Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Ο «Μπιλ Γκέιτς» της Θεσσαλονίκης

Τελειώνοντας το Γυμνάσιο, αποφάσισε να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην Πληροφορική. Ο 17χρονος μαθητής από τη Θεσσαλονίκη Βαγγέλης Κηπουρίδης άρχισε να μελετά επί ώρες το συγκεκριμένο μάθημα. Στην αρχή με τη βοήθεια μιας καθηγήτριας Πληροφορικής και στη συνέχεια μόνος του. Κατάφερε να αναπτύξει τις δυνατότητές του. Κόπιασε και εξελίχθηκε, για να μπορέσει να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στην 20ή Βαλκανιάδα Πληροφορικής, που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 19 Αυγούστου στο Βελιγράδι.

«Μελετούσα επί ώρες μόνος μου, ”κατεβάζοντας” εκπαιδευτικό υλικό από διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα Πληροφορικής, κυρίως του εξωτερικού. Αποφάσισα να αφοσιωθώ στην Πληροφορική, επειδή μου αρέσει και έβαλα στόχο να κατακτήσω ένα μετάλλιο, ώστε να εξασφαλίσω την εισαγωγή μου και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς να συμμετέχω στις πανελλήνιες εξετάσεις» είπε στη «δημοκρατία» ο 17χρονος Βαγγέλης Κηπουρίδης.

«Τον περασμένο Μάιο, σχεδόν 20 ημέρες πριν αρχίσουν οι πανελλήνιες εξετάσεις, μας ανακοίνωσε ότι αποφάσισε τελικά να δώσει εξετάσεις», ανέφερε, από την πλευρά του, ο πατέρας του μαθητή Γιάννης Κηπουρίδης. «Μαζί με τη μητέρα του προσπαθήσαμε να τον αποτρέψουμε. Δεν είχε προετοιμαστεί και δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να πιέσει τον εαυτό του» πρόσθεσε ο κ. Κηπουρίδης. Ο Βαγγέλης, παρ’ όλα αυτά, συμμετείχε και μάλιστα διέπρεψε, εκπλήσσοντας με τις δυνατότητές του, αφού συγκέντρωσε 19.670 μόρια.

Στη Βαλκανιάδα Πληροφορικής ο Βαγγέλης είχε να αντιμετωπίσει 40 μαθητές από δέκα χώρες. Οι πιο σημαντικοί αντίπαλοι προέρχονταν από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, χώρες που επενδύουν στον κλάδο της Πληροφορικής. «Ελυσα τρία προβλήματα σε πέντε ώρες και συγκέντρωσα την τρίτη καλύτερη βαθμολογία» ανέφερε, προσθέτοντας ότι τώρα ετοιμάζει τη βαλίτσα του προκειμένου να συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής, που θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία από τις 23 ως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Θάνος Χερχελετζής

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ