21|09|2020

Ο υποψήφιος με τη ΝΔ Μανώλης Μαυρομάτης μιλάει για τις μεθαυριανές εκλογές και τη σημασία τους για τη θέση της Ελλάδας! Τι προβλέπει για την Ελιά και το Ποτάμι.

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

Εν όψει των εκλογών της 25ης Μαΐου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ολοκλήρωσε τις εργασίες του αναμένοντας τη νέα σύνθεσή του.
Με αφορμή το τέλος της θητείας 2009-2014 θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι παρέμεινε ακατάρριπτο το ρεκόρ 100% που έχει επιτύχει ο Ελληνας ευρωβουλευτής την περίοδο 2004-2009 Μανώλης Μαυρομμάτης. Κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των 785 ευρωβουλευτών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνητών του βρετανικού πανεπιστημίου London School of Economics – LSE και του βελγικού πανεπιστημίου L’Université Libre de Bruxelles – ULB.
O Mανώλης Μαυρομμάτης είναι ο μόνος ευρωβουλευτής που δεν κατέγραψε ούτε μία απουσία στις 299 ημέρες Ολομέλειας της πενταετίας στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, με μεγάλο αριθμό εκθέσεων, γνωμοδοτήσεων, τροπολογιών και ψηφοφοριών (100%), συμπεριλαμβανομένων και των επιτροπών, στις οποίες μετείχε.
Είναι ένα ρεκόρ που σε ευρωπαϊκό επίπεδο μόλις δύο ευρωβουλευτές με πλήρη πενταετή θητεία έχουν πετύχει στο παρελθόν, στην ιστορία της Ε.Ε.
Ο Μανώλης Μαυρομμάτης είναι υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 25ης Μαΐου.

Στην Ελλάδα υπάρχει η εντύπωση ότι οι ευρωεκλογές είναι ήσσονος σημασίας, γι’ αυτό και η ψήφος θεωρείται χαλαρή. Πιστεύετε ότι η συγκεκριμένη άποψη θα επικρατήσει και σε αυτές τις εκλογές;
Δεδομένου ότι διεξάγονται ταυτόχρονα τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, πιστεύω ότι και στις ευρωεκλογές οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες μαζικά, αναλογιζόμενοι τη σπουδαιότητα του αποτελέσματος για το μέλλον της πατρίδας. Ειδικότερα τώρα που, μετά την ανάκαμψη, έρχεται η ανάπτυξη.

Από τη θέση που βρίσκεστε έως σήμερα και από την εμπειρία σας στις Βρυξέλλες, τι εντύπωση υπάρχει για την προσπάθεια που έχει καταβάλει η Ελλάδα;
Μεταστροφή του κλίματος. Είναι εμφανείς ο σεβασμός, η κατανόηση, η αναγνώριση των προσπαθειών του πρωθυπουργού και των θυσιών των Ελλήνων!

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το διακύβευμα των ευρωεκλογών του Μαΐου;
Για την Ελλάδα, ο κίνδυνος μιας πολυδιάσπασης δυνάμεων αντί του ενωτικού χαρακτήρα που επιζητεί η Ευρώπη σε δύσκολες εποχές. Και η αναζήτηση με συνοχή και ενιαία φωνή της εξόδου από την κρίση.

Φαίνεται ότι το Ποτάμι είναι πολύ ψηλά δημοκοπικά. Πώς κρίνετε το εγχείρημα του Σταύρου Θεοδωράκη;
Οι δημοσκοπήσεις παραμένουν ένα χρήσιμο εργαλείο, αλλά της στιγμής… Μπροστά στην κάλπη η ευθύνη βρίσκει τη λογική της.

Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να κατέβει στις εκλογές με το όνομα Ελιά. Θεωρείτε ότι αυτή η προσπάθεια θα έχει αποτέλεσμα;
Μια απόφαση αναζήτησης διεξόδου από τη βαθιά κρίση. Η ιταλική Ελιά είχε καλό μπόλιασμα. Η ελληνική μένει να αποδειχθεί.

Πώς κρίνετε την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για τη σταυροδοσία στις ερχόμενες ευρωεκλογές;
Ακόμη ένα μεγάλο βήμα δημοκρατικής σκέψης και απόφασης. Δικαίωμα στους πολίτες που πιστεύουν στην Ευρώπη για την Ευρώπη των λαών!

Πώς είδατε τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στη Γαλλία;
Μεγάλοι χαμένοι οι Σοσιαλιστές και τα αριστερά κόμματα. Η άνοδος του ακροδεξιού κόμματος της Λεπέν προβλημάτιζε δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές. Η αποχή ήταν με το μέρος της.

Πιστεύετε ότι θα είναι ενισχυμένη η Ελλάδα στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;
Ανεξάρτητα από την απώλεια μίας έδρας (από 22, 21), οι Ελληνες ευρωβουλευτές θα δώσουν τη μάχη και θα στηρίξουν τις θέσεις και τα συμφέροντα της πατρίδας μας. Στο Ευρωκοινοβούλιο έχουμε φίλους και με συμμαχίες μπορούμε να κερδίσουμε πολλά.

Γιούνκερ ή Σουλτς στη θέση του Μπαρόζο;
Ζητάτε πρόβλεψη ή επιθυμία; O Γιούνκερ ζήτησε στήριξη στο ΕΛΚ από τον Αντώνη Σαμαρά και τη Μέρκελ. Είναι προσωπικός φίλος μου και φίλος της Ελλάδος. Θεωρώ ότι θα είναι ένας εξαιρετικός πρόεδρος της Κομισιόν.

Γιατί πιστεύετε ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε σοβαρά πλέον και την εκπροσώπηση της χώρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;
Γιατί έχουμε υποχρέωση ως ευρωβουλευτές απέναντι στους πολίτες που μας ψηφίζουν να τους εκπροσωπήσουμε επάξια. Με διεκδικήσεις και στήριξη των δικαιωμάτων μας ως χώρα, ισότιμη των άλλων κρατών. Οπως κάνουν οι άλλες χώρες και οι βουλευτές τους στο Κοινοβούλιο. Μπορεί να έχουμε πλέον δύναμη με τους 21 ευρωβουλευτές που θα προκύψουν από τις εκλογές του Μαΐου, όμως ο αριθμός αυτός δεν είναι ικανός απούσης εθνικής γραμμής για να κερδίσουμε μάχες και αγώνες.

Προσμετράτε ήδη μια πετυχημένη θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πού ρίξατε το βάρος της εκεί παρουσίας σας;
Στη συνεχή παρουσία μου στο Κοινοβούλιο επί πέντε χρόνια δεν έλειψα ούτε μία μέρα από τις επιτροπές, τις ψηφοφορίες, τις σημαντικές αποφάσεις που αφορούσαν και την Ελλάδα. Για τα κοινωνικά προβλήματα, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα αγροτικά και την ανάπτυξη, τον θρησκευτικό τουρισμό, την κινητή τηλεφωνία και τη μείωση των τιμών, καθώς και άλλες δράσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου ως αντιπρόεδρος της επιτροπής. Με εκθέσεις, προτάσεις, τροπολογίες και γνωμοδοτήσεις, ανταποκρίθηκα στην εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών που μου προσφέρθηκε.

Με ποια θέματα θέλετε να ασχοληθείτε εφόσον ο ελληνικός λαός σας ξαναστείλει με την ψήφο του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;
Επιθυμώ να συνεχίσω την προσπάθεια επανεκλογής μου και με τη βούληση του λαού να αξιοποιήσω υπεύθυνα τις δυνατότητες που θα μου δοθούν στις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ανεργία των νέων, ισότητα των φύλων, πολιτισμός, παιδεία, αθλητισμός.

Η μετάλλαξη του Τσίπρα και των θέσεων του

Τι κλίμα επικρατεί στις Βρυξέλλες για τον Αλέξη Τσίπρα και την αξιωματική αντιπολίτευση;
Οι πολλαπλές μετατοπίσεις και τοποθετήσεις, γενικά, της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα τελευταία τρία χρόνια για την ελληνική κρίση και ο αντιευρωπαϊκός λαϊκισμός έχουν γεννήσει πολλά ερωτήματα ως προς τις θέσεις αλλά και τη μετάλλαξη του ίδιου του αρχηγού του κόμματος και των στελεχών του. Σαν την κινούμενη άμμο.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέο θερμό επεισόδιο με Ντόρα Μπακογιάννη! Η ενδοοικογενειακή κόντρα συνεχίζεται…

Μετά τα καρφιά για τις μάσκες, ανοιχτή διαφοροποίηση από την Μπακογιάννη και για το αθλητικό νομοσχέδιο Από τον Ανδρέα Καψαμπέλη Παραμένουν τεντωμένα τα νεύρα στο εσωτερικό...

Πόνεσε τους Τούρκους η «Δημοκρατία» – Χιλιάδες μηνύματα υποστήριξης για την πληρωμένη απάντηση

Ο Τσαβούσογλου κάλεσε τον πρέσβη μας για εξηγήσεις Ένα πρωτοσέλιδο εφημερίδας μπορεί να προκαλέσει ενθουσιασμό και να εκφράσει το πατριωτικό αίσθημα του λαού. Από την...

Έτοιμοι για εθνικές παραχωρήσεις!

Ανησυχία από τις δηλώσεις Γεραπετρίτη ότι η Ελλάδα μπορεί να δεχτεί προς συζήτηση το εύρος της επήρειας των νησιών μας Ζωηρή ανησυχία προκαλούν οι χθεσινές...

Κυριάκος Βελόπουλος: Δεν ντρέπεστε για τη δήλωση του Ζάεφ;

Επιτέθηκε κατά μέτωπο στην κυβέρνηση για τη στροφή 180 μοιρών, επικαλούμενος το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» Στη Βουλή έφτασε το χθεσινό αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «δημοκρατίας»...