Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

ΟΑΕΔ: Από τις 3 Ιουλίου η πληρωμή των επιδομάτων ανεργίας

Στις προβλεπόμενες ημερομηνίες θα συνεχίσουν να πιστώνονται οι λογαριασμοί των ανέργων που δικαιούνται επίδομα ανεργίας, σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ.

Με αφορμή ερωτήματα δημοσιογράφων σε σχέση με τις πληρωμές τωνεπιδομάτων και παροχών του ΟΑΕΔ η Διοικήτρια του ΟργανισμούΑπασχόλησης Εργατικού Δυναμικού κ. Μαρία Καραμεσίνη δήλωσε τα εξής: «Οιδικαιούχοι όλων των παροχών και των επιδομάτων του ΟΑΕΔ δεν έχουν κανέναλόγο να ανησυχούν. Οι λογαριασμοί των δικαιούχων του ΟΑΕΔ θα συνεχίσουννα πιστώνονται κανονικά, κατά τις προγραμματισμένες ημερομηνίες, όπωςσυμβαίνει επί σειρά ετών».Σύμφωνα με τις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΟΑΕΔ, οι πιστώσεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων του Οργανισμού θα γίνονται κανονικά.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, θα πιστωθούν:

-Από την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2015 οι λογαριασμοί των δικαιούχων της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας,
-από την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015 τα επιδόματα αφερεγγυότητας,επιδόματα ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, τα φοιτητικά βοηθήματα, οι πληρωμές των ΕΠΑΣ, ταειδικά βοηθήματα βιομηχανίας ζάχαρης και
-από την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 τα επιδόματα και οι παροχέςανεργίας, τα επιδόματα επίσχεσης, τα βοηθήματα αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, οι σπουδαστικές άδειες και τασυμπληρωματικά επιδόματα μητρότητας.

Εντωμεταξύ, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου διαψεύδει τις φήμες που διακινήθηκαν σε άνεργους σήμερα το πρωί, μέσω γραπτών τηλεφωνικών μηνυμάτων (SMS), ότι σε περίπτωση επικράτησης του «όχι» στο επικείμενο δημοψήφισμα, τότε θα ακυρωθεί τοπρόγραμμα Kοινωφελούς Εργασίας.

Σύμφωνα με την κ. Αντωνοπούλου “πρόκειται για ενέργειες που έχουν ως στόχο τον εκβιασμό και τον εκφοβισμό των ανέργων πολιτών προκειμένου να μην εκφράσουν ελεύθερα τη βούλησή τους στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Το δημοψήφισμα δε διεξάγεται για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός αν θαπαραμείνει ή όχι στην Ευρωζώνη, αλλά για το αν συμφωνεί ή διαφωνεί μετα δυσβάσταχτα μέτρα που προτείνουν οι θεσμοί. Η χώρα μας είναι και θα παραμείνει μέλος της ΕΕυρωζώνης και της ΕΕ καιως εκ τούτου δε τίθεται κανένα ζήτημα ακύρωσης των προγραμμάτων απασχόλησης”.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ