Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Ο… Βασιλιάς της γκάφας

Στους κύκλους του Κινήματος είναι γνωστός ως… μπατζανάκης εξαιτίας της συγγενικής σχέσης του με τον Χρήστο Παπουτσή. Εχουν νυμφευθεί δύο αδελφές. Στους κύκλους της αντιπολίτευσης είναι γνωστός διαχρονικά ως… αστυνόμος Σαΐνης, λόγω της διαχρονικής ροπής του να πέφτει διαρκώς σε γκάφες, όταν σκαλίζει υποθέσεις που στο μυαλό του μοιάζουν με σκάνδαλα.

Οτι θα γινόταν όμως, κοτζάμ… Καρχιμάκης συνάδελφος του ρεπόρτερ Ξεκουκουλιωτάκη, του ελπιδοφόρου εκείνου νέου με τη φράντζα στο μαλλί, που έγραψε στο κασετοφωνάκι του τον τότε υφυπουργό Δημόσιας Τάξης Χρήστο Μαρκογιαννάκη να σχολιάζει τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Λινό και προκάλεσε την αποπομπή του, ουδείς μπορούσε να το φανταστεί!

Κι όμως! Στις 12 Μαρτίου 2011, ο καταγόμενος από τη Σητεία γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έγινε μετά φανών και λαμπάδων επίτιμο μέλος του Ροταριανού Ομίλου Χανίων και, όπως βλέπετε στη φωτογραφία, δίπλα στον καμαρωτό γραμματέα κάθεται ο επίσης καμαρωτός Ξεκουκουλιωτάκης, ο οποίος φαίνεται ότι ολοκλήρωσε τις σπουδές που εξασφάλισε με υποτροφία στην Αμερική.

Το ωραιότερο δε είναι πως μέλη του ίδιου Ομίλου είναι τα διακεκριμένα μέλη της χανιώτικης κοινωνίας, Ντόρα Μπακογιάννη, Λευτέρης Αυγενάκης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Οι κάποτε μισητοί του αντίπαλοι! Για τον Καρχιμάκη, ο οποίος αυτήν την εβδομάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας με τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Αλέξη Τσίπρα, ισχύει το δόγμα «οι εχθροί των εχθρών μου είναι οι δικοί μου φίλοι».

Τι κι αν κυνήγησε τους Μητσοτάκηδες κατά την περίοδο που ήταν γραμματέας Τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ, σκανδαλοθήρας δηλαδή, το 1990-1993. Του αρκεί που είναι σήμερα φανατικοί αντίπαλοι του Αντώνη Σαμαρά για να συμμαχήσει μαζί τους. Για να αγωνιά, αν αυτός θα πάει στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας για να τους… προσκυνήσει. Η πολιτική κωλοτούμπα εξαιτίας της συγκυρίας δεν είναι μια πρακτική που εφαρμόζει συγκυριακά ο πολυμήχανος… Σαΐνης.

Και με τον εισαγγελέα Ζορμπά τα ίδια δεν έκανε; Οταν ο Πατρινός δικαστικός λειτουργός διερευνούσε την υπόθεση των ρωσικών πυραύλων ΤOR M1, στην οποία φέρονταν αναμεμειγμένοι ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο (Ρεθυμνιώτης) Γιάννης Σμπώκος, ο Καρχιμάκης τον είχε βγάλει επισήμως τρελό.

Ελεγε ότι ο Ζορμπάς έγραφε ως εισαγγελέας ανώνυμες επιστολές και τις έστελνε στον… εαυτό του για να διατάσσει βάσει αυτών προκαταρκτικές εξετάσεις ώστε να στριμώχνει το ΠΑΣΟΚ.

Οταν όμως ο Ζορμπάς μετακινήθηκε από το Πεντάγωνο και τη θέση του γενικού γραμματέα Εξοπλισμών στη θέση του προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ο Καρχιμάκης δεν είχε πρόβλημα να τον προσεγγίσει.

Λέγεται μάλιστα ότι το Πάσχα του 2007 ο κύριος εισαγγελεύς εθεάθη να κάνει διακοπές στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης, στην εκλογική περιφέρεια Καρχιμάκη, και αρκετές βραδιές τον συντρόφεψε ως παρέα στις εξόδους του ο άλλοτε διώκτης του… Ηταν η περίοδος όπου στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας ήταν το θέμα των ομολόγων και παρά το γεγονός ότι το θέμα εξεταζόταν σε κύρια ανάκριση από τη Δικαιοσύνη, ο τέως εισαγγελεύς ήθελε να το ψάξει, σώνει και καλά, ο ίδιος ως πρόεδρος ανεξάρτητης αρχής.

Ο 54χρονος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο ο Παπανδρέου έστειλε στο κόμμα για να το συμμαζέψει από τα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο αλαζονικός Ξυνίδης, είναι ένα γνήσιο τέκνο του κομματικού σωλήνα.

Ευνοούμενος της Δήμητρας Παπανδρέου, υπάλληλος της Ολυμπιακής, στην οποία, ένας θεός ξέρει, πόσο δούλεψε, εκτοξεύτηκε στην κομματική επετηρίδα την περίοδο 1990-1993 ως γραμματέας σκανδάλων. Με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία προήχθη σε γραμματέας αλληλεγγύης.

Γραμματέας ρουσφετιών δηλαδή, με γραφείο στον τέταρτο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη, όπου γινόταν παρέλαση κάθε απόγευμα από ψηφοφόρους που ζητούσαν διορισμούς, μεταθέσεις και άλλα.

Παράλληλα άρχισε να οικοδομεί αθόρυβα το δίκτυο των κομματικών φίλων του Χρήστου Παπουτσή, προκειμένου να του είναι χρήσιμο όταν θα έρθει η ώρα.

Στη νέα θητεία του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ο Καρχιμάκης μάλλον ένιωσε άβολα σε θέση υφυπουργού και πέταξε στα ουράνια όταν ο Παπανδρέου τού πρότεινε να επιστρέψει στο κόμμα.

Πέταξε τόσο… ψηλά που άρχισε να ζαλίζεται.

Μπορεί στην αρχή να έκανε καλό πασοκικό ξεκίνημα και με τα εκατομμύρια sms που έστειλε σε ψηφοφόρους του Κινήματος να έσωσε την παρτίδα για το ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ωστόσο αμέσως μετά η κομματική του εμπάθεια τον οδήγησε σε ασυγχώρητες γκάφες. Οπως λόγου χάριν ότι χρέωσε ένα ανώνυμο e-mail που διακινήθηκε στο Διαδίκτυο και προέβλεπε τη χρεοκοπία της χώρας την περασμένη άνοιξη στην… ηγεσία της Ν.Δ.!

Η Θεία Δίκη, όμως, τον τιμώρησε γι’ αυτήν του την απρέπεια.

Η έρευνα της Δικαιοσύνης έδειξε ότι το τρομοκρατικό μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διακινήθηκε από έναν… φαναρτζή από το Ηράκλειο της Κρήτης!

Ρεζίλι έγινε ο Καρχιμάκης και με την υπόθεση της μετάταξής του από την Ολυμπιακή Αεροπορία στο υπουργείο Υποδομών, κάνοντας μάλιστα χρήση του νόμου της Ν.Δ.

Υποστήριξε μεν ότι έμεινε στο Δημόσιο επειδή δεν τα… παντελόνιασε και δεν παραιτήθηκε όπως συνάδελφός του της Ν.Δ. Ομως κανείς δεν ξέρει πώς θα δικαιολογήσει σήμερα την επιλογή του αυτή στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που είτε θα απολυθούν είτε θα μπουν σε προγράμματα εργασιακής εφεδρείας.

Και, βέβαια, του την «έφερε» ο Κουρουμπλής, τον οποίο έψηνε να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, με το επιχείρημα «κάντο για μένα!»

Οταν όμως άκουσε την ψήφο του αναφώνησε:

«Οχι, ρε γαμώτο!»

Το κλου συνέβη αυτήν την εβδομάδα. Ο Καρχιμάκης εντάχθηκε στον σχεδιασμό του Χρήστου Παπουτσή και χαρακτήρισε τον Τσίπρα «αρχιστράτηγο του μπάχαλου».

Ωρες μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος τον άδειασε μεγαλοπρεπώς, χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ «δημοκρατικό κόμμα με κινηματικό χαρακτήρα».

Και ο Μιχάλης πρέπει να μονολόγησε ξανά: «Οχι, ρε γαμώτο…»

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ