Παρασκευή, 23 Απρ 2021

ΟΑΕΔ: Προγράμματα για 21.620 ανέργους!

Δύο ξεχωριστά προγράμματα απασχόλησης, με στόχο να αποκτήσουν εργασία 21.620 άνεργοι, πρόκειται να προκηρυχθούν τις ερχόμενες ημέρες από τον ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το πρώτο πρόγραμμα αφορά την πρόσληψη 16.620 ανέργων από 29 έως 64 ετών, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων. Με προϋπολογισμό 112.000.000, εκτιμάται ότι θα δοθεί η δυνατότητα ενίσχυσής τους με συνδυασμένες δράσεις που περιλαμβάνουν κατάρτιση, πρακτική άσκηση, πιστοποίηση και απασχόληση. Επίσης, το δεύτερο πρόγραμμα αφορά την επιχορήγηση επιχειρήσεων για πρόσληψη 5.000 ανέργων 25-66 ετών, με στόχο να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, με προϋπολογισμό 27.000.000 ευρώ.

Η υλοποίηση του πρώτου προγράμματος, των 16.620 ανέργων, περιλαμβάνει:

*Θεωρητική κατάρτιση 100 ωρών.
*Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, διάρκειας 300 ωρών.
*Εγγυημένη απασχόληση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για το χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο συνεχών μηνών, με ελάχιστες αποδοχές 25 ημερομίσθια ανά μήνα, καθώς και παροχή συστατικής επιστολής σε κάθε εργαζόμενο.
*Δράσεις συμβουλευτικής υποστήριξης.
*Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Στο δεύτερο πρόγραμμα δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι που:
*Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2 και μέχρι την πρόσληψή τους.
*Είναι Ελληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή και ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι), που καλύπτει μέρος του μισθολογικού κόστους, ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης), δηλαδή φτάνει τα 450 ευρώ τον μήνα.
Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται στους 12 μήνες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ