται σε 1,6 δισ. ευρώ, με τα «κόκκινα» δάνεια να φτάνουν τα 724.000.000 ευρώ. Είναι η μεγαλύτερη συνεταιριστική τράπεζα, με πάνω από 80.000 μέλη και 1 δισ. καταθέσεις. Η τράπεζα διαθέτει δίκτυο εξυπηρέτησης πελατών με 47 καταστήματα στην Κρήτη και παρουσία σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Μήλο.

«Θεωρώ την Παγκρήτια Τράπεζα άρρηκτα δεμένη με την οικονομία της Κρήτης, έχω εμπιστοσύνη στη διοίκηση και στα στελέχη της και πιστεύω ότι η νέα προσπάθεια όλων μας θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξή της» σχολίασε ο κ. Σάλλας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ