Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2020

Ο Παπανδρέου στο κανό και οι δελφίνοι στη θάλασσα

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Το απόλυτο χάος επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο ένας στρέφεται εναντίον του άλλου εξυπηρετώντας, εκ του αποτελέσματος, τα σχέδια του Γ. Παπανδρέου για την παραμονή του στην ηγεσία.

Χθες τους δελφίνους και τους διαφωνούντες προκάλεσε ο γραμματέας του κόμματος Μ. Καρχιμάκης, ο οποίος χαρακτήρισε «εθνικά επιζήμια τη συζήτηση για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ» επιμένοντας (στο newpost.gr) ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο τον Γ. Παπανδρέου, που έχει εκλεγεί πρωθυπουργός ως το 2013, και αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πρέπει εκείνος να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.

Αντίθετα να κάνει την «υπέρβασή» του και να φύγει και από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -μετά την προηγούμενη να φύγει από πρωθυπουργός- ζήτησε από τον Γ. Παπανδρέου ο Μ. Παπαϊωάννου (Real FM), ενώ σιωπηλοί παραμένουν οι δελφίνοι, που πλην του Μ. Χρυσοχοΐδη εμφανίζονται να περιμένουν την έκτη δόση -κάποιοι και την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης- για να ανοίξουν επίσημα τα χαρτιά τους. Εν τω μεταξύ σχεδόν όλοι συμφωνούν πια στην αναβολή των εκλογών, ενώ προβλήματα εξακολουθεί να δημιουργεί στο ΠΑΣΟΚ η συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση. Πολιτικό λάθος τη χαρακτήρισε (ΝΕΤ) ο Π. Μπεγλίτης, που ψήφισε πάντως τη νέα κυβέρνηση.

«Ανεπίκαιρη, επιπόλαιη και εντελώς λάθος» χαρακτήρισε τη συζήτηση για την επόμενη μέρα στο κόμμα και ο Μ. Οθωνας (Σκάι), ο οποίος σημείωσε ότι αν πάει στο ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος θα αποτελέσει τη χαριστική βολή σε μια αυτοκαταστροφική πορεία, εξαιρώντας πάντως τις επαφές Παπανδρέου με στελέχη του κόμματος. Σαφείς αποστάσεις από τους κ. Παπουτσή και Χρυσοχοΐδη, που τοποθετήθηκαν δημοσίως επί του θέματος, πήρε ο Χ. Πρωτόπαπας. Ο ίδιος άνοιξε θέμα παραμονής της κυβέρνησης Παπαδήμου στην εξουσία. «Πρέπει να υπάρξει το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλιώς καήκαμε» είπε σημειώνοντας ότι ήδη έχουν χαθεί περί τις 15 ημέρες. Θεμιτές χαρακτήρισε τις φιλοδοξίες, αρκεί να εκδηλωθούν στην ώρα τους με συντεταγμένο τρόπο, ο Β. Εξαρχος, ενώ ανασυγκρότηση του χώρου ζήτησε ο Δ. Κουσελάς.

Ο Π. Γερουλάνος μιλώντας για την υποψηφιότητα Χρυσοχοΐδη σημείωσε με νόημα ότι η έκφραση φιλοδοξιών δεν γίνεται μόνο με το να πει κάποιος «είμαι παρών» και ότι τέτοιες έχουν γίνει πολλές. Να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να σταθεί εγγυητής της ενότητας του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον Γ. Παπανδρέου ο Π. Ευθυμίου, ζητώντας ανοιχτές πολιτικές συζητήσεις για τα πάντα και τήρηση του καταστατικού, μετά όμως την ψήφιση του Προϋπολογισμού και την εξασφάλιση της έκτης δόσης. Να υπερβεί τον εαυτό του ζήτησε και ο Μ. Ανδρουλάκης, επιτιθέμενος στον Γ. Παπανδρέου και το περιβάλλον του για την πολιτική που ακολούθησαν και καλώντας τον να μιλήσει με απλούς πολίτες και όχι με τους «βαρόνους» που «τον κοροϊδεύουν», όπως είπε.


Αθλια παιχνίδια του «ηγεμόνα»για να κρατήσει τη φρουρά 180 ατυνομικών

 

Μέθοδοι ντροπής που προσβάλλουν το κύρος και την αξιοπρέπεια ενός πρώην πρωθυπουργού βαρύνουν μέλη του στενού περιβάλλοντος του Γιώργου Παπανδρέου στην υπόθεση που αφορά την προκλητική φύλαξή του. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μετά τον «διορισμό» Παπαδήμου, άτομα που ασχολούνται με τη φύλαξή του Γ.Α.Π. αποπειράθηκαν να κρατήσουν την πολυπληθή φρουρά με τους 160-180 αστυνομικούς που απασχολούνταν έως τις 4 Νοεμβρίου, σε εικοσιτετράωρη συνεχή βάρδια. Κάτι τέτοιο όμως δεν προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό φύλαξης υψηλών προσώπων. Από τη συνολική φρουρά του Γ. Παπανδρέου, από τη στιγμή που έπαψε να είναι πρωθυπουργός, έπρεπε να αφαιρεθεί η πρόσθετη προστασία και να αρκεστεί στον διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό των 40-60 αστυνομικών. Ετσι, κατά τις ίδιες πληροφορίες, προσεγγίστηκαν άτομα που είναι επιφορτισμένα με την αστυνομική φύλαξη του «υπηρεσιακού» Λουκά Παπαδήμου. Ούτε λίγο ούτε πολύ τούς προτάθηκε να χρεωθούν οι «υπεράριθμοι» αστυνομικοί του Γ.Α.Π. στον προσωρινό πρωθυπουργό, αλλά μόνον στα… χαρτιά. Οργανικά, ο μεγάλος αριθμός θα χρεωνόταν στον Παπαδήμο, ουσιαστικά όμως θα συνέχιζε την «κατασκήνωση» δίπλα στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Η μεθοδολογία λαμβάνει τη μορφή ενός ακόμα άθλιου «σκλαβοπάζαρου» αστυνομικών, οι οποίοι πληρώνονται από τον ελληνικό λαό για να χρησιμοποιούνται -ακούσια πολλές φορές- και να μεταφέρονται από δω και από εκεί σαν «Φιλιππινέζες» δίπλα σε ηγέτες που πια δεν έχουν καμία δημοκρατική νομιμοποίηση, είναι ανεπιθύμητοι και τρέμουν να κυκλοφορήσουν δημόσια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η απάντηση από την πλευρά Παπαδήμου ήταν αρνητική, αφού ο ίδιος φέρεται να έχει ζητήσει διακριτική φύλαξη και στο Μαξίμου και στο σπίτι του στο Παλαιό Ψυχικό. Μέχρι προχθές, έξω από την οδό Στρατηγού Καλάρη υπήρχαν δύο περιπολικά και άνδρες της Ασφάλειας. Αντιθέτως, έξω από το Καστρί της «δυναστείας» εξακολουθούν να παραμένουν ακροβολισμένα: δυο τζιπ των ΥΜΕΤ, παρατύπως διμοιρία των ΜΑΤ, δυο ζευγάρια μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ (με μόνιμες τετράδες) και μεγάλος όγκος συμβατικών αυτοκινήτων της Ασφάλειας με «μυστικούς» αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα, ουσιαστικά αφοπλίζονται τα αστυνομικά τμήματα των βορειοοανατολικών προαστίων, με τους ληστές να εξακολουθούν να κάνουν πάρτι στα σπίτια των νοικοκυραίων. Τέλος, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η πληροφορία ότι αφαιρούνται χρήματα από το ειδικό κονδύλι του υπουργείου Δικαιοσύνης, που χρησιμοποιείται για το συσσίτιο των κρατουμένων στα αστυνομικά τμήματα, για να να πληρώνονται νυχτερινά, υπερωρίες και χρωστούμενα σε μισθούς ενστόλων. Εικόνες διάλυσης, με τον Χρήστο Παπουτσή να έχει αναλάβει και τυπικά τον ρόλο του «φρούραρχου» στο Καστρί.

Στέφανος Χίος


Πάγος για εκλογικό νόμο από Γιαννίτση

Το θέμα του εκλογικού νόμου «πάγωσε» χθες ο νέος υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, αδειάζοντας με αυτόν τον τρόπο τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος αμέσως μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου το έφερε στην πολιτική επικαιρότητα.

Ο κ. Γιαννίτσης τόνισε ότι χρειάζεται συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων για αλλαγή εκλογικού νόμου και ότι δεν είναι στις προθέσεις του κάτι τέτοιο. Αν προκύψει τέτοιο ζήτημα, πρόσθεσε ο κ. Γιαννίτσης, θα είναι θέμα της κυβέρνησης να αποφασίσει τα περαιτέρω. Ακόμη ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι βρήκε το σχετικό σχέδιο νόμου, που είχε προετοιμάσει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου στο συρτάρι του, όπως αποκάλυψε εδώ και ημέρες η «δημοκρατία».

Παράλληλα ο κ. Γιαννίτσης «άδειασε» και τον τέως υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη αναφορικά με το πολιτικό χρήμα, αφού παραδέχθηκε ότι δεν έχει παραλάβει κάτι σχετικό. Μάλιστα, επισήμανε ότι είχε ενημερωθεί για μια διάταξη στο «πόθεν έσχες» των πολιτικών, η οποία όμως είχε γίνει παλαιότερα, όπως ανέφερε.

Σε ερώτηση για τις εκλογές ο κ. Γιαννίτσης είπε ότι θα γίνουν μόλις ολοκληρωθεί το έργο της κυβέρνησης, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος ότι η 6η δόση θα καταβληθεί. Τέλος, ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα αυτεπιστασίας στους δήμους με την πρόσληψη 100.000 ανέργων έως το 2015 θα ξεκινήσει από την 1η Φεβρουαρίου 2012.

Μ.Β.Λ.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαύρη προπαγάνδα! Το Μαξίμου δίνει… γραμμή σε ΜΜΕ

Τις κυβερνητικές εντολές δημοσίευσαν (κατά λάθος) ιστοσελίδες, φανερώνοντας τα σκοτεινά μυστικά της ενημέρωσης Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του ώρα»....

Κατάργηση οκταώρου και υπερωρίες χωρίς αμοιβή!

«Βόμβα» στα εργασιακά φέρνει το νομοσχέδιο που θεσμοθετεί τη δεκάωρη εργασία. Θα δίνονται γονικές άδειες και στον πατέρα Σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά φέρνει η κυβέρνηση...

Οι παρελάσεις Ελλήνων απαγορεύονται, αλλά οι Ιρακινοί μπορούν να διαδηλώνουν ελεύθερα

Απίστευτο! Οι ισλαμιστές μπορούν να κάνουν συγκεντρώσεις τη στιγμή που οι παρελάσεις είναι παράνομες! Απίστευτο και όμως... ελληνικό! Ανήμερα την 28η Οκτωβρίου δεκάδες πολίτες με...

Άνοιξε ο δρόμος για συνάντηση Μητσοτάκη – Πούτιν στη Μόσχα

Αποκάλυψη του Ν. Δένδια στους εκπροσώπους των κομμάτων, τους οποίους ενημέρωσε για τα εθνικά θέματα Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μόσχα δρομολογείται για το προσεχές...

Οι ναρκέμποροι του «Noor 1» αποφυλακίζονται – Το Εφετείο «έσπασε» τα ισόβια

Ρεπορτάζ Βασίλης Τζήμτσος Μετέφεραν τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης στην Ευρώπη, συνολικά 2,1 τόνους της λευκής σκόνης που θα σκόρπιζε τον θάνατο, όμως σε λίγο θα...