Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Ο Στρατός έτοιμος για παραγωγή φαρμάκων

Οταν χρειαστεί θα συνεισφέρει με σκευάσματα ευρείας κατανάλωσης, διευκρίνισε η βουλευτής Ξουλίδου

Ετοιμος να καλύψει τα κενά, που ενδέχεται να παρουσιαστούν στην αγορά φαρμάκων λόγω της επιβολής capital controls στις τράπεζες, είναι ο Ελληνικός Στρατός, όπως επανέλαβε η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Σταυρούλα Ξουλίδου. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι οι υπηρεσίες του Στρατού μπορούν να παρασκευάσουν μόνο σκευάσματα ευρείας κατανάλωσης. «Υπάρχει το εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων, δεν είναι κάτι καινούργιο. Εχουμε επίσης την ΑΒΥΠ, στην Πειραιώς, που παράγει φάρμακα για τους στρατιώτες, όπως γνωρίζουν όλοι όσοι υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις. Μιλάμε πάντα για τα φθηνά φάρμακα, που χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος, όπως είναι για παράδειγμα η παρακεταμόλη. Δεν μιλάμε για τα ειδικά φάρμακα, όπως αυτά που προορίζονται για τους καρκινοπαθείς» είπε η κυρία Ξουλίδου.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Κώστας Ησυχος έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. «Στις 10 Ιουνίου ο κ. Ησυχος δήλωσε ότι πρέπει να ρυθμιστεί το νομοθετικό πλαίσιο μεταξύ των υπουργείων Υγείας και Αμυνας, με σκοπό την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης μέσω της παραγωγής φθηνού φαρμάκου από τις Ενοπλες Δυνάμεις. Δεν πρέπει, επίσης, να ξεχνάμε ότι υπάρχουν οι φοιτητές που περνούν στις Στρατιωτικές Σχολές και είναι υγειονομικοί. Επομένως, δεν είναι καθόλου παράξενο ούτε παράλογο να γίνεται παραγωγή φαρμάκων από τον Ελληνικό Στρατό» ανέφερε η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκάριων διαβεβαίωσε ότι η τροφοδοσία της αγοράς πραγματοποιείται χωρίς προβλήματα και απέδωσε τις ελλείψεις που παρατηρούνται τα τελευταία 24ωρα στην αυξημένη ζήτηση των καταναλωτών για συγκεκριμένα σκευάσματα. «Τελευταία εμφανίζονται φαινόμενα αυξημένης ζήτησης από κάποια φαρμακεία, οπότε όταν η υπέρβαση ξεπερνάει κατά πολύ τον μέσο όρο των παραγγελιών, τότε παρατηρείται πραγματική αδυναμία εξυπηρέτησης λόγω των περιορισμών που δέχονται οι φαρμακαποθήκες από τη φαρμακευτική βιομηχανία» υποστήριξε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκάριων. Επιπλέον, διέψευσε κατηγορηματικά τις καταγγελίες ότι οι φαρμακαποθήκες ζητούν από τους φαρμακοποιούς να πληρώνουν τοις μετρητοίς για τις παραγγελίες τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ