Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

O Σύλλογος Προσωπικού της Alpha Bank κρούει τον κώδωνα κινδύνου!

«Με σειρά επιστολών (Υπουργείου Εργασίας και Υπουργείου Οικονομικών) η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για έναν άτυπο εσωτερικό δανεισμό από τις καταθέσεις των ασφαλιστικών Ταμείων, με αντάλλαγμα κρατικούς τίτλους βραχυπρόθεσμης διάρκειας. Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) ξεκίνησε ήδη συζητήσεις με τις Διοικήσεις των Ταμείων. Ουσιαστικά προτείνεται στα Ταμεία να γίνουν δανειστές τη στιγμή που τα αποθεματικά τους έχουν μειωθεί 53% και τα διαθέσιμα, δηλ. οι εισφορές που εισπράττουν, βαίνουν συνεχώς μειούμενα» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Προσωπικού της Alpha Bank.

«Στην ουσία τα Ταμεία θα έχουν εγγυήσεις για τα χρήματα που θα δανείσουν, αλλά δεν θα μπορούν να παίρνουν πίσω τα κεφάλαια αυτά, παρά μόνο στη λήξη της προθεσμιακής επένδυσής τους. Ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με άλλους Συλλόγους καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Ταμείων να απέχουν από ενέργειες που θα βλάψουν την περιουσία των ασφαλισμένων. Ήδη οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας αντέδρασαν με ανάλογη επιστολή τους στη Διοίκηση του ΕΤΑΑ, ενώ μόλις προ τριών ημερών παρόμοια άρνηση εστάλη και από το ΕΤΑΤ» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Οι Σύλλογοι διά των θεσμικών τους οργάνων, μαζί με τα νομικά τους επιτελεία βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να περισώσουμε ό,τι έχει απομείνει ως αποθεματικό κεφάλαιο στα ασφαλιστικά μας ταμεία. Πιθανή δε τροπολογία σε νόμο θα δημιουργήσει τετελεσμένα με απρόβλεπτες συνέπειες» υποστηρίζει ο Σύλλογος Προσωπικού της Alpha Bank.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ