Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Ο βασιλιάς κι ο.. Δίας που θέλει τη Ράπτη!

Μια άλλη πτυχή της υπόθεσης των επιστολών που καταφτάνουν κάθε μέρα στα γραφεία των πολιτειακών παραγόντων ανέδειξαν τα έγγραφα των κτηματομεσιτών Ιωσήφ Λιβανού και Γ. Ζωγραφάκη, τα οποία μολονότι εστάλησαν σε Μαξίμου και Βουλή φέρεται να μην κατέληξαν στα χέρια ούτε του πρωθυπουργού ούτε του προέδρου της Βουλής.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Κυρίως γιατί ο μεγάλος αριθμός αυτών των επιστολών αποτελεί καταγγελίες, διαμαρτυρίες και «ύβρεις», οι οποίες εκτιμώνται από τους παραλήπτες ως ευτράπελες ή επιστημονικής φαντασίας. Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία», αρκετές απ’ αυτές αποστέλλονται από ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι τους παρακολουθεί η ΕΥΠ για να αφαιρέσει τη μνήμη από τον εγκέφαλό τους έως ανθρώπους που ζητούν έκτακτη σύγκληση της Βουλής και αυτοπροτείνονται για Πρόεδροι της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ετησίως τα εισερχόμενα έγγραφα προς τον πρόεδρο της Βουλής αγγίζουν σε αριθμό τα 4.500. Με τον όρο «καταγγελίες» καταχωρίζονται ετησίως 130 μέσο όρο, με τον όρο «διαμαρτυρίες» περίπου 210 ετησίως, ενώ πάνω από 450 τον χρόνο είναι οι υβριστικές επιστολές, οι οποίες οδηγούνται απευθείας στον «καταστροφέα εγγράφων». Αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Βουλής υποστήριζαν ότι δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος να απασχολείται καθημερινώς με τέτοιου είδους καταγγελίες ιδιωτών, εξηγώντας έτσι και για ποιον λόγο δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του η επιστολή Λιβανού στην οποία απλώς καταγγελλόταν το Καρούζος-gate. «Επρόκειτο για μια καταγγελία ενός ιδιώτη, στην οποία δεν αναφέρονταν ονόματα πολιτικών. Ο πρόεδρος παραλαμβάνει στα χέρια του μόνο τα υπηρεσιακά έγγραφα» ήταν η επίσημη δικαιολογία. Ας δούμε όμως μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων επιστολών που φτάνουν καθημερινά στη Βουλή:

«Μια ομάδα που υποστηρίζει ότι είναι η ΕΥΠ χρησιμοποιεί τεχνολογικό εξοπλισμό για να επικοινωνεί μαζί μου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας όπου κι αν πάω. Μου δημιουργεί όλη μέρα προβλήματα. Επίσης αφήνει πολλές φορές φοβερές υπόνοιες ότι έχει τεχνολογικές δυνατότητες που μπορεί να κάνουν ζημιά στον ΕΓΚΕΦΑΛΟ ή να ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΜΝΗΜΕΣ και άλλα παρόμοια!!! Αρκετές φορές με χτύπησαν με κάποιας μορφής ενέργεια, με αποτέλεσμα να γίνομαι κάπως σαν χαμένος. Τέλος, φαίνεται να έχουν κάποιον υπερυπολογιστή που καταγράφει τα πάντα. Παρακαλώ, βοηθήστε με. Δεν ξέρω πού να απευθυνθώ» αναφέρεται στο έγγραφο που έστειλε πολίτης με e-mail στο Γραφείο του προέδρου της Βουλής τον Φεβρουάριο του 2010.

«Αιτούμαι την αλλαγή του πολιτεύματος σε Βασιλευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Στο όνομα της Αγίας Τριάδος και του Κυρίαρχου Λαού διεκδικώ τον Βασιλικό Θρόνο της Ελλάδος και υπόσχομαι ότι θα ανταποκριθώ στις προσδοκίες όλων των Ελλήνων. Παρακαλώ, Εξοχώτατε, διευκολύνατε την ομαλή διαδοχή. Βασιλεύς Βασιλέων Βασιλεί Βοήθει…» .

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων, αγωνίζομαι τέσσερα χρόνια να πείσω τη Μητρόπολη να με χειροτονήσει ιερέα. Σας παρακαλώ να με βοηθήσετε. Είχα ζητήσει και απ’ την προηγούμενη κυβέρνηση να με κάνει παπά, αλλά επειδή είμαι πασοκτζής και από μεγάλη οικογένεια και ήξεραν ότι δεν θα πάρουν ψήφους, δεν με έκαναν. Με άπειρη αγάπη στον σοσιαλιστή πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο» γράφει στην επιστολή ο αιτών επισυνάπτοντας αντίγραφο της κομματικής ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ.


«Είμαι περήφανος που είμαι Ελληνας Ορθόδοξος Χριστιανός και δεν θα γίνω ποτέ Σκοπιανός ή Τούρκος, όπως θα ήθελαν κάποιοι. Πιστεύω στον Θεό και από τότε που ήρθε το ευρώ στην Ελλάδα ρίχνω νόμισμα των 2 ευρώ στην Εκκλησία που απεικονίζει τον Δία. Προσεύχομαι να μεταμορφωθώ σε Δία, να μεταμορφωθώ σε Βασιλιά των Ελλήνων και να ζευγάρωνα με την Ευρώπη Ελενα Ράπτη, η οποία γεννήθηκε στις 9 Μαΐου, ημέρα της Ευρώπης, για να γίνει η ένωση της Ευρώπης με ειρήνη και ευημερία».

Ο Ηρακλείδης των Αιγών, ο υποψήφιος Πρόεδρος και ο ανορθόγραφος που… τον παρακολουθούν

«Σας ζητώ όπως εντός των επομένων ημερών συγκαλέσετε την Ελληνική Βουλή στην Ολομέλειά της σε ειδική συνεδρίαση και με μοναδικό θέμα την ψήφιση και πιθανή εκλογή του επομένου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Θεωρώ αυτοδικαίως τον εαυτό μου υποψήφιο. Τέλος, θεωρώ περιττό να αναφερθώ στα σχετικά άρθρα του Συντάγματος».


«Με βάση το Αρχαίο Ελληνικό Δίκαιο των Αιγών όταν υπάρχει ένας Ηρακλείδης Πρέσβης με έδρα τις Αιγές ισχύουν οι άγραφοι νόμοι των Ελλήνων. Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, να μου παραδώσετε τη σημαία της Προεδρίας στην Πόλη των Αιγών. Τα κόμματά σας πέθαναν. Εχω την ψήφο της εκκλησίας. Ο στρατός και οι Ειδικές Δυνάμεις με αποδέχονται ως Πολέμαρχο».


«Σας γνωστωποιώ ώτη απώ τω 2007 έχω μια υπόθεση που λειτουργεί που είναι μηνήματα μέσον κηνητόν τηλεφώνον, τα λεγόμενα και ος sms, με παρακολούθειση μου και τα δεδομένα όπως τιν οδός μου, τιν περιοχί κτλ. Με παρακολουθούν τη στιγμί που το κάνω το ο,τιδίποτε περιέχουν τα μηνύματά μου. Ξέρουν το στίγμα μου σε όλα τα μίκη και τα πλάτι της γις. Το γνορίζαν παντού. Για το Φήληπω Πλετσάνηκω».

Γιώργος Λυκουρέντζος

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ